Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10404
 • 359-06557
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
468,90 € * 519,90 € * (9,81% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 5x User CAL
Sistem  SQL Server 
CAL User CAL
Obseg dobave ID licence + Avtentifikacijska koda 
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Za dostop do izdaje Microsoft SQL Server 2017 Standard je v primeru licenciranja strežnika/CAL poleg strežniške licence potrebna tudi licenca za dostop odjemalca, npr. v obliki User CAL : s to licenco določen uporabnik dobi svoje osebne pravice dostopa do SQL Server. Pri tej različici licenciranja strežnika SQL 2017 namreč uporabniške pravice niso vključene v licenco strežnika, zato jih je treba kupiti ločeno v obliki User CAL licence za uporabnika. Uporabnik je zato pooblaščen zadostop do SQL Server le prek te,izbira končne naprave paje prosta.

Za dodatna vprašanja v zvezi z izdelkom se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL"

5x uporabniška licenca CAL za MS SQL Server 2017 - ceneje kot rabljena programska oprema

Za dostop do strežnika Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition je poleg strežniške licence za licenciranje Server/CAL potrebna tudi licenca za dostop odjemalca, npr. v obliki uporabniškega dovoljenja CAL: s tem pet določenih uporabnikov dobi osebne pravice dostopa do strežnika SQL Server. Pri tej različici licenciranja strežnika SQL 2017 namreč uporabniške pravice niso vključene v licenco strežnika, zato jih je treba kupiti ločeno v obliki uporabniškega dovoljenja CAL za uporabnika. Uporabnik je zato pooblaščen za dostop do strežnika SQL Server samo prek te naprave, izbira končne naprave pa je prosta.

Uporabniške licence CAL za strežnik SQL Server 2017 so pri Wiresoftu na voljo kot rabljena programska oprema, zaradi česar imajo cenovno prednost pred novimi izdelki; njihova prednost je tudi, da so v trgovini na voljo kot posamezne licence. Te licence za dostop uporabnika do odjemalca za SQL Server 2017 se po funkcionalnosti ne razlikujejo od neuporabljenih licenc, ki so na voljo v uradnem Microsoftovem licenčnem programu.

Uporaba funkcij MS SQL Server Standard 2017 z uporabljeno licenco CAL uporabnika

SQL Server 2017 Standard Edition v primerjavi s prejšnjo različico ne vsebuje le nekaterih optimizacij, temveč tudi veliko novih funkcij in lastnosti, zato manjšim in srednje velikim podjetjem ponuja prilagodljive možnosti uporabe ustreznih podatkov, na primer za ERP in druge sisteme za upravljanje blaga, poleg tega pa tudi celovito zaščito pred nepooblaščenim dostopom - vse to jim je na voljo z uporabljeno licenco User CAL.

Ta zmogljiva različica Microsoftove podatkovne platforme ima vse funkcije podatkovne zbirke, poročanja in analize, ki izpolnjujejo tipične zahteve sodobnih podjetij za zmogljiv sistem za upravljanje relacijskih podatkovnih zbirk. Z uporabniško licenco za dostop do odjemalca za strežnik SQL Server 2017 je poleg napredne analitike v zbirki podatkov z R zdaj na voljo tudi program Python, vključno z možnostmi interaktivne vizualizacije. Številne izboljšave delovanja, vključno s storitvami Master Data Services (MDS) in Reporting Services (SSRS), ter naslednje funkcije:

 • Dodatne funkcije pogona podatkovne zbirke z izboljšano zmogljivostjo s pomočjo sklopov CLR
 • Prilagodljivi spoji za prilagodljivo obdelavo poizvedb
 • Izboljšana storitev SQL Server Analysis Services (SSAS) z novimi možnostmi namestitve tabelaričnih modelov
 • Pridobivanje podatkov za poizvedbo Power Query
 • Integracijske storitve strežnika SQL Server 2017 (SSIS) ponujajo optimizirano razširjanje, vključno s podporo za visoko razpoložljivost, in poenostavljeno izvajanje na več računalnikih
 • Uporaba sistema Linux
 • Uporaba aplikacij Java z gonilnikom za povezljivost s podatkovno bazo Java
 • Storitve strojnega učenja strežnika SQL Server nadomeščajo prejšnje storitve SQL Server R, vključno s podporo za Python

Katere licence CAL za uporabnike se uporabljajo za SQL Server Standard Edition 2017?

Uporabljene uporabniške licence CAL, kot jih ponuja Wiresoft, nimajo nobenih razlik glede funkcionalnosti v primerjavi z licenco, ki še ni bila uporabljena, če uporabniki uporabljajo storitve strežnika SQL Server 2017 Standard Edition. Z licenciranjem na strežnik/CAL pa lahko zlasti mala in srednje velika podjetja pri nakupu rabljene programske opreme prihranijo denar:

Licenciranje strežnika SQL Server 2017 Standard s strežniškimi licencami in licencami CAL

V Microsoftovih licenčnih pogojih je licenciranje strežnika SQL Server 2017 s strežniško licenco in uporabniškimi licencami CAL za izdajo Standard na voljo kot alternativna možnost: ta model licenciranja se imenuje licenciranje Server/CAL. V nasprotju z alternativnim licenciranjem na podlagi jedra je to sestavljeno iz licence strežnika SQL Server in dodatnih licenc za dostop do odjemalcev za zadevne uporabnike (ali posamezne končne naprave): Zato vsak uporabnik, ki želi dostopati do primerka strežnika SQL Server, potrebuje ločeno licenco za dostop (User CAL). Dva dovoljenja CAL sta že vključena v licenco za strežnik, vendar sta opremljena izključno s pravicami skrbnika in nista namenjena običajnim uporabnikom!

Samo običajni uporabniški licenčni list CAL daje uporabniku pravico do uporabe tipičnih orodij in aplikacij strežnika SQL Server iz različice Standard Edition 2017. Ta uporabniška licenca za dostop do odjemalca ne vsebuje dodatne programske opreme, ki bi jo bilo treba namestiti, temveč le pravice dostopa v okolju odjemalec/strežnik za strežnik SQL Server 2017 Standard.

Upoštevati je treba združljivost različic uporabniških licenc CAL z licenco strežnika SQL Server

Z uporabniško licenco CAL za strežnik SQL Server 2017 končna naprava ne prejme le pravic dostopa za strežnik SQL Server 2017, temveč tudi pravice uporabe za starejše različice strežnika SQL Server, npr. 2016 (nadgradnja). Nasprotno pa uporabnik z uporabniškim licenčnim dovoljenjem za SQL Server 2017 ne more dostopati do višje različice strežnika SQL Server, kot je 2019 (nadgradnja). Zato morate pri nakupu uporabniških licenc CAL za strežnik SQL Server vedno paziti na združljivost licence za dostop z določeno licenco strežnika. Wiresoft v trgovini s programsko opremo ponuja tudi rabljene uporabniške licence CAL za prejšnjo in naslednjo različico strežnika SQL Server 2017!

Zakaj Microsoft ponuja alternativno možnost licenciranja z licencami CAL za standardno izdajo strežnika SQL Server 2017?

Za standardno izdajo strežnika SQL Server različice 2017 Microsoft ponuja licenciranje uporabnikov ali končnih naprav na podlagi CAL kot alternativo licenciranju na podlagi jedra. Ta oblika licenciranja dostopa do strežnika SQL Server upošteva potrebe malih in srednje velikih podjetij, katerih strežniki imajo pogosto manjšo zmogljivost, saj so pogosto opremljeni le z enim jedrom (ali dvema), kar pa zadostuje njihovim potrebam. Potem je licenciranje strežnika/CAL običajno cenejše od licenciranja strežnika po jedrih.

Pri tem Microsoftovem licenčnem modelu sta poleg licence za strežnik SQL Server na voljo dve vrsti licenc CAL za dostop do strežnika SQL Server 2017 Standard:

 • SQL Server 2017 User CAL: s tem se pravice dostopa do strežnika SQL Server podelijo posebnemu, individualnemu uporabniku
 • SQL Server 2017 User CAL: s tem se dodelijo pravice dostopa do strežnika SQL Server namenski končni napravi z operacijskim sistemom Windows (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, telefon)

Kaj je treba upoštevati pri licenciranju strežnika SQL Server 2017 Standard z uporabniškimi licencami CAL?

Kot smo že omenili, z uporabniškim licenčnim dovoljenjem CAL določen zaposleni osebno prejme pravice dostopa do strežnika SQL Server 2017 in lahko prosto izbira, v kateri končni napravi z operacijskim sistemom Windows ga bo uporabljal. Ko je uporabnik enkrat registriran, njegovih pravic ni več mogoče prenesti na drugega uporabnika. Prav tako ni mogoče uporabiti uporabniškega dovoljenja CAL kot dovoljenja CAL naprave, tj. spremeniti vrste. Namen teh omejitev pri licenciranju uporabniških licenc CAL je preprečiti nepravilen dostop do strežnika SQL Server nepooblaščenim ali tujim uporabnikom. Zato licenciranje strežnika/CAL zagotavlja tudi varnost ali zaščito podjetij in njihovih podatkov.

Katere so prednosti uporabniškega dovoljenja CAL za SQL Server 2017 Standard?

Načeloma se uporabniški licenčni licenčni list za strežnik SQL Server po svojih pravicah ne razlikuje od licence za dostop do odjemalca, ki temelji na napravi. Posebne možnosti ali prednosti uporabniškega dovoljenja CAL se odražajo predvsem v vrsti dostopov do strežnika SQL Server, ki so značilni ali pogosti v podjetju.

Čeprav je uporabniška licenca za strežnik SQL Server 2017 vezana izključno na določeno osebo, ji omogoča prosto izbiro končne naprave za dostop do strežnika SQL Server, vendar le iz enega osebnega računalnika ali podobnega sistema naenkrat.

V primerjavi z licenco Device CAL, ki je povezana s končno napravo, ima licenca User CAL za strežnik SQL Server drugačen obseg uporabe: licencirani uporabnik ni lokalno vezan - če ima končna naprava, ki jo uporablja, dostop do interneta. To pomeni, da lahko uporabnik izmenično dostopa do strežnika SQL Server na svojem delovnem mestu v podjetju in zunaj njega prek prenosnega računalnika, tabličnega računalnika ali pametnega telefona - na primer na drugi lokaciji, na potovanju ali v domači pisarni.

Uporabniške licence CAL za strežnik SQL Server 2017 tako omogočajo bolj prilagodljivo uporabo funkcij strežnika SQL Server takim zaposlenim, ki so pogosto na različnih lokacijah in uporabljajo računalnike, ki so na voljo v vsakem primeru, ne da bi bili odvisni od svoje končne naprave, saj z uporabniško licenco CAL za dostop vedno uporabljajo svoj osebni račun.

Zaključek

Katera vrsta licence za dostop do strežnika SQL Server 2017 Standard ponuja več prednosti za uporabnike, se zato razlikuje od primera do primera glede na ustrezno delovno okolje: število zaposlenih glede na prevladujočo vrsto uporabe končnih naprav z dovoljenjem za dostop: če večina uporabnikov za dostop do strežnika SQL Server uporablja različne računalnike - in zlasti mobilne naprave, kot so prenosni ali tablični računalniki - ki se uporabljajo na različnih lokacijah, uporabniške licence CAL ponujajo večjo prilagodljivost. Kot je navedeno zgoraj, je treba odločitev o vrsti licenciranja dostopa odjemalca sprejeti pred nakupom, saj uporabniške licence CAL za strežnik SQL Server 2017 ni mogoče naknadno spremeniti ali zamenjati v licenco CAL za napravo.

Uporabljene uporabniške licence CAL za Microsoft SQL Server 2017 lahko prilagodljivo kupite v spletni trgovini Wiresoft

Uporabniške licence CAL za SQL Server 2017 so na voljo v spletni trgovini Wiresoft že od 1 licence, saj za to rabljeno programsko opremo ne veljajo običajni predpisi o licenciranju, kar je še ena prednost rabljene programske opreme.

Katere licence uporabniških licenc CAL za strežnik SQL Server 2017 se uporabljajo?

Vse uporabniške licence CAL (kot tudi licence CAL za naprave) za SQL Server 2017, ki jih Wiresoft ponuja kot rabljene licence, so običajne licence za dostop, kot so na novo na voljo v Microsoftovem licenčnem programu za uporabo funkcij, značilnih za strežnik; edina razlika v primerjavi z njimi je, da so bile prej del uporabniške licence za SQL Server 2017, ki jo je najprej kupilo podjetje, nato pa je vse nepotrebne posamezne uporabniške licence za dostop ali celo celotno licenco za dostop prodalo podjetju Wiresoft. Licenca za količino je bila razpuščena in pretvorjena v posamezne licence, tako pridobljene licence CAL za posamezne uporabnike pa so bile nato označene kot uporabljena programska oprema. Kot je bilo že omenjeno zgoraj, se lahko tak uporabljen uporabniški program CAL kljub tej oznaki uporablja popolnoma enako kot "nov", ne le zato, ker na splošno ni obrabe programske opreme, temveč predvsem zato, ker ni nobenih omejitev glede funkcionalnosti ali življenjske dobe.

Ali so uporabljeni uporabniški licenčni zakupi za SQL Server 2017 varni?

Uporabljena programska oprema, kot so uporabniške licence CAL za strežnik SQL Server, nima le jasne cenovne prednosti za Wiresoftove stranke, temveč ponuja tudi enako varnost kot nova licenca za dostop - brez skritih omejitev ali neprepoznavnih tveganj! Tudi rabljene licence so vam na voljo takoj po opravljenem postopku plačila s takojšnjim prenosom in takojšnjo aktivacijo licence s priloženim licenčnim ključem, zato tudi te licence zagotavljajo običajno varnost kupca.

Od kod prihajajo uporabljeni uporabniški dovoljenja CAL za strežnik SQL Server 2017?

Vse uporabniške licence za dostop do strežnika SQL Server 2017 Standard Edition, ki so na voljo v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo, izvirajo iz zalog licenc podjetij ali organizacij. Zato tudi zanje velja veljavna pristojnost: ta izrecno dovoljuje trgovanje z Microsoftovimi licencami CAL kot uporabljeno programsko opremo, kar je bilo večkrat potrjeno tudi z različnimi sodnimi odločbami.

Kaj nakup rabljenih uporabniških licenc CAL pomeni za vas kot Wiresoftovo stranko?

Ne le nakup rabljenih uporabniških licenc CAL za strežnik SQL Server 2017 ali drugih licenc, ki jih ponuja družba Wiresoft, temveč tudi njihova dejanska uporaba zagotavljata pravno varnost, saj pri tem ne vi ne družba Wiresoft ne kršita nobenih zakonskih določb.

Vse prednosti nakupa licenc CAL za strežnik SQL Server 2017 kot rabljene programske opreme

Uporabniške licence CAL za strežnik SQL Server 2017 ali druge licence za dostop od Wiresofta kot rabljena programska oprema ponujajo strankam alternativo ponudbam večine drugih ponudnikov novih licenc iz vseh navedenih razlogov - tudi zato, ker pri tem ni omejitev zaradi stopnje uporabniških licenc CAL. Zato imate pri licenciranju storitev strežnika SQL Server prosto izbiro in lahko tako pokrijete dejanske zahteve po uporabi v svojem podjetju na prilagojen način, kar zmanjša stroške ob nakupu.

V Wiresoftovi spletni trgovini boste poleg uporabniških licenc CAL našli tudi licence CAL za naprave za strežnik SQL Server 2017 in licence za dostop do drugih različic strežnika MS SQL Server, vključno z ustreznimi strežniškimi licencami. Tako se izognete stroškom nabave nove strojne opreme in morebitnim težavam z združljivostjo zaradi neenotnih različic programske opreme.

Poleg uporabniških licenc CAL za strežnik SQL Server 2017 lahko v Wiresoftovi trgovini s programsko opremo najdete tudi strežniške licence in licence za dostop do odjemalcev za drugo Microsoftovo strežniško programsko opremo - z vsemi prednostmi uporabljene programske opreme Wiresoft. Če imate vprašanja o licenciranju z uporabniškimi licencami CAL za SQL Server 2017 ali kateri koli drug Microsoftov izdelek, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT SQL SERVER 2017 - 5 PACK USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije