Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10083
 • 6VC-03222
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
37,90 € * 40,90 € * (7,33% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x Device CAL
Sistem  Strežnik Windows
CAL RDS Device CAL
Obseg dobave ID licence + Koda za avtentifikacijo
Zagonski čas Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik Združljiv


Za uporabo storitev oddaljenega namizja (RDS) operacijskega sistema Windows Server 2016 je za vsakega uporabnika potrebna ustrezna licenca za dostop do odjemalca RDS (RDS CAL), da lahko lokalno in neodvisno dostopa do programov Windows itd. v omrežju podjetja. Običajna licenca CAL za strežnik Windows Server ne zajema teh pravic. Ena od možnosti so licence CAL za naprave za storitve oddaljenega namizja, ki urejajo dostop za določeno registrirano končno napravo (napravo) za sejo oddaljenega namizja.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 DEVICE CAL"

Licence CAL za naprave za Remote Desktop Services na Windows Server 2016 kupite uporabljene

Če želite uporabljati Remote Desktop Services (RDS) strežnika Windows Server 2016, je za vsakega uporabnika potrebna ustrezna licenca RDS Client Access License (RDS CAL), da lahko lokalno in neodvisno dostopa do programov Windows itd. v omrežju podjetja. Običajna licenca CAL za strežnik Windows ne zajema teh pravic. Ena od možnosti so licence CAL naprave za storitve oddaljenega namizja, ki urejajo dostop do seje oddaljenega namizja za določeno registrirano končno napravo (napravo). Prednost licenc RDS Device 2016 CAL kot uporabljene programske opreme podjetja Wiresoft je nižja cena v primerjavi z licencami RDS CAL običajnih ponudnikov licenc, saj ponujajo enake funkcionalnosti kot licence za dostop do odjemalcev, ki so opredeljene v uradnem Microsoftovem licenčnem programu za Remote Desktop Services za strežnik Windows.

Kakšne so prednosti licenc RDS CAL za Windows Server 2016?

Storitve oddaljenega namizja - v prejšnjih različicah imenovane Terminalske storitve - so namenska vloga strežnika za uporabnike, ki uporabljajo storitve itd. iz strežnika Windows Server 2016 ali drugih različic strežnika, ne da bi bili ustrezni programi Windows nameščeni v lokalni računalnik. Licence CAL za RDS 2016 urejajo ta dostop in se zagotovijo licencirani končni napravi prek ustreznega strežnika Windows kot gostitelja v okviru seje oddaljenega namizja. Vsak uporabnik, ki uporablja osebni ali prenosni računalnik itd., ki ima ustrezno licenco za dostop do odjemalca, tj. licenco RDS Device CAL, jo lahko prek tega uporablja neodvisno (na daljavo), prek internetne povezave pa tudi na lokaciji omrežja podjetja.

Prednosti licenc za naprave storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016 za uporabnike

Vsak uporabnik, ki uporablja registrirano končno napravo z licenco RDS Device CAL za Windows Server 2016, lahko za vsako sejo dostopa do standardiziranega delovnega okolja Windows. Med sejo oddaljenega namizja se programi Windows izvajajo prek gostitelja v ustreznem strežniku; to poteka ločeno od drugih povezav odjemalcev, tako da uporabnik vidi samo svojo sejo.

Z licenco RDS Device CAL 2016 lahko uporabniki uporabljajo tudi starejše končne točke, katerih strojna oprema ali zmogljivost je šibkejša, saj uporabljajo moč strežnika Windows prek spletne strani Remote Desktop Services; licence CAL 2016 za storitve oddaljenega namizja za končne točke tako ne potrebujejo zmogljivejše strojne opreme.

Prednosti licenc RDS CAL za Windows Server 2016 za administratorje

Poleg prednosti, ki jih licence CAL 2016 za naprave (in uporabnike) RDS prinašajo uporabnikom, imajo tudi veliko praktičnih funkcij za skrbnike, saj omogočajo učinkovitejše upravljanje vseh uporabnikov: programsko opremo Windows je tako mogoče centralno namestiti in upravljati v omrežju podjetja, namesto da bi jo namestili v vsako posamezno končno napravo. To se izvaja izključno prek strežnika Windows, na katerem je na voljo in se po potrebi tudi posodablja.

V licencah RDS Device CAL so opredeljene tudi ustrezne pravice za licencirano končno napravo, tako da lahko pooblaščeni uporabniki do strežnika dostopajo le z ustreznimi pravicami dostopa. Z licencami RDS Device CAL za strežnik Windows Server 2016 se znatno zmanjša napor za vzdrževanje in zagotavljanje delovnih postaj.

Tehnične informacije o licencah za naprave storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016

Namestitev ali uporaba licenc CAL za naprave RDS za oddaljene povezave s strežnikom Windows vključuje različne funkcije, poleg tega je treba upoštevati tudi združljivost licenc CAL in strežnika.

Vloge strežnika Remote Desktop Services

Dovoljenja CAL za naprave (in uporabnike) za RDS strežnika Windows Server 2016 vsebujejo več vlog, ki skupaj omogočajo uporabo programov Windows itd. za licencirano končno točko ali uporabnika:

 • Upravitelj licenciranja oddaljenega namizja se uporablja za upravljanje ali zagotavljanje uporabe storitve RDS za končno točko s programom Device CAL za strežnik.
 • Gostitelj seje oddaljenega namizja za vsako sejo upravlja namizja ali programe, ki so na voljo končni točki (ali uporabniku).
 • Posrednik povezave z oddaljenim namizjem zagotavlja povezavo RDS za sejo in v primeru prekinitve med sejo tudi ponovno vzpostavi povezavo.
 • Prehod za oddaljeno namizje se uporablja v javnem omrežju za nadzor dostopa prek končne točke do namizja Windows.
 • Spletni dostop za Remote Desktop Services omogoča dostop določenim uporabnikom ali skupinam prek spletnega portala RDS CAL.

Združljivost različic licenc za naprave storitve oddaljenega namizja za Windows Server 2016

Vsaka licenca RDS CAL za končnonapravo (Naprava) ali uporabnika mora biti združljiva z različico strežnika Windows, ki se uporablja za povezavo z njo. Za RDS-CAL za Windows Server 2016 to pomeni, da jih lahko uporabljate za dostop do Windows Server 2016 ALI starejše različice Windows Serverja (znižanje). Vendar RDS-CAL 2016 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice strežnika Windows. Za to je potrebna ustrezna različica CAL spletne strani Remote Desktop Services.

Primerjava licenc CAL za naprave in licenc CAL za uporabnike za spletno stran Remote Desktop Services strežnika Windows Server 2016

Kot je bilo že navedeno, je izvajanje določene programske opreme Microsoft Server, kot je različica 2016, ločeno od njene dejanske uporabe - za to je vedno potrebna ena od dveh ustreznih licenc za dostop do odjemalca. Pravice dostopa za uporabo strežnika Windows ureja Microsoft v svojem sistemu licenciranja, ki temelji na licencah za dostop do odjemalcev ali licencah CAL.

Poleg običajnih licenc za dostop do strežnika Windows so za strežnik Remote Desktop Services potrebne dodatne licence CAL za naprave ali uporabnike, da bi imeli tudi lokalni neodvisni - oddaljeni - dostop do strežnika Windows prek spleta. Sistem RDS CAL skrbnikom strežnikov ne omogoča le diferenciranega upravljanja pravic dostopa, temveč tudi dodatno varnost, saj tuji uporabniki ali neregistrirane končne naprave brez te licence za dostop (RDS Device CAL) nimajo dostopa do razpoložljivih strežniških storitev ali podatkov.

Microsoft ponuja dve različni vrsti licenc CAL za Remote Desktop Services strežnika Windows Server 2016:

 • Dovoljenje CAL za napravo RDS: omogoča pravice dostopa do določene končne naprave (osebni računalnik, prenosni računalnik, miza, mobilni telefon)
 • Uporabniški licenčni licenčni list za RDS: ta določenemu uporabniku zagotavlja pravice dostopa

Tipične lastnosti licence CAL naprave za Remote Desktop Services 2016

Dovoljenje RDS Device CAL velja samo za eno namensko končno napravo, ki je zanj registrirana. Dovoljenje CAL naprave za Remote Desktop Services se uporablja za nadzor pravic dostopa do strežnika Windows ali gostitelja za vsako sejo oddaljenega namizja. Vsak zaposleni, ki uporablja računalnik, prenosni računalnik itd., opremljen z licenco RDS Device CAL, lahko uporablja Remote Desktop Services za Windows Server 2016. Za prenosne računalnike, tablične računalnike ali druge mobilne naprave, ki se lahko uporabljajo ne glede na lokacijo, je prednost programa RDS Device CAL v tem, da ima uporabnik možnost uporabe sistema RDS na lokaciji podjetja, na poti ali domaOffice.

Ob prvi vzpostavitvi povezave med odjemalskim računalnikom in končno napravo se za vsako napravo v načinu licenciranja dodeli začasna licenca za dostop. Ko se seja oddaljenega namizja drugič poveže s strežnikom kot gostiteljem, se za napravo izda trajna licenca RDS CAL za napravo - če je na voljo v upravitelju licenciranja oddaljenega namizja.

Pregled vseh funkcij licenc za naprave RDS za Windows Server 2016

 • Dovoljenje CAL naprave je vedno fizično dodeljeno določeni napravi končne točke in ne določenemu uporabniku
 • Vsakemu licenčnemu strežniku sledi vsak licenčni strežnik naprave RDS CAL,
 • ne glede na registracijo v imeniku Active Directory
 • Začasne licence RDS CAL za končne točke so veljavne od 52 do 89 dni
 • Število določenih naprav CAL naenkrat ne sme biti preseženo

Zaključek

Iz navedenega je razvidno, da je odgovor na vprašanje, katera vrsta storitve oddaljenih namizij CAL prinaša več koristi v organizaciji, odvisen od posameznega primera. Odločitev za obliko licenciranja dostopa do odjemalca RDS je treba sprejeti pred nakupom, saj licence CAL naprave ni mogoče spremeniti v licenco CAL uporabnika ali obratno. Pri nakupu licenc za naprave RDS ima pomembno vlogo število zaposlenih in delovnih postaj: če si več zaposlenih deli končno napravo ali dela pretežno stacionarno, ima licenca za naprave RDS večjo prednost.

Kupite Microsoftove licence CAL za naprave za Remote Desktop Services 2016 kot eno licenco pri Wiresoftu v naši spletni trgovini

Licence RDS Device CAL za Windows Server 2016 so že na voljo kot posamezne licence v spletni trgovini Wiresoft - kot rabljena programska oprema so prav tako na voljo po posebej ugodni ceni brez kakršnih koli pomanjkljivosti glede uporabnosti.

Katere licence za naprave RDS se uporabljajo za Windows Server 2016?

Licence CAL za naprave, ki so na voljo v spletni trgovini Wiresoft za Remote Desktop Services Windows Server 2016, so tipične licence za dostop in izhajajo iz ustrezne količinske licence za končne naprave, ki jo je podjetje že kupilo. Vse licence za dostop do končnih naprav, ki niso bile potrebne, ali celo celotno licenco obsega je odkupil Wiresoft, pri čemer je licenca obsega razdeljena in ponujena v trgovini kot posamezne licence za dostop do odjemalcev RDS za naprave.

Z delitvijo in preprodajo teh licenc CAL so te licence označene kot rabljena programska oprema. To ne pomeni splošne obrabe funkcionalnosti naprave RDS Device CAL, niti ne pomeni omejitve njene uporabnosti v smislu funkcij ali trajanja.

Kakšno varnost zagotavljajo licence CAL za naprave Remote Desktop Services za Windows Server 2016 kot uporabljena programska oprema?

Pri Wiresoftu nakup rabljenih licenc RDS CAL za stranke ni le cenejši, ampak tudi varnejši! Licenca CAL za enega uporabnika za Remote Desktop Services strežnika Microsoft Windows Server 2016 ni na voljo le po nižji ceni v primerjavi s primerljivo novo programsko opremo, temveč kupcu ponuja tudi varnost s takojšnjim prenosom, vključno z aktivacijo licence prek vključenega veljavnega licenčnega ključa.

Licence RDS Device CAL za Windows Server 2016, ki jih ponuja Wiresoft, izvirajo izključno iz zalog licenc podjetij ali organizacij v EU, kar pomeni, da za te transakcije velja zakonodaja EU. To pomeni, da sta tako nakup licenc CAL za RDS ali drugih Microsoftovih licenc za dostop do odjemalcev kot uporabljene programske opreme kot tudi njihova uporaba za naše stranke pravno zaščitena in zato ne pomenita kršitve zakonskih določb, saj je prodaja ali nakup ter uporaba licenc CAL za RDS zakonsko dovoljena, kar je bilo vedno znova jasno potrjeno v različnih sodnih odločbah.

Vaše prednosti z licencami CAL za naprave za Remote Desktop Services 2016 kot uporabljeno programsko opremo

Wiresoftova ponudba licenc RDS Device CAL za strežnik Windows Server 2016 - ali drugih licenc za dostop do odjemalcev - kot rabljene programske opreme našim strankam ne ponuja le cenejše alternative primerljivim komercialno dostopnim ponudbam za licenciranje oddaljenega dostopa do storitev strežnika Windows, temveč tudi prosto izbiro števila potrebnih licenc CAL.

Poleg tega lahko v spletni trgovini Wiresoft kupite licence RDS CAL za Windows Server 2016 ter prejšnje ali novejše različice ustreznih licenc za Windows Server. Tako lahko kupite tudi licence za dostop do odjemalcev RDS za starejše različice strežnika Windows in se izognete težavam z združljivostjo ali potrebi po nakupu nove strojne opreme. Izkoristite široko ponudbo uporabljene programske opreme Wiresoft, ki vključuje različne različice licenc RDS CAL za Windows Server!

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo boste našli licence CAL za naprave in uporabnike za Windows Server ter druge Microsoftove strežniške programe in licence za dostop do odjemalcev - vedno po ugodni ceni kot rabljeno programsko opremo in s takojšnjim prenosom. Če imate vprašanja o licencah za naprave RDS za Windows Server 2016 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, se obrnite na nas prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT REMOTE DESKTOP SERVICES 2016 DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije