Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10413
 • 381-02255
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
209,90 € * 231,90 € * (9,49% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 10x User CAL
Sistem  Strežnik Exchange
CAL User CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Za dostop do strežniških storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise potrebuje vsak uporabnik poleg dejanske strežniške licence še osebno licenco za dostop do odjemalca: Exchange Server 2016 User CAL. Le ta daje določeni osebi, registrirani v ta namen, ustrezne pravice dostopa.

Če imate dodatna vprašanja o izdelku, se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL"

10 uporabniških licenc CAL za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema

Za dostop do strežniških storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise potrebuje vsak uporabnik poleg dejanske strežniške licence tudi osebno licenco za dostop do odjemalca: uporabniški CAL za strežnik Exchange Server 2016. Le ta daje določeni osebi, registrirani v ta namen, ustrezne pravice dostopa.

V skladu z Microsoftovimi predpisi za upravljanje licenc licenca za strežnik Exchange Server 2016 Standard ali Enterprise ne vključuje dodatnih uporabniških pravic, ki jih je zato treba kupiti ločeno v obliki uporabniškega dovoljenja CAL. Registrirani uporabnik lahko nato uporablja ustrezne funkcije strežnika Exchange prek prosto izbrane končne naprave.

Uporabljene uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016 Standard in različice Enterprise Edition so na voljo po razumni ceni pri Wiresoftu - tudi posamično za prilagodljivo licenciranje glede na potrebe. Ta uporabljena programska oprema ponuja enake funkcije kot uporabniške licence za odjemalski dostop za strežnik Exchange Server 2016, ki so na voljo kot nove v okviru uradnega Microsoftovega programa za izdajo licenc.

Uporaba vseh funkcij strežnika MS Exchange Server 2016 z uporabljenim uporabniškim licenčnim dovoljenjem CAL

Strežnik Exchange 2016 je osnova za nadzor in upravljanje procesov komunikacijskega sistema v sodobnem podjetju. Povezuje zaposlene in oddelke na različnih lokacijah kot notranji in zunanji vmesnik ter povečuje učinkovitost procesov: S strežnikom Exchange Server 2016 je mogoče centralno upravljati stike in e-pošto ter jih pregledno arhivirati; skupno delo z dokumenti je med drugim izboljšano z upravljanjem različic. Optimizirana arhitektura strežnika zmanjšuje število strežniških vlog na dve: poštni predal in robni transport; poenostavljeno je tudi skaliranje in izboljšana je podpora za različne storitve v oblaku. Druge značilnosti:

 • Arhitektura iskanja e-odkritij zdaj uporablja več strežnikov, zato deluje asinhrono in decentralizirano.
 • S kontekstualnimi filtri lažje najdete informacije, ki jih iščete.
 • Izboljšana skalabilnost iskanja poveča število poštnih predalov za iskanje in arhivskih poštnih predalov na skupno 20.000.
 • Outlook 2016 ali Outlook v spletu omogoča boljše upravljanje pri pošiljanju podatkov, vključno s prilagojenimi pravicami dostopa.
 • Podpora za scenarije hibridnih poštnih predalov.
 • Preprečevanje izgube podatkov (DLP) zagotavlja večjo varnost podatkov in prejemanja e-poštnih sporočil z zlonamerno programsko opremo.
 • Outlookov privzeti protokol - MAPI prek protokola HTTP - izboljša zanesljivost in stabilnost povezav z Exchangeom.

Pregled uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016 Standard- in Enterprise Edition kot uporabljena programska oprema

Uporabniške licence CAL, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo, se v osnovi ne razlikujejo od primerljivih novih licenc CAL: vključujejo enake možnosti kot te za uporabo storitev, ki so na voljo v vseh izdajah strežnika Exchange Server 2016 Standard in Enterprise. Zato je pri uporabniških licencah CAL vnaprej rabljena programska oprema za mnoga podjetja in organizacije stroškovno učinkovita alternativa, da zaposlenim zagotovijo licenco za dostop do strežnika Exchange Server. Vse prednosti in posebnosti so razložene v naslednjem pregledu.

O Microsoftovem upravljanju licenc za strežnik Exchange Server 2016 z licencami CAL

Microsoftovo upravljanje licenc vsebuje določbe za dodatno licenciranje uporabnikov s pravicami dostopa v izdajah Standard in Enterprise strežnika Exchange Server 2016 za dostop do e-pošte itd. Licence CAL, ki so že vključene v licenco strežnika, so namenjene samo upraviteljem in se ne smejo uporabljati za storitve tipa Exchange. Samo licenca za dostop do odjemalca, kot je licenca User CAL, daje zaposlenemu osebne pravice za uporabo funkcij strežnika Exchange na kateri koli končni napravi, ki podpira Windows. Ta uporabniška licenca CAL ne vključuje nobene dodatne programske opreme razen osebnih pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik strežnika Exchange Server 2016.

Katere licence CAL so na voljo za strežnik Exchange Server 2016 Standard- in izdaje Enterprise?

Licenciranje na podlagi licenc CAL za Standard in Enterprise izdaje strežnika Exchange Server 2016 omogoča upravljanje pravic dostopa za vse zaposlene v organizaciji. Microsoftov licenčni model ponuja dve vrsti licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016:

 • Uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server 2016 - velja za enega namenskega uporabnika
 • Dovoljenje CAL za napravo za strežnik Exchange Server 2016 - velja za eno namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, telefon) Pravice dostopa do strežnika

Kakšne so razlike med uporabniškimi licencami CAL in licencami CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016?

Uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server 2016 ponuja enake funkcije kot licenca CAL za naprave, vendar se razlikujeta v možnostih dostopa do strežnika Exchange. To ima za posledico različne koristi:

Vsak zaposleni, ki je pooblaščen za dostop z uporabniškim licenčnim dovoljenjem CAL, lahko za uporabo storitev Exchange uporablja katero koli končno napravo, ki podpira Windows. Prav tako ni omejitev glede lokacije, če je na voljo internetna povezava, tako da je mogoče do strežnika Exchange lokalno dostopati neodvisno z lastnim mobilnim računalnikom ali pametnim telefonom na poti in domaOffice ali tudi prek drugega računalnika, ki je na voljo na lokaciji.

Uporabniški program CAL zato ponuja dobre možnosti mobilne uporabe, saj lahko uporabnik z licenco sam izbere, katero končno napravo bo uporabljal, vanj pa se lahko prijavi tudi z računalnikom tretje osebe.

Poleg števila zaposlenih in opremljenosti delovnih postaj z osebnim računalnikom ali podobnim sistemom ima v podjetju pomembno vlogo tudi potek dela, v katerem uporabniki dostopajo do strežnika Exchange: Predvsem v malih in srednje velikih podjetjih lahko uporabniki pogosto uporabljajo več različnih končnih naprav in z njimi izmenično dostopajo do strežnika Exchange za prevzemanje in upravljanje e-pošte.

Kakšne so razlike v licencah CAL za strežnik Exchange Server 2016 za izdaje Standard in Enterprise?

Uporabniške licence CAL za strežnik MS Exchange Server 2016 se razlikujejo glede na izdaje Standard in Enterprise po nekaterih funkcionalnih izboljšavah ter po razširljivosti izdaje - tipične zahteve za poštne predale za Enterprise. Strežniške storitve različice Enterprise Edition pa je mogoče uporabljati z uporabniškim licenčnim dovoljenjem CAL za različico Standard Edition - v tem primeru ima uporabnik na voljo ustrezno omejeno funkcionalnost različice Standard Edition in manjše število podatkovnih baz poštnih predalov. Uporabniške licence CAL za izdajo Enterprise zato v povezavi z licenco za strežnik Enterprise ponujajo večji nabor funkcij, ki jih potrebujejo zlasti večja podjetja in organizacije ali ustanove; to med drugim vključuje preprečevanje izgube podatkov.

Bodite pozorni na združljivost različic uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016

Poleg zgoraj navedenih možnosti, ki so odvisne od izdaje, uporabniška licenca CAL za eno od izdaj strežnika Exchange Server 2016 uporabniku ne zagotavlja le pravic dostopa za točno to različico strežnika, temveč vključuje tudi pravice dostopa za starejše različice strežnika Exchange, kot je 2013 (nadgradnja). Vendar uporabniškega dovoljenja CAL za različico strežnika 2016 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice strežnika Exchange Server 2019 (nadgradnja).

Zato morate pri nakupu uporabniških licenc CAL poleg funkcionalnosti, ki so na voljo za posamezno izdajo, vedno paziti tudi na združljivost uporabljene strežniške licence in licenc za dostop do odjemalcev.

Kaj je treba upoštevati pri licenciranju strežnika Exchange Server 2016 z uporabniškimi licencami CAL?

Kot smo že omenili, uporabniški licenčni list CAL različice 2016 zagotavlja natančno enemu uporabniku osebne pravice dostopa do strežnika Exchange Server 2016. Ko je registracija tega uporabnika končana, tega uporabniškega dovoljenja CAL ni več mogoče prenesti na drugo osebo. Prav tako je izključeno, da bi spremenili vrsto CAL, v tem primeru: uporabili uporabniški CAL kot CAL naprave.

Namen teh določb o upravljanju Microsoftovih licenc je preprečiti kakršen koli nepravilen dostop do storitev strežnika Exchange Server 2016. Zagotavljajo tudi večjo varnost organizacije in njenih komunikacij, saj nelicencirani posamezniki nimajo pravice do uporabe e-poštnih storitev in dostopa do podatkov v strežniku.

Zaključek o uporabniških licencah CAL za strežnik Exchange Server 2016

Katera vrsta licenc CAL za Windows Exchange Server 2016 ponuja več prednosti za določeno namestitev v organizaciji, se torej lahko razlikuje od primera do primera. Odločilno vlogo ima prevladujoča vrsta dostopa prek uporabljenih končnih naprav: Ker večina zaposlenih za dostop do strežnika Windows Exchange Server izmenično uporablja različne mobilne končne naprave ali samostojne naprave, ki se lahko nahajajo na različnih delovnih mestih ali zunaj podjetja, ima licenca User CAL, vezana na osebo, več prednosti, saj lahko uporabnik prosto izbira računalnik in mora uporabljati le svoj osebni račun.

Poznavanje tipičnega delovnega poteka podjetja je zato izhodišče za izbiro prave vrste licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016. Za podjetje je zato licenciranje z licencami CAL za uporabnike lahko stroškovno učinkovitejše kot z licencami CAL za naprave, saj je na splošno potrebnih manj licenc.

Uporabljene uporabniške licence CAL za Microsoft Exchange Server 2016 - na voljo z eno licenco v spletni trgovini Wiresoft

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016 so na voljo tudi kot licence za dostop do posameznega odjemalca v spletni trgovini Wiresoft - morebitne Microsoftove določbe o licenciranju v obsegu glede stopnjevanja ne veljajo za uporabljene licence; sicer pa z njimi niso povezane nobene pomanjkljivosti ali omejitve uporabnosti - ne le zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti.

Od kod prihaja uporabljena programska oprema Wiresoft za uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016?

Uporabniške licence CAL za MS Exchange Server 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljene, so originalne Microsoftove licence, saj so prav tako na voljo v Microsoftovem licenčnem programu; edina razlika med njimi je, da so bile rabljene uporabniške licence CAL prej del količinske licence za Exchange Server 2016, ki jo je prej kot lastnik prevzelo evropsko podjetje. Slednji je te uporabniške licence ali posamezne uporabniške licence za dostop, ki jih ni potreboval, ponovno prodal družbi Wiresoft, pri čemer je družba Wiresoft razpustila licence za količino v posamezne licence. Te licence CAL za posameznega uporabnika so označene kot uporabljena programska oprema, kljub temu pa jih lahko uporabljate kot nove licence za dostop do strežnika Exchange Server 2016, saj se od njih ne razlikujejo niti po omejitvah funkcionalnosti niti po času uporabe.

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema ponujajo varnost kupca

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo, so stroškovno učinkovita oblika licenciranja strežnika Exchange Server 2016 za stranke, saj je njihova uporaba varna in zakonita! Uporabljene uporabniške licence CAL zato vsebujejo tudi običajno varnost kupca: s takojšnjim prenosom po opravljenem nakupu, vključno s takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali sta nakup in uporaba rabljene programske opreme z uporabniškimi licencami CAL za strežnik Exchange Server 2016 zakonita?

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016, ki jih ponuja podjetje Wiresoft, in vse druge licence za dostop do odjemalcev izhajajo iz seznama licenc različnih podjetij. Pri trgovanju z rabljenimi licencami CAL torej velja veljavna jurisdikcija, ki izrecno dovoljuje nakup in prodajo ter uporabo Microsoftovih rabljenih licenc, kar je bilo vedno znova jasno potrjeno v različnih sodnih odločbah.

Tako imajo Wiresoftove stranke pravno varnost z uporabljenimi uporabniškimi licencami CAL za strežnik Exchange 2016 kot kupec in tudi kot uporabnik, saj pri tem ne kršijo nobenih zakonskih določb.

Še ena prednost: rabljena programska oprema podjetja Wiresoft je zaradi popolnega dokazila o vseh prejšnjih kupcih tudi revizijsko zanesljiva!

Pregled vseh prednosti uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016 kot uporabljene programske opreme

Uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016 kot rabljena programska oprema podjetja Wiresoft so cenovno ugodna alternativa v primerjavi s primerljivimi novimi izdelki običajnih ponudnikov programske opreme - ta prednost velja tudi za ustrezne licence za dostop do druge strežniške programske opreme podjetja Microsoft.

Pri licenciranju z uporabljenimi licencami CAL prav tako ni omejitev, kot je lestvica, v kateri je treba kupiti uporabniške licence CAL, tako da lahko licencirate natančno število zaposlenih, prilagojeno vaši dejanski uporabi strežniških storitev. Wiresoftove stranke lahko zato s prilagodljivim prilagajanjem zmanjšajo tudi stroške licenciranja dostopa uporabnikov do strežnika Exchange Server.

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo lahko najdete uporabniške licence CAL za strežnik Exchange Server 2016 in licence CAL za naprave ter obe vrsti licenc za dostop do odjemalcev kot uporabljeno programsko opremo za druge različice strežnika MS Exchange Server, pa tudi licence za programsko opremo in licence za dostop do številnih drugih priljubljenih programov Microsoft Server. Uporabljene licence družbe Wiresoft so zato ekonomičen način dopolnjevanja zaloge programske opreme na drugih poslovnih področjih po razumni ceni, ki preprečuje tudi težave z združljivostjo, ki bi jih lahko povzročila uporaba neenotnih različic programske opreme, in tako zmanjšuje stroške za novo strojno opremo.

Poleg različnih vrst strežniških licenc lahko v trgovini s programsko opremo Wiresoft Software Shop kot rabljeno programsko opremo najdete tudi druge Microsoftove programe - z vsemi zgoraj omenjenimi prednostmi. Če imate vprašanja o uporabniških licencah CAL za strežnik MS Exchange 2016 ali kateri koli drug Microsoftov izdelek, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 - 10 PACK USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije