Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10396
 • 359-06320
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
821,90 € * 911,90 € * (9,87% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 10x Device CAL
Sistem  Strežnik SQL 
CAL Device CAL
Obseg dobave ID licence + Koda za avtentifikacijo
Zagonski čas Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Poleg licenciranja strežnika Microsoft SQL Server 2016 v izdaji Standard so za uporabo potrebne dodatne licence za dostop odjemalcev, npr. v obliki licenc SQL Server 2016 Device CAL, ki posamezni registrirani končni napravi zagotavljajo pravice dostopa do strežnika SQL. Razlog za to je, da se pri licenciranju strežnika/CAL za Strežnik SQL 2016 v izdaji Standard strežniška licenca ne vsebuje dodatnih uporabniških pravic; te je treba pridobiti ločeno, npr. za končno napravo, v obliki Device CAL. Za posamezno končno napravo se dodeli ena Device CAL, ki računalniku, opremljenemu z njo, daje samo dovoljenje za dostop do strežnika.

Če imate dodatna vprašanja o izdelku, se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL"

10x dovoljenja CAL za naprave za MS SQL Server 2016 kot uporabljena programska oprema

Poleg licenciranja strežnika Microsoft SQL Server 2016 v izdaji Standard so za uporabo potrebne dodatne licence za dostop odjemalcev, npr. v obliki licenc SQL Server 2016 Device CAL; to desetim posameznim registriranim končnim napravam omogoča pravice dostopa do strežnika SQL Server. Pri licenciranju strežnika/CAL za strežnik SQL 2016 Server v izdaji Standard namreč licenca za strežnik ne vključuje dodatnih uporabniških pravic; te je treba kupiti ločeno, npr. za končno napravo v obliki licence CAL za napravo. Za vsako končno napravo je izdan en dokument CAL naprave, ki računalniku, opremljenemu z njim, daje dovoljenje za dostop do strežnika.

SQL Server 2016 Device CAL kot rabljena programska oprema od Wiresofta nima le velike cenovne prednosti pred primerljivimi ponudbami iz trgovine s programsko opremo, ampak je na voljo tudi posamično. Hkrati imajo enake funkcionalnosti kot licence za dostop do odjemalcev naprav za SQL Server 2016, ki so na voljo v uradnem programu Microsoft Volume Licensing Program.

Izkoristite vse prednosti strežnika MS SQL Server 2016 tudi z uporabljeno licenco CAL naprave

Izdaja SQL Server 2016 Standard ponuja funkcije za načrtovanje in upravljanje hibridnih, skalabilnih platform podatkovnih zbirk. Funkcije, vključene v to različico, med drugim podpirajo tudi izvajanje inteligentnih kritičnih aplikacij. Uporabniki z licenco CAL za naprave bodo imeli koristi od integracije Hadoopa in oblaka, analitike R in naprednih možnosti poizvedb, izboljšana varnost strežnika SQL Server 2016 pa podpira učinkovito in varno delovanje podjetja. Druge nove funkcije in izboljšave vključujejo:

 • Optimizirano delovanje strežnika, vključno z zmogljivostmi v pomnilniku, časovnimi tabelami za zgodovinjenje podatkov, shrambo stolpcev v pomnilniku in shrambo poizvedb
 • Storitve SQL Server R Services, vključno s statističnim jezikom R za pospešeno izvajanje skript R neposredno na strežniku SQL Server
 • Storitve matičnih podatkov za učinkovito upravljanje in zagotavljanje naborov matičnih podatkov
 • Storitve SQL Server Reporting Services za ustvarjanje mobilnih poročil ali poročil s številčnimi stranmi
 • Analitične storitve za zagotavljanje analitičnih podatkov za poročila poslovnih in poročevalskih storitev
 • Izboljšana varnost z varnostjo na ravni vrstice (RLS), vedno šifrirano in dinamičnim maskiranjem podatkov
 • Izboljšana podpora oblaku z integracijo podatkovnih zbirk Stretch
 • Podpora za običajne rešitve OLAP (Online Analytical Processing)
 • Transact-SQL za čim večjo zmogljivost strežnika SQL
 • PolyBase za obdelavo poizvedb Transact-SQL iz zunanjih virov podatkov

Dovoljenja za dostop do naprav za strežnik SQL Server Standard-Izdaja 2016

Uporabljena licenca CAL za naprave podjetja Wiresoft ima enake funkcije kot prej neuporabljena, da lahko uporabljate storitve strežnika SQL Server 2016 Standard-Edition: To pomeni, da imajo zlasti mala in srednje velika podjetja koristi od licenciranja s strežnikom/CAL, ki, kot že omenjeno, poleg strežniške licence zahteva tudi določeno število licenc za odjemalski dostop za naprave.

Licenciranje strežnika SQL Server 2016 s strežniškimi licencami in licencami CAL

Alternativno možnost licenciranja strežnika SQL Server 2016 s strežniško licenco in licencami CAL za naprave je Microsoft opredelil v pravilniku o licenciranju: ta model licenciranja se tam imenuje licenciranje strežnika/CAL. Microsoftovo upravljanje licenc razlikuje med osnovnim licenciranjem strežnika SQL Server in dodatnim licenciranjem posameznih končnih naprav ali uporabnikov. Pri licenciranju Server/CAL je za vsak strežnik, v katerem deluje primerek strežnika SQL Server, potrebna licenca Standard Server License 2016, za dostop do tako licenciranega strežnika SQL Server pa je za vsako namensko končno napravo potrebna ločena licenca za dostop(Device CAL), ki je namenjena enaki ali višji različici strežnika.

Samo dovoljenje CAL za napravo daje osebnemu računalniku, prenosniku itd. pravico do uporabe funkcij strežnika SQL Server različice 2016; dovoljenja CAL, ki so vključena v strežniško licenco, zagotavljajo samo skrbniške pravice! Ta licenca za dostop do odjemalca za končne naprave ne vsebuje nobene programske opreme, ki bi jo bilo treba namestiti, temveč le pravice dostopa v okolju odjemalec/strežnik za strežnik SQL Server 2016.

Upoštevati je treba združljivost različic strežnika SQL Server 2016 in licenc CAL za naprave

Z licenco CAL za napravo za strežnik SQL Server 2016 končna naprava ne dobi samo pravic dostopa do strežnika SQL Server 2016, temveč tudi do starejših različic strežnika SQL Server, npr. 2014 (nadgradnja). Vendar licence CAL naprave za strežnik SQL Server 2016 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice strežnika SQL Server, na primer 2019 (nadgradnja). Zato morate pri nakupu licenc CAL naprave za strežnik SQL Server 2016 preveriti, ali sta licenca za strežnik in licenca za dostop združljivi.

Zakaj obstaja alternativno licenciranje za izdajo SQL Server 2016 Standard z licencami CAL?

Za Standard-izdaje strežnika SQL Server v različici 2016 Microsoft poleg osnovnega licenciranja ponuja tudi licenciranje naprav (končnih točk) ali uporabnikov na podlagi licenc CAL. Ta vrsta licenciranja dostopa do strežnika je namenjena predvsem malim in srednje velikim podjetjem, katerih strežnik SQL Server je pogosto manj zmogljiv, vendar zadostuje njihovim potrebam. Nakup licenc za dostop do odjemalcev z več napravami je običajno cenejši od licenciranja strežnika po jedrih.

Microsoftov licenčni model poleg strežniške licence ponuja dve vrsti licenc CAL za dostop do strežnika SQL Server 2016:

 • SQL Server 2016 Device CAL: s to licenco dobite pravice dostopa do strežnika za namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosnik, tablični računalnik, telefon)
 • SQL Server 2016 User CAL: s tem dodelite pravice dostopa do strežnika namenskemu uporabniku

Na kaj moram biti pozoren pri licenciranju z licencami CAL za naprave za strežnik SQL Server 2016?

Z licenco CAL za naprave določena končna naprava(naprava) prejme pravice dostopa do strežnika SQL Server 2016. Ko je registracija končana, je pozneje ni več mogoče spremeniti. Načeloma ni mogoče spremeniti vrste CAL - iz Device v User CAL ali obratno. Namen teh omejitev je preprečiti zlorabo licenc CAL, ta sistem licenciranja pa zagotavlja tudi večjo varnost, saj nepooblaščenim uporabnikom ali tretjim osebam preprečuje dostop do strežnika podjetja.

Kakšne so prednosti dovoljenja CAL za napravo za strežnik SQL Server 2016?

Funkcionalnost dovoljenja CAL za napravo se načeloma ne razlikuje od licence za dostop do odjemalca, ki temelji na uporabniku. Ustrezne prednosti pa so vidne v vrsti tipičnih ali najpogostejših dostopov do strežnika SQL: podjetja, v katerih se uporablja strežnik SQL, se lahko razlikujejo tako glede števila vključenih delovnih postaj kot glede običajnih delovnih tokov, v katerih se uporablja strežnik SQL: Predvsem v malih in srednje velikih podjetjih si zaposleni delijo en računalnik za ustrezne projekte ali ga uporabljajo pri izmenskem delu, medtem ko uporabniki v drugih delovnih okoljih redno dostopajo do strežnika SQL prek povsem različnih končnih naprav.

WindowsKer je licenca za napravo za strežnik SQL Server 2016 vezana na posamezno končno napravo, ki omogoča dostop do strežnika SQL Server, in ne na določenega uporabnika, omogoča različne možnosti uporabe: Če je licencirana končna naprava na primer prenosnik ali tablični računalnik, ki se uporablja na poti, lahko njen uporabnik do strežnika SQL Server dostopa ne le na delovnem mestu v podjetju, temveč tudi samostojno lokalno, na primer na poti ali domaOffice. Pri uporabi dovoljenja CAL naprave prek osebnega računalnika je dostop do strežnika SQL Server seveda mogoč samo na lokaciji podjetja.

Zaključek

Katera vrsta licence CAL za strežnik SQL Server 2016 omogoča obsežnejše možnosti namestitve, je torej odvisno od običajnega scenarija uporabe v podjetju. To je pomembno, saj je treba odločitev o ustrezni vrsti licenciranja odjemalskega dostopa za SQL Server 2016 sprejeti ob nakupu, saj Microsoftov sistem licenciranja ne predvideva možnosti naknadne spremembe licence CAL naprave v licenco CAL uporabnika ali obratno in to izključuje.

Upoštevati je treba glavno uporabo licenciranih končnih naprav in število zaposlenih: če različni zaposleni izmenično uporabljajo en in isti računalnik za dostop do strežnika SQL Server, ima licenciranje Device CAL več prednosti, ne glede na to, ali se končna naprava uporablja interno, eksterno ali mobilno.

Kupite licence CAL za naprave za Microsoft SQL Server 2016 od ene licence naprej v spletni trgovini Wiresoft

Licence Device CAL za MS SQL Server 2016 so na voljo tudi v Wiresoftovi spletni trgovini kot licence za posameznega uporabnika - običajni predpisi o licencah za količino ne veljajo za uporabljeno programsko opremo, pri čemer "uporabljena" ne pomeni pomanjkljivosti pri uporabnosti licenc Device CAL, saj se programska oprema ne more izrabiti.

Kaj se uporabljajo licence CAL za naprave za strežnik SQL Server 2016?

Licence CAL za naprave za SQL Server 2016 podjetja Wiresoft so licence za dostop do končnih naprav, saj so prav tako na voljo v okviru Microsoftovega licenčnega programa; razlika med njimi je, da so bile nekoč del količinske licence za končne naprave za SQL Server 2016, ki jo je prej kupilo podjetje, licence za dostop do posameznih naprav, ki jih to podjetje ni potrebovalo, ali celotna količinska licenca pa so bile ponovno prodane podjetju Wiresoft. V primeru družbe Wiresoft je bila licenca za količino razdeljena in pretvorjena v posamezne licence, pri čemer so bile licence CAL za naprave označene kot uporabljena programska oprema ali uporabljena programska oprema. Kot je bilo že omenjeno, so uporabljeni programi CAL naprave kljub tej oznaki v celoti uporabni, saj ne gre za obrabo programske opreme ali kakršno koli drugo omejitev funkcionalnosti ali življenjske dobe.

Kakšno varnost ponujajo kupcem uporabljeni licence CAL za naprave za strežnik SQL Server 2016?

Nakup rabljene programske opreme, kot so licence CAL za naprave za strežnik SQL Server, pri podjetju Wiresoft strankam ne ponuja le cenovno ugodne alternative, temveč je tudi enako varen! Tako dobite celo eno napravo CAL za Microsoft SQL Server 2016 ne le po nižji ceni kot primerljiva "nova" programska oprema, ampak imate tudi običajno varnost kupca po končanem postopku plačila s takojšnjim prenosom in takojšnjo aktivacijo licence z vključenim licenčnim ključem za količino.

Od kod so licence CAL za strežnik SQL Server 2016? Licence za dostop do naprav za SQL Server 2016, ki so na voljo pri Wiresoftu, izvirajo iz zalog licenc različnih organizacij in podjetij. Zato v tem primeru velja običajna pristojnost, ki izrecno dovoljuje trgovanje z rabljeno programsko opremo, kar je bilo jasno potrjeno tudi v več sodnih odločbah.

Za vas kot Wiresoftovo stranko nakup rabljenih licenc CAL za SQL Server 2016 in vseh drugih licenc za dostop do odjemalcev, ki jih ponujamo, ter njihova uporaba pomenijo pravno varnost, saj ne mi ne vi ne kršite nobenih zakonskih določb. Zaradi popolnega dokazovanja vseh kupcev s strani podjetja Wiresoft so uporabljene licence CAL tudi revizijsko zanesljive!

Vaše prednosti pri nakupu rabljenih licenc CAL za strežnik SQL Server 2016

Uporabljena programska oprema Wiresofta za licence CAL za naprave za SQL Server 2016 ali druge licence za dostop tako našim strankam ponuja res poceni alternativo ponudbam številnih drugih ponudnikov, predvsem pa tudi brez omejitev glede natančnega števila potrebnih licenc CAL za naprave, tako da je mogoče natančno licencirati dejansko uporabo storitev SQL Server - v nasprotju z neprilagodljivim stopnjevanjem licenc CAL - kar zmanjšuje stroške licenciranja strežnikov.

Spletna trgovina Wiresoft ponuja licence za dostop do rabljene programske opreme, ne le licence CAL za naprave, temveč tudi licence CAL za uporabnike za SQL Server 2016 - pa tudi druge različice licenc za dostop za MS SQL Server, vključno z ustreznimi strežniškimi licencami. Tako se izognete stroškom nakupa novejše strojne opreme ali morebitnim težavam z združljivostjo zaradi različnih različic programske opreme.

Poleg licenc za naprave in drugih licenc CAL za strežnik SQL Server 2016 lahko licence za drugo programsko opremo Microsoft Server, vključno z ustreznimi zahtevanimi licencami CAL, najdete tudi v trgovini s programsko opremo Wiresoft - z vsemi prednostmi Wiresofta za uporabljeno programsko opremo. Če imate vprašanja o licencah CAL za SQL Server 2016 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT SQL SERVER 2016 - 10 PACK DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije