Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10442
 • 6VC-03222
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
336,90 € * 372,90 € * (9,65% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 10x Device CAL
Sistem  Strežnik Windows
CAL RDS Device CAL
Obseg dobave ID licence + Koda za avtentifikacijo 
Zagonski čas Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik Združljiv


Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) operacijskega sistema Windows Server 2016 je za vsakega uporabnika potrebna ustrezna licenca za dostop do odjemalca RDS (RDS CAL), da lahko lokalno in neodvisno dostopa do programov Windows itd. v omrežju podjetja. Običajna licenca CAL za strežnik Windows Server ne zajema teh pravic. Ena od možnosti so licence CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja, ki urejajo dostop za določeno registrirano končno napravo (napravo) za sejo oddaljenega namizja.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK DEVICE CAL"

10 paketov - licence CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016 kupite rabljene

Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) operacijskega sistema Windows Server 2016 je za vsakega uporabnika potrebna ustrezna licenca za dostop do odjemalca RDS (RDS CAL), da lahko lokalno in neodvisno dostopa do programov Windows itd. v omrežju podjetja. Običajna licenca CAL za strežnik Windows Server ne zajema teh pravic. Ena od možnosti so licence CAL naprave za storitve oddaljenega namizja, ki urejajo dostop do določene registrirane končne naprave (naprave) za sejo oddaljenega namizja. Prednost licenc RDS Device 2016 CAL kot uporabljene programske opreme podjetja Wiresoft je nižja cena v primerjavi z licencami RDS CAL običajnih ponudnikov licenc, saj nudijo enake funkcionalnosti kot licence za dostop do odjemalcev za storitve oddaljenega namizja, ki so opredeljene v uradnem Microsoftovem licenčnem programu za strežnik Windows.

Katere so prednosti licenc RDS CAL za Windows Server 2016?

Storitve oddaljenega namizja - v prejšnjih različicah imenovane Terminalske storitve - so namenska vloga strežnika za uporabnike, ki uporabljajo storitve itd. iz sistema Windows Server 2016 ali drugih različic strežnikov, ne da bi bili ustrezni programi Windows nameščeni v lokalnem računalniku. Licence CAL za RDS 2016 urejajo ta dostop in so na voljo licencirani končni napravi prek ustreznega strežnika Windows Server kot gostitelja v okviru seje oddaljenega namizja. Vsak uporabnik, ki uporablja osebni ali prenosni računalnik itd., ki ima ustrezno licenco za dostop do odjemalca, tj. licenco RDS Device CAL, ga lahko uporablja samostojno lokalno (na daljavo), prek internetne povezave pa tudi na lokaciji v omrežju podjetja.

Prednosti licenc CAL za naprave storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016 za uporabnike

Vsak uporabnik, ki uporablja registrirano končno napravo z licenco RDS Device CAL za Windows Server 2016, lahko pri vsaki seji dostopa do standardiziranega delovnega okolja Windows. Med sejo oddaljenega namizja se programi Windows izvajajo prek gostitelja v ustreznem strežniku; to poteka ločeno od drugih povezav odjemalcev, tako da uporabnik vidi samo svojo sejo.

Z licenco RDS Device CAL 2016 lahko uporabniki uporabljajo tudi starejše končne naprave, katerih strojna oprema ali zmogljivost je šibkejša, saj uporabljajo moč strežnika Windows prek storitve oddaljenega namizja; licence CAL 2016 za storitev oddaljenega namizja za končne naprave tako ne potrebujejo zmogljivejše strojne opreme.

Prednosti licenc RDS CAL za Windows Server 2016 za upravitelje

Poleg prednosti, ki jih licence CAL 2016 za naprave (in uporabnike) RDS prinašajo uporabnikom, imajo tudi veliko praktičnih funkcij za skrbnike, saj omogočajo učinkovitejše upravljanje vseh uporabnikov: Programsko opremo Windows je tako mogoče centralno zagotoviti in upravljati v omrežju podjetja, namesto da bi jo namestili v vsako posamezno končno napravo. To se izvaja izključno prek strežnika Windows, na katerem je na voljo, in se po potrebi tudi posodablja.

V licencah RDS Device CAL so opredeljene tudi ustrezne pravice za licencirano končno napravo, tako da lahko pooblaščeni uporabniki do strežnika dostopajo le z ustreznimi možnostmi dostopa. Z licencami RDS za naprave CAL za Windows Server 2016 se tako bistveno zmanjša napor pri vzdrževanju in zagotavljanju delovnih postaj.

Tehnične informacije o licencah za naprave storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016

Namestitev ali uporaba licenc CAL za naprave RDS za oddaljene povezave s strežnikom Windows vključuje različne funkcije; poleg tega je treba paziti tudi na združljivost licenc CAL in strežnika.

Vloge strežnika storitve oddaljenega namizja

Dovoljenja CAL za naprave (in uporabnike) za RDS operacijskega sistema Windows Server 2016 vsebujejo več vlog, ki skupaj omogočajo uporabo programov Windows itd. za licencirano končno napravo ali uporabnika:

 • Z upraviteljem licenciranja oddaljenega namizja je urejena ali na voljo uporaba storitve RDS za končno napravo s programom Device CAL za strežnik.
 • Gostitelj seje oddaljenega namizja za vsako sejo upravlja namizja ali programe, ki so na voljo končni točki (ali uporabniku).
 • Posrednik povezave z oddaljenim namizjem zagotavlja povezavo RDS za sejo in v primeru prekinitve med sejo tudi ponovno vzpostavi povezavo.
 • Prehod za oddaljeno namizje se uporablja za nadzor dostopa prek terminala do namizja Windows v javnem omrežju.
 • Spletni dostop za storitve oddaljenega namizja omogoča dostop določenim uporabnikom ali skupinam do storitve RDS CAL prek spletnega portala.

Združljivost različic licenc CAL za naprave storitve Remote Desktop Service za Windows Server 2016

Vsaka licenca CAL za dodelitev storitve RDS - za končnonapravo ali uporabnika - mora biti združljiva z različico strežnika Windows Server, s katero je povezana. Za RDS-CAL za Windows Server 2016 to pomeni, da jih lahko uporabite za dostop do Windows Server 2016 ALI starejše različice Windows Serverja (znižanje). Vendar RDS-CAL 2016 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice strežnika Windows Server. Za to je potrebna ustrezna različica CAL storitve za oddaljeno namizje.

Primerjava licenc CAL naprave in licenc CAL uporabnika za storitve oddaljenega namizja v sistemu Windows Server 2016

Kot je bilo že navedeno, velja naslednje: Izvajanje določene programske opreme Microsoft Server, kot je različica 2016, je ločeno od njene dejanske uporabe - za to je vedno potrebna ena od dveh ustreznih licenc za dostop odjemalca. Pravice dostopa za uporabo sistema Windows Server ureja Microsoft v svojem sistemu licenciranja, ki temelji na licencah za odjemalski dostop ali licencah CAL.

Poleg običajnih licenc za dostop do strežnika Windows Server so za storitve oddaljenega namizja potrebne tudi licence CAL za naprave ali uporabnike, da bi imeli tudi lokalno neodvisen - oddaljen - dostop do strežnika Windows Server prek spleta. Sistem licenc RDS CAL ne omogoča samo diferenciranega upravljanja pravic dostopa za skrbnike strežnikov, temveč tudi dodatno varnost, saj tuji uporabniki ali neregistrirane končne naprave brez te licence za dostop (RDS Device CAL) nimajo dostopa do razpoložljivih storitev ali podatkov strežnika.

Microsoft ponuja dve različni vrsti licenc CAL za storitve oddaljenega namizja v sistemu Windows Server 2016:

 • Dovoljenje CAL za napravo RDS: omogoča pravice dostopa do določene končne naprave (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, mobilni telefon)
 • Uporabniški licenčni licenčni list za RDS: ta določenemu uporabniku zagotavlja pravice dostopa

Značilnosti dovoljenja CAL za napravo za Storitve oddaljenega namizja 2016

Dovoljenje RDS Device CAL velja samo za eno namensko končno napravo, ki je zanj registrirana. S programom Device CAL za storitve oddaljenega namizja vsaka seja oddaljenega namizja nadzoruje svoje pravice dostopa do strežnika ali gostitelja sistema Windows. Vsak zaposleni, ki uporablja računalnik, prenosni računalnik itd., opremljen z licenco RDS Device CAL, lahko uporablja storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016. Za prenosne računalnike, tablične računalnike ali druge mobilne naprave, ki se lahko uporabljajo ne glede na lokacijo, je prednost programa RDS Device CAL v tem, da ima uporabnik možnost uporabe sistema RDS na lokaciji podjetja, na poti ali v domači pisarni.

Ob prvi vzpostavitvi povezave med odjemalskim računalnikom in končno napravo se za vsako napravo v načinu licenciranja izda začasna licenca za dostop. Ko se seja oddaljenega namizja drugič poveže s strežnikom kot gostiteljem, se za napravo izda trajni dovoljenje CAL za napravo RDS - če je na voljo v Upravitelju licenciranja oddaljenega namizja.

Vse funkcije licenc RDS za naprave CAL za Windows Server 2016 na prvi pogled

 • Dovoljenje CAL naprave je vedno fizično dodeljeno določeni končni napravi - namesto določenemu uporabniku
 • Vsakemu licenčnemu strežniku sledi vsak licenčni strežnik naprave RDS CAL,
 • neodvisno od registracije v imeniku Active Directory
 • Začasne licence RDS CAL za končne naprave so veljavne od 52 do 89 dni
 • Število naprav CAL, določeno za vsak primer, ne sme biti preseženo

Zaključek

Iz zgoraj navedenega je razvidno, da je odgovor na vprašanje, katera vrsta storitve oddaljenih namizij CAL ponuja več prednosti v podjetju, odvisen od posameznega primera. Odločitev za obliko licenciranja dostopa do odjemalca RDS je treba sprejeti pred nakupom, saj licence CAL naprave ni mogoče spremeniti v licenco CAL uporabnika ali obratno. Pri nakupu dovoljenja CAL za naprave RDS je pomembno število zaposlenih in delovnih postaj: če si več zaposlenih deli končno napravo ali dela pretežno stacionarno, je dovoljenje CAL za naprave RDS bolj ugodno.

Kupite Microsoftove licence CAL za naprave za Remote Desktop Services 2016 po nizki ceni kot eno licenco pri Wiresoftu v naši spletni trgovini

Licence RDS Device CAL za Windows Server 2016 so že na voljo kot ena licenca v spletni trgovini Wiresoft - kot rabljena programska oprema imajo tudi posebno ugodno ceno brez kakršnih koli pomanjkljivosti glede uporabnosti.

Katere licence CAL za naprave RDS se uporabljajo za Windows Server 2016?

Licence CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja sistema Windows Server 2016, ki so na voljo v spletni trgovini Wiresoft, so tipične licence za dostop in izhajajo iz ustrezne količinske licence za končne naprave, ki jo je podjetje že kupilo. Vse licence za dostop do končnih naprav, ki niso bile potrebne, ali celo celotno licenco obsega je odkupil Wiresoft, pri čemer je licenca obsega razdeljena in ponujena v trgovini kot posamezne licence za dostop do odjemalcev RDS za naprave.

Z delitvijo in preprodajo teh licenc CAL so nato označene kot rabljena programska oprema. To ne pomeni splošne obrabe funkcij naprave RDS CAL ali omejitve njihove uporabnosti glede funkcij ali trajanja.

Kakšno varnost zagotavljajo licence CAL za naprave storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016 kot uporabljena programska oprema?

Pri Wiresoftu nakup rabljenih licenc RDS CAL ni le cenejši za stranke, temveč tudi varen! Licenca CAL za enega uporabnika za storitve oddaljenega namizja Microsoft Windows Server 2016 ni na voljo le po nižji ceni v primerjavi s primerljivim novim blagom, temveč kupcu ponuja tudi varnost s takojšnjim prenosom, vključno z aktivacijo licence prek vključenega veljavnega licenčnega ključa.

Licence RDS Device CAL za Windows Server 2016, ki jih ponuja Wiresoft, izvirajo izključno iz zalog licenc podjetij ali organizacij s sedežem v EU, kar pomeni, da za te transakcije velja zakonodaja EU. To pomeni, da sta tako nakup licenc CAL za RDS ali drugih Microsoftovih licenc za dostop do odjemalcev kot uporabljene programske opreme kot tudi njihova uporaba za naše stranke pravno zaščitena in zato ne pomenita kršitve zakonskih določb, saj sta prodaja ali nakup in uporaba licenc CAL za RDS pravno dovoljena, kar je bilo vedno znova jasno potrjeno tudi v različnih sodnih odločbah.

Vaše prednosti z licencami CAL za naprave za storitev Remote Desktop Services 2016 kot uporabljeno programsko opremo

Wiresoftova ponudba licenc RDS Device CAL za Windows Server 2016 - ali drugih licenc za dostop do odjemalcev - kot rabljene programske opreme našim strankam ne ponuja le cenejše alternative primerljivim komercialnim ponudbam za licenciranje oddaljenega dostopa do storitev Windows Server, temveč tudi prosto izbiro števila potrebnih licenc CAL.

Poleg tega Wiresoft v spletni trgovini ponuja možnost nakupa licenc RDS CAL za Windows Server 2016 ter prejšnjih ali novejših različic ustreznih licenc za Windows Server. To pomeni, da lahko licence za dostop do odjemalcev RDS kupite tudi za starejše različice strežnika Windows Server in se tako izognete težavam z združljivostjo ali potrebi po nakupu nove strojne opreme. Izkoristite široko ponudbo programske opreme Wiresoft, ki se uporablja za različne različice licenc RDS CAL za Windows Server!

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo boste našli licence CAL za naprave in uporabnike za Windows Server ter druge Microsoftove strežniške programe in licence za dostop do odjemalcev - vedno po nizkih cenah kot rabljena programska oprema in s takojšnjim prenosom. Če imate vprašanja o licencah za naprave RDS za Windows Server 2016 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, se obrnite na nas prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 - 10 PACK DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije