Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

  • SW10072
  • R18-05121
  • Trajno veljaven
  • Vsi jeziki
  • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
18,90 € * 19,90 € * (5,03% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x naprava CAL
Sistem  Strežnik Windows 
CAL Naprava CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik ni združljiv(glejte RDS CAL )


Da lahko uporabniki uporabljajo vse storitve sistema Microsoft Windows Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Datacenter, je poleg strežniške licence za eno od izdaj potrebna tudi licenca za odjemalski dostop za končne naprave: Windows Server 2016 Naprava CAL. S tem posameznemu registriranemu računalniku (osebnemu računalniku, prenosnemu računalniku, tabličnemu računalniku itd.) podeli ustrezne opredeljene pravice dostopa.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL"

Dovoljenja CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2016 kot uporabljena programska oprema

Da lahko uporabniki uporabljajo vse storitve strežnika Microsoft Windows Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Datacenter, je poleg strežniške licence za eno od izdaj potrebna tudi licenca za odjemalski dostop za končne naprave: Windows Server 2016 Device CAL. Tako ima posamezen registriran računalnik (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik itd.) ustrezne opredeljene pravice dostopa.

V skladu z Microsoftovimi predpisi za upravljanje licenc uporabniške pravice niso vključene v strežniško licenco za strežnik Windows Server 2016, zato jih je treba kupiti ločeno v obliki licence CAL za napravo. Vsaka končna naprava, ki je v njem registrirana, lahko nato s katerim koli pooblaščenim uporabnikom dostopa do funkcij strežnika Windows.

Dovoljenja CAL za naprave za Windows Server 2016 izdaje Standard in Datacenter so na voljo pri Wiresoftu po ugodni ceni kot rabljena programska oprema - na voljo so tudi posamično za prilagodljivo licenciranje končnih naprav glede na potrebe. Uporabljene licence za dostop do programske opreme za končne naprave imajo enake funkcije kot licence CAL za naprave za Windows Server 2016, ki so na voljo kot novi izdelki v okviru običajnega Microsoftovega programa licenciranja.

Uporaba vseh funkcij strežnika Windows Server 2016 tudi z uporabljeno licenco CAL za naprave

Z licenco CAL naprave lahko uporabljate - tudi kot uporabljeno programsko opremo - vse funkcije

Server različica 2016, naslednik strežnika Windows Server 2012: Podpira ne le Windows 10, temveč je pripravljen tudi za uporabo v oblaku, kar omogoča ustvarjanje strežnika v oblaku, na katerem je mogoče varnostno kopirati podatke prek končne naprave z dovoljenjem za dostop.

Windows Server 2016 je na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in Datacenter ter z licencami CAL, ki so potrebne za vsako od njiju. Ti vključujejo tudi postavitev strežnikov Core in Nano ter omogočajo uporabo zabojnikov za virtualizacijo/Hyper-V ter strežniških zabojnikov Windows in storitve Host Guardian. Zlasti izdaja Datacenter Edition strežnika Windows Server 2016 z ustreznim programom Device CAL ponuja uporabo funkcij, kot so programsko definirano omrežje (SDN) in omrežni skladi (Protocol Stack), Storage Spaces Direct (S2D), Storage Replica in zaščiteni virtualni stroji (Shielded VMs), ki so še posebej potrebne v podjetjih z velikimi delovnimi obremenitvami in več virtualnimi sistemi.

Vse informacije o uporabljeni programski opremi Device CAL za izdaje Windows Server 2016 Standard in Datacenter na prvi pogled

Dovoljenja za naprave CAL, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo, se ne razlikujejo od ustreznih novih dovoljenj za naprave CAL in vsebujejo enake možnosti za uporabo funkcij, ki so na voljo v izdajah Windows Server 2016 Standard in Datacenter. Licence CAL za naprave kot uporabljena programska oprema so zato za mnoga podjetja in organizacije ekonomična alternativa za opremljanje obstoječih končnih naprav, ki podpirajo Windows, z licenco za dostop do strežnika. V naslednjem pregledu so pojasnjene vse prednosti in posebnosti te uporabljene programske opreme.

Microsoftovo upravljanje licenc za licence CAL na Windows Server 2016

Microsoftovo upravljanje licenc opredeljuje vse veljavne izraze pri dodatnem licenciranju dostopa do končnih točk za Windows Server 2016 v izdajah Standard in Datacenter, tako da lahko uporabniki prek njih dostopajo do e-pošte, stikov in koledarjev. Vsaka licenca za strežnik vključuje licence za dostop, vendar so te licence namenjene skrbnikom in jih ni dovoljeno uporabljati za tipične uporabniške storitve. Te so na voljo le prek licenc za dostop odjemalcev, kot je licenca Device CAL, ki zadevni končni napravi zagotavlja ustrezne pravice, tako da lahko vsak uporabnik uporablja tipične funkcije strežnika Windows. Poleg namenskih pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik v strežniku Windows Server 2016 licenca CAL naprave ne vključuje nobene dodatne programske opreme.

Katere vrste licenc CAL so na voljo za Windows Server 2016 Standard- in Datacenter izdajo?

Licenciranje za dostop do odjemalcev za Windows Server 2016 je na voljo v Microsoftovem licenčnem modelu v dveh vrstah licenc CAL:

  • Dovoljenje CAL za napravo za Windows Server 2016 za eno namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosnik, tablični računalnik, telefon)
  • Uporabniška licenca CAL za Windows Server 2016 - za enega namenskega uporabnika

Ali obstajajo razlike med licencami CAL za naprave in licencami CAL za uporabnike za Windows Server 2016?

Dovoljenje CAL za napravo za Windows Server 2016 zagotavlja enake funkcije in storitve kot dovoljenje CAL za uporabnika. Razlika je le v ustrezni vrsti dostopa do strežnika Windows: S programom Device CAL lahko eno samo končno napravo uporablja več uporabnikov, ki prek nje izmenično dostopajo do storitev strežnika Windows; ta položaj je v nekaterih podjetjih - odvisno od števila in opreme delovnih postaj z računalnikom ter tipičnih delovnih tokov - lahko dan v nasprotju s položajem, ko uporabnik večinoma uporablja popolnoma različne končne naprave z ločenim računom v ta namen.

Vsako končno napravo, ki podpira Windows in je opremljena s programom Device CAL, lahko zato uporabljajo različni zaposleni, da bi uporabljali storitve Windows. Tipičen scenarij so podjetja z izmenskim delom, kjer si več zaposlenih deli eno samo končno napravo za preverjanje e-pošte itd.; v tem primeru je potrebnih manj licenc za dostop do končne naprave kot uporabniških licenc CAL.

Končno napravo z licenco, ki jo je mogoče uporabljati na poti, kot sta prenosni računalnik in tablični računalnik, pa tudi pametni telefon, lahko torej zadevni uporabnik uporablja ne glede na lokacijo - npr. domaOffice, na poti ali na drugi lokaciji - za dostop do strežnika Windows prek interneta. Zato aplikacija Device CAL ponuja tudi možnosti mobilne uporabe.

Katere možnosti uporabe so vključene v licence CAL za naprave za Windows Server 2016 v izdajah Standard in Datacenter?

Odvisno od tega, ali je nameščena Standard ali Datacenter izdaja Windows Server 2016, ima licenca CAL naprave različne funkcije.

Z licenco CAL za napravo za izdajo Standard pa je mogoč tudi dostop do strežnika Windows v izdaji Datacenter - s to razliko, da je na voljo omejena funkcionalnost, značilna za izdajo Standard. Samo licenca CAL naprave za izdajo Datacenter Edition ponuja razširjen obseg storitev in funkcij, ki ustrezajo strežniški licenci za izdajo Datacenter Edition. V skladu s tem je z licenco CAL za napravo za izdajo Datacenter z licenco za strežnik Standard na voljo samo funkcionalnost izdaje Standard.

Upoštevajte združljivost različic za licence CAL za naprave za Windows Server 2016

Poleg možnosti uporabe funkcij, ki so na voljo glede na izdajo, z licenco CAL za napravo za Windows Server 2016 končna naprava pridobi tudi pravice dostopa za starejše različice Windows Server, kot je 2013 (downgrade). Nasprotno pa dovoljenja CAL naprave za različico Windows Server 2016 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice 2019 (nadgradnja).

Zato morajo kupci licenc CAL za naprave za Windows Server 2016 poleg funkcij, ki so na voljo za zadevno izdajo, vedno paziti na združljivost med obstoječimi licencami za strežnik in licencami za dostop do odjemalcev.

Kaj je treba upoštevati pri licenciranju strežnika Windows Server 2016 z licencami CAL za naprave?

Dovoljenje CAL za napravo za Windows Server 2016 licencira točno eno končno napravo in jo opremi s pravicami dostopa, ki so na voljo v posamezni izdaji. Ko je registracija končana, tega dovoljenja CAL naprave ni več mogoče prenesti na drugo končno napravo. Prav tako ni mogoče spremeniti vrste CAL in uporabiti CAL naprave kot uporabniški CAL.

Te določbe iz Microsoftovega upravljanja licenc služijo za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do strežnika Windows Server 2016, ki podjetjem zagotavlja tudi večjo varnost komunikacije in podatkov, saj do e-poštnih storitev ali podatkov strežnika ni mogoče dostopati prek računalnika brez ustreznega dovoljenja CAL za naprave.

Zaključek o napravah CAL

O tem, katera vrsta licence za dostop do odjemalca ponuja več možnosti ali ugodnejše možnosti licenciranja v podjetju za dostop do strežnika Windows Server 2019, se zato odločite za vsak primer posebej. Poleg števila končnih naprav za dostop do strežnika Windows je odločilno tudi število uporabnikov: če več uporabnikov izmenično uporablja eno samo končno napravo za dostop do strežnika Windows, ima licenciranje z licenco Device CAL več prednosti.

Zato je natančno poznavanje procesov v podjetju najboljše izhodišče za izbiro prave vrste licenc CAL za Windows Server 2016. V zgornjih okoliščinah je licenciranje z licencami CAL za naprave za organizacijo cenejše kot licenciranje z licencami CAL za uporabnike, saj je v tem primeru treba kupiti manj licenc za dostop do odjemalcev.

Uporabljene licence CAL za naprave za Microsoft Windows Server 2016 so na voljo v Wiresoftovi spletni trgovini že za eno licenco

Uporabljene licence CAL za naprave za izdaje Windows Server 2016 so na voljo tudi posamično v spletni trgovini Wiresoft - ker Microsoftovi licenčni predpisi ne veljajo za stopnje; sicer pri uporabljeni programski opremi ni nobenih pomanjkljivosti ali omejitev - ne le zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti, temveč tudi glede splošne funkcionalnosti.

Od kod prihajajo licence CAL za naprave za Windows Server 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo?

Licence CAL za naprave za izdaje Windows Server 2016, ki jih podjetje Wiresoft ponuja kot rabljeno programsko opremo, so originalne licence, saj so prav tako na voljo prek Microsoftovega licenčnega programa, le da so bile prej del licence za naprave za Windows Server 2016, ki jo je najprej kupilo podjetje. To licenco ali licence za dostop do posamezne naprave, ki niso bile potrebne, je nato kupila družba Wiresoft, licence za obseg pa so bile razpuščene v posamezne licence. Takšni posamezni programi CAL naprave so nato označeni kot uporabljena programska oprema. Kljub tej oznaki jih lahko uporabljate kot neuporabljeno licenco za dostop do strežnika Windows Server 2016, saj se ne razlikujejo od novih licenc niti po omejitvah funkcionalnosti niti po obdobju uporabe.

Varnost kupca z uporabljeno programsko opremo licenc CAL za naprave za Windows Server 2016

Wiresoftova ponudba uporabljene programske opreme za licence CAL za naprave za Windows Server 2016 strankam zagotavlja varno možnost licenciranja dostopa za Windows Server 2016! To je zato, ker tudi rabljene licence CAL za naprave pri Wiresoftu vključujejo običajno zagotovilo kupca s takojšnjim prenosom po nakupu, vključno s takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali je nakup in uporaba rabljenih licenc CAL za naprave za Windows Server 2016 zakonita?

Za Wiresoftove stranke sta nakup rabljenih licenc CAL za naprave za Windows Server 2016 in njihova uporaba pravno varna, saj ne kršita nobenih pravnih predpisov. Licence CAL za naprave za Windows Server 2016, ki so na voljo v Wiresoftovi trgovini, in druge tovrstne licence za dostop do odjemalcev namreč izvirajo iz zaloge licenc podjetij. Zato trgovanje z rabljenimi licencami CAL temelji na veljavni sodni praksi, ki izrecno dovoljuje tako prodajo kot tudi nakup in uporabo Microsoftovih rabljenih licenc; to so vedno znova jasno potrdile tudi različne sodne odločbe.

Wiresoftova rabljena programska oprema ponuja tudi revizijsko varnost zaradi popolnega dokazila o vseh prejšnjih kupcih!

Povzetek prednosti uporabljene programske opreme za licence CAL za naprave za Windows Server 2016

Uporabniške licence CAL za Windows Server 2016 podjetja Wiresoft kot rabljena programska oprema predstavljajo cenovno ugodnejšo alternativo v primerjavi s primerljivimi novimi izdelki običajnih ponudnikov programske opreme - ta prednost velja tudi za drugo Microsoftovo strežniško rabljeno programsko opremo ali licence za dostop.

Ker licenciranje z uporabljenimi licencami CAL za naprave ni omejeno s sicer pogosto običajnim stopnjevanjem, lahko licencirate natančno število končnih naprav glede na dejansko uporabo storitev strežnika Windows v vašem podjetju. Kot Wiresoftova stranka lahko s tem prilagodljivim licenciranjem dostopa do končnih naprav za Windows Server zmanjšate tudi stroške nabave.

Wiresoftove rabljene licence so tudi zelo praktičen način za dopolnitev zaloge programske opreme po razumni ceni, saj ponudba vključuje tudi več različic programske opreme, s čimer se je mogoče izogniti težavam z združljivostjo, ki bi jih lahko povzročila vzporedna uporaba različnih različic programske opreme, in tako zmanjšati stroške nakupa nove strojne opreme. Poleg licenc CAL za naprave za izdaje Windows Server 2016 lahko v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo najdete tudi ustrezne licence CAL za uporabnike kot uporabljeno programsko opremo.

Wiresoftova ponudba rabljene programske opreme vključuje tudi Microsoftovo programsko opremo za številna druga področja - z vsemi zgoraj omenjenimi prednostmi. Če imate vprašanja o licencah CAL za naprave za strežnik MS Windows Server 2016 ali kateri koli drug Microsoftov izdelek, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije