Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2017 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2017 DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10062
 • 359-06555
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
97,90 € * 107,90 € * (9,27% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x Device CAL
Sistem  Strežnik SQL 
CAL Device CAL
Obseg dobave ID licence + Koda za avtentifikacijo
Zagonski čas Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Pri licenciranju strežnika Microsoft SQL Server 2017 v izdaji Standard je za uporabo povezanih storitev dodatno potrebna licenca za dostop odjemalca v obliki licenc SQL Server 2017 Device CAL: ta posamezni registrirani končni napravi zagotavlja pravice dostopa do Strežniku SQL Server. Pri tej obliki licenciranja strežnika/CAL za strežnik SQL 2017 namreč licenca strežnika ne vsebuje dejanskih uporabniških pravic; te je treba kupiti ločeno, npr. v obliki Device CAL za končno napravo. To pomeni, da je končna naprava pooblaščena za dostop do strežnika SQL Server samo prek lastnega spletnega mesta Device CAL.

Če imate dodatna vprašanja o izdelku, se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT SQL SERVER 2017 DEVICE CAL"

Dovoljenja CAL za naprave za MS SQL Server 2017 kot uporabljeno programsko opremo

Pri licenciranju strežnika Microsoft SQL Server 2017 v različici Standard Edition je za uporabo povezanih storitev dodatno potrebna licenca za dostop odjemalca v obliki licenc SQL Server 2017 Device CAL: to posamezni registrirani končni napravi zagotavlja pravice dostopa do strežnika SQL Server. Pri tej obliki licenciranja strežnika/CAL za strežnik SQL 2017 Server namreč licenca strežnika ne vsebuje nobenih dejanskih uporabniških pravic; te je treba pridobiti ločeno, na primer v obliki licence CAL za napravo za končno napravo. Ta naprava je zato pooblaščena za dostop do strežnika SQL Server samo prek svojega dovoljenja CAL naprave.

Licence CAL za naprave za strežnik SQL Server 2017 kot rabljena programska oprema podjetja Wiresoft imajo tukaj veliko cenovno prednost v primerjavi s ponudbami kot novo blago, njihova prednost pa je tudi ta, da so na voljo tudi posamično. Licence za dostop do odjemalcev iz rabljenih naprav za SQL Server 2017 imajo enake funkcije kot nove licence, ki so na voljo v uradnem Microsoftovem licenčnem programu.

Izkoristite vse prednosti MS SQL Server Standard 2017 z uporabljeno licenco CAL za naprave

Poleg številnih optimizacij vsebuje standardna izdaja strežnika SQL Server 2017 tudi dodatne lastnosti in funkcije, ki manjšim in srednje velikim podjetjem omogočajo večjo prilagodljivost pri uporabi podatkov, pomembnih za sistem, ter celovito zaščito pred nepooblaščenim dostopom do njih, vse to pa je že na voljo z uporabljeno licenco CAL za naprave. Ta zmogljiva različica Microsoftove podatkovne platforme ima tudi vse pomembne funkcije podatkovne zbirke, poročanja in analize, ki izpolnjujejo vse zahteve sodobnega, visoko zmogljivega sistema za upravljanje relacijskih podatkovnih zbirk (RDMS). Z licenco za odjemalski dostop za strežnik SQL Server 2017 lahko med drugim uporabljate napredne analize v podatkovni zbirki z R in Pythonom, vključno z interaktivnimi vizualizacijami. Poleg izboljšav delovanja storitev za glavne podatke (MDS) in storitev za poročanje (SSRS) so vključene tudi naslednje funkcije:

 • Nove funkcije pogona podatkovne zbirke, vključno z izboljšano zmogljivostjo s sklopi CLR in prilagodljivimi spoji pri prilagodljivi obdelavi poizvedb
 • Izboljšave storitve SQL Server Analysis Services (SSAS) z možnostmi namestitve tabelaričnih modelov in funkcije Get Data for Power Query
 • Integracijske storitve SQL Server 2017 (SSIS) z optimiziranim razširjanjem in poenostavljenim izvajanjem na več računalnikih ter podporo za visoko razpoložljivost za razširjeni glavni strežnik
 • Uporaba operacijskega sistema Linux s strežnikom SQL Server 2017 in aplikacijami Java prek gonilnika Java Database Connectivity Driver
 • Storitve strojnega učenja strežnika SQL Server nadomeščajo storitve SQL Server R s podporo za Python

Uporabljene licence CAL za naprave za strežnik SQL Server Standard Edition 2017

V primerjavi z neuporabljeno licenco se uporabljena licenca Device CAL podjetja Wiresoft ne razlikuje glede funkcionalnosti, da bi lahko uporabljali vse storitve strežnika SQL Server 2017 Standard Edition. S tem licenciranjem na strežnik/CAL lahko zlasti majhna in srednje velika podjetja prihranijo denar:

Licenciranje strežnika SQL Server 2017 s strežniškimi licencami in licencami CAL

Licenciranje strežnika SQL Server 2017 s strežniško licenco in dodatnimi licencami CAL za naprave je Microsoft v licenčnih predpisih opredelil kot alternativno možnost za standardno izdajo: ta model licenciranja se običajno imenuje licenciranje Server/CAL. V nasprotju z osnovnim licenciranjem Microsoftovo upravljanje licenc razlikuje med licenco strežnika SQL in dodatnim licenciranjem posameznih končnih naprav (ali uporabnikov): Pri licenciranju strežnik/CAL je torej za vsak strežnik, v katerem se izvaja primerek strežnika SQL Server, potrebna standardna licenca SQL Server 2017 in ločena licenca za dostop (Device CAL) za licencirani strežnik SQL Server za vsako namensko končno napravo. Čeprav sta v licenci strežnika vključena dva dovoljenja CAL, imata le administratorske pravice!

Samo običajni dovoljenje CAL naprave pooblašča računalnik, prenosni računalnik itd. za uporabo funkcij strežnika SQL Server različice 2017. Licenca za odjemalski dostop za končne naprave ne vsebuje nobene dodatne programske opreme, ki bi jo bilo treba namestiti, temveč le pravice dostopa v okolju odjemalec/strežnik za strežnik SQL Server 2017.

Upoštevati je treba združljivost različic licenc CAL naprave in licence strežnika SQL Server

Z licenco CAL za napravo za strežnik SQL Server 2017 končna naprava dobi pravice dostopa do strežnika SQL Server 2017 in tudi do starejših različic strežnika SQL Server, npr. 2016 (nadgradnja). Vendar končna naprava, opremljena z licenco CAL naprave za strežnik SQL Server 2017, ne more dostopati do višje različice strežnika SQL Server, kot je 2019 (nadgradnja). Zato morate pri nakupu licenc CAL naprave za strežnik SQL Server 2017 vedno paziti na združljivost strežniške licence in licence za dostop. Wiresoft ponuja tudi uporabljene licence CAL za naprave za prejšnje in naslednje različice strežnika SQL Server 2017.

Zakaj obstaja alternativna možnost licenciranja z licencami CAL za standardno izdajo strežnika SQL Server 2017?

Za standardne izdaje strežnika SQL Server različice 2017 Microsoft poleg licenciranja po jedrih ponuja tudi licenciranje naprav ali uporabnikov na podlagi licenc CAL. Ta oblika licenciranja dostopa do strežnika SQL Server upošteva strojno opremo malih in srednje velikih podjetij, katerih strežnik SQL Server je pogosto manj zmogljiv in ima le eno ali nekaj jeder, ki zadoščajo njihovim potrebam. Pri tem je licenciranje strežnika/CAL z nakupom licenc za dostop do odjemalca naprave pogosto cenejše kot licenciranje strežnika po jedrih.

Poleg licence za strežnik SQL Server sta v Microsoftovem licenčnem modelu na voljo dve vrsti licenc CAL za dostop do strežnika SQL Server 2017:

 • SQL Server 2017 Device CAL: omogoča pravice dostopa do strežnika SQL Server v namenski končni napravi z operacijskim sistemom Windows (osebni računalnik, prenosnik, tablični računalnik, telefon)
 • SQL Server 2017 User CAL: s tem se pravice dostopa do strežnika SQL Server podelijo posebnemu, individualnemu uporabniku

Kaj je treba upoštevati pri licenciranju strežnika SQL Server 2017 z licencami CAL za naprave?

Dovoljenje CAL za napravo podeljuje pravice dostopa do strežnika SQL Server 2017 eni sami končni napravi (napravi). Po končani registraciji teh pravic ni več mogoče prenesti na drug računalnik. Prav tako ni mogoče spremeniti vrste CAL za CAL naprave - iz CAL naprave v CAL uporabnika. Te omejitve preprečujejo zlorabo licenc CAL za naprave, hkrati pa zagotavljajo večjo varnost, saj preprečujejo nepooblaščen dostop do strežnika SQL Server v podjetju iz notranjih in zunanjih virov.

Katere so prednosti licenc CAL za naprave za strežnik SQL Server 2017?

Načeloma se funkcionalnost dovoljenja CAL za napravo ne razlikuje od uporabniškega dovoljenja CAL za strežnik SQL Server 2017. Vendar so značilne možnosti v vsakem primeru vidne v vrsti rednega dostopa do strežnika SQL Server: podjetja se na primer razlikujejo po številu delovnih postaj in tudi po delovnem toku, v katerem se uporablja strežnik SQL Server: V malih in srednjih podjetjih veliko zaposlenih pogosto uporablja eno samo končno napravo za dostop do strežnika SQL, v drugih delovnih okoljih pa en sam uporabnik to počne prek popolnoma različnih končnih naprav.

Licenca naprave za strežnik SQL Server 2017, ki je vezana na posamezno končno napravo z operacijskim sistemom Windows in ne na določenega uporabnika, omogoča različne načine dostopa do strežnika SQL Server: Če je licencirana končna naprava mobilni prenosni računalnik ali tablični računalnik, lahko uporabnik do strežnika SQL Server dostopa tudi lokalno, na primer na poti ali v domači pisarni, in ne le na delovnem mestu v podjetju. Napravo CAL lahko zato uporabljate tudi na poti.

Zaključek

Ali licenca CAL naprave za strežnik SQL Server 2017 ponuja boljše možnosti uporabe, je odvisno od tipičnega delovnega poteka v podjetju. To vpliva na odločitev pri nakupu ustrezne licence za dostop do odjemalca za strežnik SQL Server 2017, saj, kot smo že omenili, Microsoftov sistem licenciranja ne omogoča naknadne spremembe licence CAL za napravo v licenco CAL za uporabnika ali obratno.

Poleg glavnega načina uporabe licenciranih končnih naprav je treba upoštevati tudi število zaposlenih: Kajti če različni zaposleni za dostop do strežnika SQL Server izmenično uporabljajo en in isti računalnik, ne glede na to, ali se uporablja interno ali mobilno, ima licenciranje na podlagi naprav več prednosti.

V Wiresoftovi spletni trgovini lahko kupite poljubno število rabljenih licenc CAL za Microsoft SQL Server 2017

Licence Device CAL za SQL Server 2017 so v spletni trgovini Wiresoft na voljo že od ene same licence, saj drugi predpisi o licencah za količino ne veljajo za rabljeno programsko opremo - pri čemer oznaka "rabljena" ne pomeni nobene slabosti pri uporabi licenc Device CAL.

Kaj so licence CAL naprave za SQL Server 2017 kot uporabljene licence?

Dovoljenja CAL za naprave (in tudi druge vrste dovoljenj CAL) za strežnik SQL Server 2017, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljene licence, so običajne uporabne licence za dostop za eno končno napravo, kot so na voljo tudi v Microsoftovem licenčnem programu; razlika med njimi je, da so prej pripadale količinski licenci za strežnik SQL Server 2017 za končno napravo, ki jo je kupilo podjetje, ki je nepotrebne posamezne licence za dostop ali celotno količinsko licenco prodalo Wiresoftu. Družba Wiresoft je to licenco razbila in jo pretvorila v posamezne licence ter tako pridobljene licence CAL za naprave označila kot uporabljeno programsko opremo. Kot smo že omenili, je rabljena naprava CAL kljub tej oznaki enako uporabna kot nova, saj se programska oprema ne obrabi, prav tako pa ni nobenih drugih omejitev glede funkcionalnosti ali življenjske dobe.

Zakaj so uporabljene licence CAL naprave za strežnik SQL Server 2017 varne?

Uporabljena programska oprema, kot so licence CAL za naprave za strežnik SQL Server pri Wiresoftu, ni le cenovno ugodnejša za naše stranke, temveč je tudi enako varna kot nova - brez skritih omejitev ali tveganj! Na voljo vam je takoj po zaključenem postopku plačila s takojšnjim prenosom in takojšnjo aktivacijo licence s priloženim licenčnim ključem, vključno z običajno varnostjo kupca.

Od kod so licence CAL za naprave za strežnik SQL Server 2017?

Licence za dostop do odjemalcev naprav za SQL Server 2017, ki jih ponuja Wiresoft, izhajajo iz seznamov licenc podjetij in organizacij. Za te se torej uporablja veljavna jurisdikcija, ki izrecno dovoljuje trgovanje z uporabljeno programsko opremo z Microsoftovimi licencami CAL, kar je bilo večkrat potrjeno tudi v različnih sodnih odločbah.

Kaj to pomeni za vas kot Wiresoftovo stranko?

Tako nakup rabljenih licenc CAL za naprave za strežnik SQL Server 2017 ali drugih licenc za dostop do odjemalcev, ki jih ponuja družba Wiresoft, kot njihova uporaba zagotavljata pravno varnost, saj niti vi niti družba Wiresoft ne kršita nobenih zakonskih določb. 

Vaše prednosti pri nakupu rabljenih licenc CAL za strežnik SQL Server 2017

Licence Device CAL za strežnik SQL Server 2017 kot uporabljena programska oprema podjetja Wiresoft z licencami za dostop ali drugimi licencami za dostop ponujajo strankam cenovno ugodno alternativo ponudbam večine drugih ponudnikov licenc iz vseh teh razlogov, saj za licence Device CAL ni omejitev zaradi lestvic licenc. To vam omogoča svobodno izbiro pri licenciranju storitev strežnika SQL Server, ki ustreza dejanski uporabi v vašem podjetju, kar tudi zmanjša stroške licenciranja strežnika.

V Wiresoftovi spletni trgovini ne boste našli le licenc CAL za naprave kot licence za dostop do rabljene programske opreme, temveč tudi ustrezne licence CAL za uporabnike za strežnik SQL Server 2017 - vključno z licencami za dostop iz drugih različic strežnika MS SQL Server z licencami za strežnik, ki so zanje potrebne. S tem se zmanjšajo tudi morebitni stroški nabave novejših končnih naprav ali tveganje težav z združljivostjo zaradi različnih različic programske opreme.

Poleg licenc CAL za naprave za SQL Server 2017 lahko v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo najdete tudi licence za dostop do odjemalcev in strežnikov za druge Microsoftove strežnike - tudi tu z vsemi prednostmi rabljene programske opreme. Če imate vprašanja o licencah CAL za SQL Server 2017 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT SQL SERVER 2017 DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT SQL SERVER 2017 DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije