Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10074
 • R18-05767
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
21,90 € * 22,90 € * (4,37% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x naprava CAL
Sistem  Strežnik Windows 
CAL Naprava CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik ni združljiv(glejte RDS CAL )


Za standardno ali podatkovno izdajo Microsoft Windows Server 2019 je poleg licenc za strežniška jedra potrebna tudi licenca za dostop do odjemalca za vsako končno napravo, prek katere je treba dostopati do storitev strežnika: V ta namen je na voljo strežnik Windows Server 2019 Naprava CALs katerim določen računalnik (osebni računalnik, prenosni računalnik itd.), registriran v ta namen, prejme ustrezne pravice dostopa.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL"

Kupite dovoljenje CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2019 rabljeno

Za standardno ali podatkovno izdajo Microsoft Windows Server 2019 je poleg licenc za strežniška jedra potrebna tudi licenca za dostop do odjemalca za vsako končno napravo, prek katere je treba dostopati do storitev strežnika: V ta namen je na voljo licenca Windows Server 2019 Device CAL, s katero določen računalnik (osebni računalnik, prenosnik itd.), registriran v ta namen, prejme ustrezne pravice dostopa.

Osnovne licence za Windows 2019 Server Standard ali Datacenter ne vsebujejo uporabniških pravic, zato jih je treba kupiti ločeno v obliki dovoljenja CAL za naprave; vsak uporabnik, ki je pooblaščen za uporabo končne naprave, opremljene z njim, lahko nato z njo dostopa do strežnika Windows.

Uporabljene licence CAL za naprave za Windows Server 2019 niso na voljo le pri Wiresoftu po nižji ceni kot licence za dostop do odjemalcev, ki so na voljo kot nove v trgovini s programsko opremo, temveč so na voljo tudi posamično in ne v paketih. Te uporabljene licence CAL za naprave imajo enako funkcionalnost kot licence za dostop do odjemalcev naprav za Windows Server 2019, ki so na voljo v uradnem Microsoftovem licenčnem programu.

Uporaba vseh funkcij MS Windows Server 2019 z uporabljeno licenco CAL naprave

Windows Server 2019 temelji na operacijskem sistemu Windows 10 in ponuja številne nove funkcije v standardni in podatkovni različici, zlasti za uporabo aplikacij v oblaku. Integrirano programsko definirano omrežje (SDN) ponuja možnosti ne le za centralno konfiguracijo fizičnih omrežnih naprav, kot so usmerjevalniki in stikala, temveč tudi virtualnih omrežnih naprav, kot so prehodi, vključno z dinamičnim upravljanjem. Poleg tega Windows Server 2019 omogoča enakovredno povezovanje dveh omrežij in ju skoraj brez težav poveže. Druge zanimive funkcije, ki so na voljo tudi uporabnikom z uporabljeno napravo CAL, vključujejo:

 • Šifrirana omrežja in Datagram Transport Layer Security (DTLS) za varno šifriranje v virtualnih omrežjih
 • Hiperpreverjena infrastruktura (HCI) zmanjšuje kompleksnost in poenostavlja uvajanje infrastrukture IT
 • Optimizirana uporaba operacijskega sistema Linux z zaščitenimi virtualnimi napravami
 • Storitve zabojnikov Kubernetes
 • Napredna zaščita pred grožnjami za zgodnje odkrivanje napadov in zaščito občutljivih podatkov
 • Storage Spaces Direct omogoča združevanje lokalnih strežniških podatkovnih skladišč v virtualno gručo
 • Replika shranjevanja zmanjšuje izgubo podatkov na ravni datotečnega sistema
 • Pripravljenost na nesreče zmanjšuje tudi čas izpada

Najpomembnejša dejstva o uporabljenih licencah CAL za naprave za Windows Server Standard in Datacenter Edition 2019 na kratko

Tudi kot uporabljena programska oprema ima licenca CAL za naprave iz podjetja Wiresoft enake možnosti dostopa, da lahko uporablja funkcije, ki so na voljo v obeh izdajah sistema Windows Server 2019: To zlasti malim in srednje velikim podjetjem ter organizacijam ponuja poceni alternativo za opremljanje zaposlenih z licencami za dostop do strežnika Windows Server za končne naprave, tudi zato, ker omogoča licenciranje po meri.

Informacije o licenciranju sistema Windows Server 2019 s pravicami CAL

Za izdaje Standard in Datacenter Microsoft Licence Management ponuja alternativno možnost licenciranja operacijskega sistema Windows Server 2019 po posameznih jedrih/procesorskih jedrih; pri tem je treba to dopolniti z licenciranjem končnih naprav (ali uporabnikov) oz. To je zato, ker so take licence CAL, vključene v strežniško licenco, namenjene izključno skrbnikom in ne običajni uporabi storitev strežnika Windows, zato vsaka posamezna končna naprava potrebuje ustrezno licenco za dostop (Device CAL). Ta dovoljenje CAL naprave mora ustrezati enaki ali višji različici strežnika Windows - več podrobnosti o scenarijih v nadaljevanju.

Tako samo ta licenca za dostop do odjemalca za posamezno napravo daje uporabniku pravico do uporabe funkcij strežnika Windows različice 2019 v končni napravi s sistemom Windows. Poleg pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik operacijskega sistema Windows Server 2019 licenca CAL ne vsebuje nobene druge programske opreme, ki bi jo bilo treba najprej namestiti.

Katere so prednosti licenc CAL za naprave za Windows Server 2019 Standard in Datacenter Edition?

Licenciranje sistema Windows Server 2019 na podlagi CAL omogoča prilagodljivo upravljanje pravic za zadevne računalnike, ki temelji na potrebah. Posebej uporabljene licence za dostop do naprav so za mala in srednje velika podjetja ekonomičnejša alternativa za uporabo storitev strežnika Windows Server: Razlog za to je, da ni omejitev zaradi skaliranja, tako da je treba licence za dostop do odjemalcev kupiti le za toliko zaposlenih, kolikor jih dejansko potrebujete. Microsoftov licenčni model ponuja dve vrsti licenc CAL za Windows Server 2019:

 • Dovoljenje CAL za naprave za Windows Server 2019: z njim dobite pravice dostopa do strežnika za namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosnik, tablični računalnik, telefon)
 • Uporabniški licenčni list CAL za Windows Server 2019: s tem dobite pravice dostopa do strežnika za posebnega uporabnika

Vzporedno lahko uporabljate tudi uporabniške licence CAL in licence CAL naprave.

Upoštevajte združljivost različic za licence CAL za naprave za Windows Server 2019!

Dovoljenje CAL za naprave za Windows Server 2019 končni napravi ne zagotavlja le pravic dostopa do sistema Windows Server 2019, temveč vključuje tudi dostop do starejših različic, kot je 2016 (znižanje). Zaradi tega ima licenca CAL za strežniško napravo 2019 prednost pred starejšimi različicami licenc CAL za naprave, ki veljajo za prejšnjo različico sistema Windows Server 2019, saj take različice ni mogoče uporabiti za dostop do različice Windows Server 2019 (nadgradnja). Čeprav trenutno ni novejših licenc CAL za naprave za Windows Server od različice 2019, je treba še vedno paziti na združljivost strežniške licence in licence za dostop do odjemalca.

Kaj je še pomembno pri licenciranju operacijskega sistema Windows Server 2019 z uporabljeno licenco CAL za naprave?

Kot je bilo že omenjeno, licenca CAL za napravo podeljuje pravice dostopa do sistema Windows Server 2019 samo eni končni napravi (napravi). Ko je licenca CAL registrirana v točno tej napravi, je ni več mogoče prenesti na drug računalnik. Prav tako ni mogoče spremeniti vrste CAL in uporabiti CAL naprave kot uporabniški CAL. Vendar je za uporabo sistema Windows Server 2019 dovoljeno vzporedno uporabljati licence CAL za naprave in licence CAL za naprave.

Te določbe Microsoftovega sistema licenciranja CAL so namenjene preprečevanju neustreznega dostopa do sistema Windows Server 2019. Tako zagotavljajo večjo varnost podjetja in njegovih podatkov, saj nelicencirane končne naprave ali naprave tretjih oseb ne morejo dostopati do podatkov.

Kakšne so razlike med licenco CAL naprave in licenco CAL uporabnika za Windows Server 2019?

Dovoljenje CAL naprave za Windows Server 2019 se po funkcionalnosti na splošno ne razlikuje od uporabniškega dovoljenja CAL. Vendar ima vsak od njih značilne prednosti zaradi vrste dostopa do strežnika Windows Server: Pri tem sta pomembna število delovnih postaj v podjetju in potek dela, v katerem se dostopa do strežnika Windows: V nekaterih malih in srednje velikih podjetjih več zaposlenih za dostop do strežnika Windows izmenično uporablja eno samo končno napravo, npr. pri izmenskem delu, v drugih delovnih okoljih pa uporabniki za ta namen izmenično uporabljajo popolnoma različne končne naprave.

Zato lahko eno samo končno napravo z operacijskim sistemom Windows, odobreno z licenco za napravo, za dostop do strežnika uporabljajo vsi zaposleni, ki imajo to možnost ali dovoljenje: Če je licencirana končna naprava mobilni prenosni računalnik ali tablični računalnik, lahko zaposleni do strežnika Windows dostopajo tudi samostojno, na primer na poti ali v domači pisarni. Napravo CAL lahko zato uporabljate tudi na poti.

Zaključek o napravah CAL

Katera vrsta licence za dostop do odjemalca za Windows Server 2019 ima več prednosti pri uporabi v podjetju, se zato razlikuje od primera do primera. Pri tem igra vlogo število zaposlenih, ki uporabljajo strežnik Windows Server, glede na prevladujočo vrsto dostopa prek obstoječih končnih naprav: če večina za dostop do strežnika Windows Server izmenično uporablja določeno mobilno končno napravo ali samostojno napravo, ima licenca Device CAL več prednosti.

Ali licenca CAL za napravo za Windows Server 2019 ponuja več možnosti uporabe kot licenca CAL za uporabnika, je zato prikazano v ustreznem tipičnem delovnem postopku podjetja. Poznavanje tega mora biti osnova za izbiro CAL pri nakupu ustreznih licenc za dostop do odjemalcev za Windows Server 2019.

Uporabljene licence CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2019 so na voljo tudi z eno licenco v spletni trgovini Wiresoft

Uporabljene licence CAL za naprave za Windows Server 2019 so na voljo v spletni trgovini Wiresoft že od ene licence za dostop do odjemalca - zato ne veljajo Microsoftove zahteve za licenciranje. Oznaka CAL kot "rabljen" ne pomeni splošnih slabosti v smislu uporabnosti, ne le zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti.

Informacije o licencah CAL za naprave za Windows Server 2019 kot uporabljeni programski opremi - od podjetja Wiresoft

Vse licence CAL za naprave za Windows Server 2019 , ki jih Wiresoft ponuja iz druge roke, so izvirne licence za dostop za zaposlene, saj so na voljo tudi v okviru Microsoftovega licenčnega programa; v nasprotju s tem so bile del licence za naprave za Windows Server 2019, ki jo je prvi lastnik postal prejšnji kupec, običajno podjetje. Licence za dostop do naprave, ki jih ta kupec ni potreboval, ali celotna količinska licenca za napravo so bile prodane družbi Wiresoft, pri čemer je bila količinska licenca razdeljena na posamezne licence. Tako ustvarjene licence za dostop do posamezne naprave se imenujejo uporabljena programska oprema. Kljub temu da so te licence CAL naprave označene kot "uporabljene licence", jih lahko v celoti uporabite za dostop do sistema Windows Server 2019, saj se ne razlikujejo od licence za dostop, ki ni bila nikoli uporabljena, niti po funkcionalnosti niti po življenjski dobi.

Uporabljena programska oprema CAL naprave za Windows Server 2019 z zagotovilom kupca

Dovoljenja CAL za naprave za Windows Server 2019 kot uporabljena programska oprema strankam Wiresofta ne ponujajo le cenovno ugodne alternative pri licenciranju strežnika Windows, temveč so tudi varna in zakonita! Vsaka posamezna licenca CAL za Microsoft Windows Server 2019 vam kot kupcu zagotavlja običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom, vključno s takojšnjo aktivacijo licence s priloženim licenčnim ključem.

Ali sta nakup in uporaba rabljenega dovoljenja CAL naprave za Windows Server 2019 zakonita?

Licence CAL za naprave za Windows Server 2019 in tudi vse druge licence za dostop, ki jih lahko kupite pri Wiresoftu, so iz zaloge licenc podjetja ali organizacije. Zato za prodajo in nakup licenc CAL velja veljavna jurisdikcija, ki izrecno dovoljuje trgovanje z Microsoftovo uporabljeno programsko opremo, kar so jasno potrdile tudi različne sodne odločbe.

Nakup rabljenih licenc CAL za naprave za Windows Server 2019 in njihova uporaba vam kot kupcu zagotavljata pravno varnost, saj niti Wiresoft niti vi kot kupec ali uporabnik ne kršite nobenih zakonskih določb. Uporabljene licence CAL iz podjetja Wiresoft so zaradi popolnega dokazila o vseh prejšnjih kupcih tudi revizijsko zanesljive!

Povzetek prednosti družbe Wiresoft pri nakupu rabljenih licenc CAL za naprave za operacijski sistem Windows Server 2019

Uporabljene licence CAL za naprave za Windows Server 2019 podjetja Wiresoft so cenovno ugodna alternativa številnim ponudbam drugih ponudnikov programske opreme - to velja tudi za druge licence za dostop

Kot je bilo že navedeno, tudi ni omejitev glede najmanjšega števila licenc CAL za naprave, ki jih je treba kupiti ob nakupu, zato morebitna neprilagodljiva drsna lestvica za licence za dostop odjemalcev ne velja. To Wiresoftovim strankam omogoča tudi zmanjšanje stroškov licenciranja dostopa do strežnika, saj licencirajo le dejansko uporabo storitev strežnika Windows.

V spletni trgovini Wiresoft boste poleg uporabljenih licenc za dostop do programske opreme za licence CAL za naprave za Windows Server 2019 našli tudi licence CAL za uporabnike - in tudi licence za dostop do odjemalcev za druge različice sistema Windows Server ter licence za drugo strežniško programsko opremo, vključno z licencami za dostop, ki so potrebne v vsakem primeru. Tako lahko po ugodnih cenah z rabljenimi licencami Wiresofta dopolnite zaloge programske opreme tudi na drugih področjih in se tako izognete dodatnim stroškom za novo strojno opremo ter težavam z združljivostjo, ki bi jih lahko povzročile neenotne različice programske opreme.

Poleg licenc CAL za naprave in strežniške programske opreme boste v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo našli tudi druge Microsoftove programske izdelke - z vsemi prednostmi, ki jih ponuja Wiresoftova uporabljena programska oprema. Če imate vprašanja o licencah CAL za naprave za Windows Server 2019 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, se lahko obrnete na naše pristojne svetovalce v klepetu, po e-pošti ali telefonu.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2019 DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije