Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 10 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 10 PACK USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10473
 • 6VC-00981
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
747,90 € * 829,90 € * (9,88% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 10x User CAL
Sistem  Strežnik Windows
CAL RDS User CAL
Obseg dobave ID licence + Koda za avtentifikacijo 
Zagonski čas Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik Združljiv


S storitvijo Remote Desktop Services (RDS) za Windows Server 2022 lahko aplikacije, ki so na voljo z njo, centralizirano zagotovite pooblaščenim uporabnikom. Da bi jih lahko uporabljali na daljavo s terminalsko napravo z operacijskim sistemom Windows, je vedno potreben Client Access License (User CAL), ki jih pooblašča le za povezavo prek izbrane terminalske naprave s strežnikom Windows Server 2022 za sejo oddaljenega namizja. Zaposleni, ki ima osebne pravice dostopa v obliki RDS User CAL, lahko nato do strežnika Windows dostopa s katero koli končno napravo z operacijskim sistemom Windows, npr. za uporabo razpoložljivih programov in storitev, za dostop do drugega računalnika - npr. za podporo - ali za delo z virtualno namizno infrastrukturo (VDI).

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 10 PACK USER CAL"

10x najnovejši uporabniški dovoljenje CAL za storitev oddaljenega namizja za Windows Server 2022

S storitvijo Remote Desktop Services (RDS) za Windows Server 2022 so lahko zagotovljene aplikacije centralno na voljo pooblaščenim uporabnikom. Da bi jih lahko uporabljali na daljavo s terminalsko napravo, ki podpira operacijski sistem Windows, je vedno potrebna licenca za odjemalski dostop (User CAL), ki jih pooblašča le za povezavo prek izbrane terminalske naprave s strežnikom Windows Server 2022 za sejo oddaljenega namizja. Zaposleni, ki ima osebne pravice dostopa v obliki licence RDS User CAL, lahko za dostop do strežnika Windows uporablja katero koli končno napravo z operacijskim sistemom Windows, na primer za uporabo razpoložljivih programov in storitev, za dostop do drugega računalnika - na primer za podporo - ali za delo z virtualno namizno infrastrukturo (VDI).

Pri Wiresoftu lahko zdaj najdete Remote Desktop Services User CALs za Windows Server 2022 po nizkih cenah kot rabljeno programsko opremo. Za prilagojeno licenciranje lahko kupite tudi poljubno število uporabniških licenc RDS - brez stopnjevanja.

Katere so prednosti uporabniškega dovoljenja CAL RDS za Windows Server 2022?

V sistemu Windows Server 2022 storitve oddaljenega namizja predstavljajo namensko vlogo strežnika, ki nadzoruje oddaljeni dostop do aplikacij, ki so na voljo prek ustreznega strežnika Windows, ki v ta namen deluje kot gostitelj. Samo uporabnik z ustrezno licenco za dostop do osebnega odjemalca lahko tako med sejo prek internetne povezave s strežnikom Windows neodvisno lokalno, tj. na daljavo, dostopa do izbranega osebnega ali prenosnega računalnika itd. Programi se izvajajo v strežniku.

Windows Server 2022 ponuja tudi številne optimizacije obstoječih in novih funkcij v okviru sej oddaljenega namizja - zlasti na področju varnosti omrežja  , pa tudi pri migraciji podatkov in strežnikov, shranjevanju in virtualizaciji aplikacij ter ustvarjanju vsebnikov z Windows in Kubernetes.

Windows Server 2022 podpira na primer vgnezdeno virtualizacijo s procesorji AMD, vsebuje novo različico zaščitenih virtualnih strojev (SVM), protokol TCP (Transmission Control Protocol) ter protokola RACK (Recent ACKnowledgment) in RSC (Receive Segment Coalescing), kot standardni brskalnik pa se zdaj uporablja Microsoft Edge. Uporabniki lahko uporabljajo tudi najnovejše različice programsko opredeljenega omrežja (SDN), rešitev Storage Spaces Direct (SSD) in Storage Replica ter rešitve Transport Layer Security, Virtual OSE in Hyper-V za ustvarjanje in upravljanje zelo varnih virtualizacijskih infrastruktur.

Prednosti uporabniškega dovoljenja CAL za storitve oddaljenega namizja za uporabnike

Predvsem zaposleni v podjetju imajo številne koristi od RDS User CAL za Windows Server 2022. Na vsaki končni napravi najdejo standardizirano delovno okolje Windows, ne glede na to, ali je opremljena s trenutnim ali starejšim operacijskim sistemom Windows.

To pomeni, da lahko uporabniki uporabljajo tudi starejše končne naprave s slabšo strojno opremo ali zmogljivostjo, ki sicer ne bi zadoščale za neposreden dostop do sistema Windows Server 2022. To je zato, ker se vsaka aplikacija, do katere uporabnik z licenco RDS User CAL dostopa v okviru seje oddaljenega namizja prek gostitelja, izvaja samo v strežniku in ne v tej končni napravi. Zadevna seja oddaljenega namizja je neodvisna od drugih povezav odjemalcev in prikazana je samo uporabnikova seja. Tako lahko z uporabniškimi licencami CAL zastoritev Remote Desktop Services operacijskega sistema Windows Server 2022 zmanjšate stroške za zagotavljanje trenutne strojne opreme ali se jim popolnoma izognete, saj to omogoča tudi uporabo tankih odjemalcev.

Prednosti licenc RDS CAL za skrbnike

Nenazadnje uporaba licence RDS User CAL za Windows Server 2022 pomeni tudi veliko praktičnih prednosti za skrbnike, saj lahko bistveno zmanjša napor pri upravljanju številnih končnih naprav v podjetju, ker je na primer tudi uvajanje veliko bolj učinkovito. Nova programska oprema ali posodobitve se lahko zagotavljajo centralno v okolju podjetja, namesto da bi jih namestili v vsako posamezno končno napravo, saj so vse aplikacije zagotovljene samo centralno v strežniku Windows ali posodobljene od tam.

Z licenco RDS User CAL lahko pravice dostopa posameznih uporabnikov določite tudi individualno, saj lahko sstoritvijo Remote Desktop Services dodelite pravice registriranim zaposlenim. S tem se znatno zmanjša celoten napor za vzdrževanje obstoječih delovnih postaj ali zagotavljanje novih.

Microsoftovo upravljanje licenc CAL za storitve oddaljenega namizja

Za vso Microsoftovo strežniško programsko opremo velja pravilo, da je izvajanje neodvisno od uporabe. Zato je za vsak neposredni ali oddaljeni dostop do strežnika Windows vedno potrebna ločena licenca za dostop do odjemalca (CAL). Ustrezne opredeljene pravice dostopa za uporabo programov Windows Server določi Microsoft v tako imenovanem upravljanju licenc. Temelji na licencah za odjemalski dostop (CAL), ki so na voljo uporabnikom ali končnim napravam.

Na primer, licence CAL uporabnika zastoritev Remote Desktop Services zagotavljajo, da ima osebni dostop do strežnika Windows samo uporabnik, ki je z njimi opremljen. Po Microsoftovih besedah je to namenjeno zagotavljanju varnosti podatkov in storitev v strežniku, saj neregistrirane osebe, tj. osebe brez uporabniškega dovoljenja CAL RDS, do njih ne morejo dostopati. Microsoft ponuja licence CAL na splošno - in s tem tudi za storitve oddaljenega namizja sistema Windows Server 2022 - v dveh različnih vrstah:

 • RDS User CAL, s katerim namenski uporabnik dobi lastne pravice dostopa
 • Dovoljenje CAL za napravo RDS, s katerim se določeni končni napravi (npr. osebnemu računalniku, prenosniku, tabličnemu računalniku, mobilnemu telefonu) dodelijo pravice dostopa

Vsak Remote Desktop Services CAL za Windows Server 2022 je sestavljen iz več komponent, ki kot celota omogočajo uporabniku ali napravi uporabo storitev Windows Server Services:

 • Dejansko licenciranje oddaljenega namizja ureja uporabo zadevnega dovoljenja CAL in ga daje na voljo uporabniku ali napravi.
 • Gostitelj seje oddaljenega namizja upravlja namizja ali programe, ki so uporabniku na voljo med sejo na daljavo.
 • Posrednik povezav oddaljenega namizja upravlja oddaljene povezave in jih obnavlja v primeru prekinitve med sejo.
 • Prehod za oddaljeno namizje posebej nadzoruje uporabnikov dostop do zagotovljenega namizja Windows v javnem omrežju.
 • Spletni dostop za storitev oddaljenega namizja omogoča dostop uporabnikom ali skupinam prek spletnega portala.

Katere so posebne prednosti licence CAL uporabnika RDS za Windows Server 2022?

Kot smo že omenili, licenca RDS User CAL upravlja pravice dostopa licenciranega uporabnika do strežnika ali gostitelja sistema Windows za vsako sejo oddaljenega namizja. Uporabnik lahko za dostop do storitev oddaljenega namizja uporabi katero koli razpoložljivo končno napravo - osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik itd. - tudi ne glede na lokacijo lokalnega strežnika, če naprava podpira operacijski sistem Windows in ima internetno povezavo. Uporabniški program RDS User CAL tako ponuja večjo prednost, če zaposleni pogosto uporablja različne končne naprave, npr. osebni računalnik v domači pisarni in prenosni računalnik na poti itd.

Upoštevanje združljivosti različic za licence RDS User CAL za Windows Server

Velika prednost nakupa trenutne RDS User CAL 2022 za Windows Server je, da poleg pravic dostopa za najnovejšo različico Windows Server vključuje tudi pravice za starejše različice strežnika, kot je 2019 (downgrade). Pri nadgradnji ali nakupu Windows Server 2022 je na primer za oddaljeni dostop (združljivost različic) potreben tudi trenutni RDS User CAL 2022. Prejšnje različice RDS User CAL zato ni mogoče uporabljati za oddaljene povezave s sistemom Windows Server 2022.

Zaključek o uporabniških licencah RDS

Katera vrsta Remote Desktop Services CAL za Windows Server 2022 ponuja več prednosti za uporabo v podjetju, je odvisno od strukture podjetja. Če zaposleni večinoma izmenično uporabljajo različne končne naprave, npr. na različnih lokacijah, potem uporabniška licenca RDS User CAL ponuja več možnosti in zato potrebujete manjše število licenc za dostop do odjemalcev.

Odločitev za eno vrsto licenciranja dostopa odjemalca je treba sprejeti ob nakupu, saj licence CAL naprave RDS ni dovoljeno naknadno spremeniti v licenco CAL uporabnika ali obratno. Enostavno vprašajte Wiresoftovega predstavnika o najprimernejši obliki licenciranja s storitvijo Remote Desktop Services CAL za Windows Server 2022.

Varnost vašega kupca z uporabljenimi uporabniškimi licencami RDS za Microsoft Windows Server 2022 od Wiresofta

Trenutne uporabniške licence CAL za storitev Remote Desktop Services za Windows Server 2022 so na voljo v Wiresoftovi spletni trgovini kot rabljena programska oprema od ene licence za dostop do odjemalca naprej. Nižja cena rabljene programske opreme za licence RDS CAL v primerjavi s primerljivo novo programsko opremo vam ne bo prinesla le koristi, temveč tudi varnost kupca z naslednjimi prednostmi:

 • Ob nakupu ene ali več uporabniških licenc RDS kot rabljene programske opreme prejmejo Wiresoftove stranke originalne Microsoftove posamezne licence, ki so jih podjetja predhodno kupila in prodala Wiresoftu.
 • Pravna podlaga za trgovanje z uporabljeno programsko opremo, kot so licence za odjemalski dostop za storitve oddaljenega namizja iz Microsoft Windows Server 2022 , je veljavna zakonodaja, ki dovoljuje njihovo nadaljnjo prodajo ter nakup in uporabo.
 • Ob nadaljnji prodaji bo Wiresoft uporabniško licenco CAL za Windows Server 2022 označil kot uporabljeno, čeprav "uporabljena" ne pomeni nobenih omejitev funkcionalnosti te licence za odjemalski dostop.
 • Če je uporabniško licenco RDS, ki je označena kot uporabljena, že aktiviral prejšnji kupec, je bila izbrisana pred nadaljnjo prodajo družbi Wiresoft, zato jo lahko ob prodaji v trgovini Wiresoft ponovno 100-odstotno brezplačno uporabljate.
 • Licence za dostop do odjemalca za storitev Remote Desktop Services ali druge vrste Microsoftovih licenc, ki jih družba Wiresoft ponuja v prodajo kot uporabljene, niso časovno omejene licence ali licence z omejenimi funkcijami, temveč so originalni Microsoftovi programski izdelki, odobreni samo za vas po opravljenem nakupu, ki jih je družba Wiresoft pred prodajo preverila glede njihove popolne uporabnosti.

Pri nakupu rabljene licence programske opreme, kot je RDS User CAL za Windows Server 2022 k pri Wiresoftu, ste lahko prepričani, da vedno kupujete in uporabljate originalni Microsoftov izdelek.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 10 PACK USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2022 - 10 PACK USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije