Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 STANDARD MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 R2 STANDARD
Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard Microsoft Windows Server 2012 R2 Standard Microsoft ponuja rešitev za zasebne in komercialne strežniške aplikacije, ki jo je mogoče preprosto namestiti in vzdrževati. Strežniška različica...
29,90 € *
MICROSOFT WINDOWS STREŽNIK 2012 R2 PODATKOVNO SREDIŠČE MICROSOFT WINDOWS STREŽNIK 2012 R2 PODATKOVNO SREDIŠČE
Microsoft Windows Server 2012 R2 Datacenter Z nakupom strežnika Windows Server 2012 dobite zmogljivo strežniško platformo, ki temelji na izkušnjah in znanju o gradnji in delovanju podatkovnih centrov ter storitev v oblaku. Programska...
575,90 € *

Microsoft Windows Server 2012 R2 Datacenter in Standard pri Wiresoftu

Izdaje Standard in Datacenter za Windows Server 2012 R2 so na voljo pri podjetju Wiresoft. Razlikujeta se predvsem po različni stopnji virtualizacije, ki jo ponujata uporabnikom; glede funkcij, ki jih ponuja različica 2012 R2, sta enaki.

Windows Server 2012 R2 Standard Edition je namenjen predvsem strankam, ki virtualizacije sploh ne uporabljajo ali pa upravljajo le nekaj virtualnih računalnikov.

Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition pa vsebuje vse potrebne funkcije za virtualizirano okolje zasebnega oblaka. To omogoča zagon poljubnega števila navideznih računalnikov v vlogi Hyper-V na uporabljenem strežniku Windows.

Najpomembnejše novosti sistema Microsoft Windows Server 2012 R2 na kratko

Novi strežniški operacijski sistem Windows Server 2012 Standard R2 ponuja številne izboljšave in funkcije na področju omrežja, shranjevanja in upravljanja ter virtualizacije, spletnih in aplikacijskih platform, poleg tega pa tudi izboljšan dostop in zaščito informacij - vključno z infrastrukturo virtualnih namizij.

Tudi v sistemu Windows Server 2012 R2 preizkušena strežniška funkcija IP Address Management (IPAM) podpira virtualna okolja in še učinkoviteje deluje s sistemom System Center 2012 R2.

Z Microsoft Windows Server 2012 R2 dobite zanesljiv in učinkovit strežniški sistem, ki navdušuje s številnimi optimizacijami ter novimi funkcijami in programi:

  • Sodoben uporabniški vmesnik, optimiziran za zaslone na dotik
  • Microsoft Windows Azure za varnostno kopiranje v oblaku Azure
  • PowerShell 3.0 za učinkovito upravljanje sistemskih nastavitev
  • Novi upravitelj opravil zagotavlja večjo zmogljivost z optimiziranimi procesi
  • IIS (Internetna informacijska storitev 8.0) z upravljanjem potrdil z razširjeno veljavnostjo
  • SMB 3.0 omogoča še hitrejši in boljši dostop do deljenih datotek

V različici Windows Server 2012 R2 velja omeniti predvsem naslednje funkcije:

Višja raven virtualizacije s tehnologijo Hyper-V

Sistem Windows Server 2012 R2 je še bolj usmerjen v oblak kot prejšnje različice. Najpomembnejše in tudi največje novosti, ki jih Windows Server 2012 R2 ponuja v primerjavi s prejšnjo različico, so v Hyper-V. Tu je izboljšan predvsem dostop do navideznih strežnikov. Zlasti je bil izboljšan dostop do virtualnih strežnikov na podlagi RDP, tako da je bila učinkovitost storitve VM Connect znatno optimizirana. V operacijskem sistemu Windows Server 2012 R2 se seje prek protokola RDP (Remote Desktop Protocol) izvajajo prek gostitelja, zato neposredna povezava RDP z navideznim strežnikom ni več potrebna. Virtualni strežnik je tako mogoče avtomatizirano aktivirati hitreje in tako deluje še bolj učinkovito.

Še ena pomembna novost v System Center Virtual Machine Manager 2012 R2 je podpora za Windows Server 2012 R2 in Hyper-V Server 2012 R2. Oba sistema lahko vzporedno upravljate v orodju System Center Virtual Machine Manager 2012 R2, zato lahko virtualne strežnike premikate med omrežjem in oblakom. Tako lahko strežnik varnostno kopirate v oblak prek storitve Windows Azure Online Backup, medtem ko Hyper-V deluje z virtualnimi stroji Windows Azure.

Hyper-V tesno sodeluje z novim programom Hyper-V Recovery Manager. To zdaj omogoča replikacijo ali varnostno kopiranje virtualnih strežnikov v oblaku, ki temeljijo na Hyper-V (Hyper-V Replica) ali virtualnih strojih Windows Azure: omogoča tudi replikacijo na tretjega gostitelja v primerjavi z Windows Server 2012 z le dvema gostiteljema.

VM 2. generacije

Virtualni stroji, ki jih Microsoft imenuje tudi VM 2. generacije, podpirajo nov standard BIOS UEFI in integrirano funkcijo Secure Boot v različici Windows Server 2012 R2. S funkcijo kakovosti storitev shranjevanja lahko skrbniki poleg omrežne pasovne širine zdaj nadzorujejo tudi podatkovno prepustnost za virtualne strežnike.

Izboljšana je bila tudi podpora za Linux kot virtualni strežnik, tako da je mogoče dinamični pomnilnik uporabljati tudi v odjemalcih Linuxa.

V programu VM Connect lahko zdaj datoteke kopirate in premikate z vlečenjem in spuščanjem. Virtualne trde diske (VHDX) lahko v operacijskem sistemu Windows Server 2012 R2 med delovanjem povečate ali zmanjšate; virtualni strežniki si lahko tudi delijo virtualni trdi disk.

Podobno je z migracijo v živo med delovanjem z bistveno večjo hitrostjo mogoče premikati in kopirati virtualne strežnike med gostitelji Hyper-V. Ta funkcija je optimizirana tudi za omrežja s hitrostjo 10 gigabitov/s v sistemu Windows Server 2012 R2 in s funkcijo oddaljenega neposrednega dostopa do pomnilnika (RDMA) omogoča zelo hiter prenos podatkov RAM med gostitelji; podpira tudi njihovo učinkovito stiskanje.

Delovne mape v sistemu Windows Server 2012 R2 z operacijskim sistemom Windows 8.1

Sistem Windows Server 2012 R2 seveda deluje skupaj s sistemom Windows 8.1. Tako lahko delovne mape sodelujejo s sistemom Windows Server 2012 R2 in izmenjujejo podatke prek oblaka. Prenos v delovne mape je šifriran za zaščito občutljivih podatkov pred nepooblaščenim dostopom tretjih oseb.

Deduplikacija podatkov na virtualnih trdih diskih

V operacijskem sistemu Windows Server 2012 R2 lahko podvojene datoteke poiščete in odstranite ne le v datotečnih strežnikih, temveč tudi na navideznih trdih diskih. S tem lahko prihranite veliko prostora v gostiteljih Hyper-V.

SSD in SATA diski so združeni v Prostorih shranjevanja

S skladiščnimi bazeni v sistemu Windows Server 2012 R2 je mogoče kombinirati in uporabljati običajne trde diske in SSD, kar znatno pospeši zmogljivost datotečnega strežnika. Strežnik tako analizira shranjene podatke in pogosteje uporabljene podatke prenese na hitrejše nosilce podatkov.

Izboljšano upravljanje in nadzor dostopa do podatkov

strežniku Microsoft Server 2012 R2 je datotečni sistem NTFS dopolnjen z novim sistemom ReFS (Resilient File System). Razvit je bil izključno za shranjevanje podatkov v strežnikih, da bi povečali razpoložljivost podatkov in učinkovito skalirali velike podatkovne nize, hkrati pa zagotovili celovitost podatkov z odpornostjo na poškodbe.

Pri dinamičnem nadzoru dostopa se dostop do podatkov nadzoruje s pomočjo metapodatkov. Nova funkcija dopolnjuje varnostne linije storitve Active Directory in ščiti podatke tako, da preprečuje nepooblaščen dostop do njih med premikanjem.

Sistemske zahteve za Windows Server 2012 R2

Za varno in nemoteno delovanje sistema Windows Server 2012 R2 so potrebne naslednje minimalne zahteve. Dejanske zahteve so odvisne tudi od ustrezne konfiguracije sistema in drugih nameščenih aplikacij:

Platforma: Windows

Procesor: najmanj 1,4 GHz procesor s 64 biti

RAM: vsaj 512 MB

Prostor na trdem disku: vsaj 32 GB

Model licenciranja za Windows Server 2012 R2

Licenciranje operacijskega sistema Windows Server 2012 R2 se izračuna glede na število procesorjev fizičnega strežnika, v katerem se uporablja operacijski sistem - tudi virtualno. Ena licenca vedno zajema 2 fizična procesorja. Licenca se izda za posameznega gostitelja fizične virtualizacije. Vsaka licenca za izdaje Windows Server 2012 R2 Datacenter in Standard je na voljo samo v paketu za dva procesorja, pri čemer ena licenca pokriva dva procesorja v enem strežniku.

Zato licenc ni mogoče razdeliti med več strežnikov, prav tako ni dovoljena dodelitev licence navideznemu računalniku. Prejšnji model licenciranja na procesor velja le do sistema Windows Server 2012 R2. Licence za vsako višjo različico so zdaj izračunane na podlagi modela, ki temelji na jedru. Izdaja Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter se razlikujeta v pravicah virtualizacije na naslednji način:

Licenciranje sistema Windows Server 2012 R2 Standard Edition

Licenca standardne izdaje vsebuje pravice virtualizacije za 2 virtualna stroja. To ustreza običajnim potrebam zlasti manjših podjetij, ki virtualizacije sploh ne potrebujejo ali pa jo potrebujejo le v majhnem obsegu. Število pravic lahko povečate z nakupom dodatnih standardnih izdaj. Na primer, pri treh standardnih izdajah strežnika Server 2012 R2 lahko pravilno licencirate strežnik z dvema procesorjema in šestimi virtualnimi stroji.

Licenciranje sistema Windows Server 2012 R2 Datacenter Edition

Izdaja Datacenter Edition ni omejena na 2 virtualna računalnika. Z nakupom različice Datacenter Edition lahko na licenčnem strežniku teoretično zaženete neomejeno število virtualnih strojev, kar je praktično odvisno od zmogljivosti uporabljene strojne opreme. Zato je prava rešitev za podjetja in organizacije, ki uporabljajo visoko stopnjo virtualizacije ali hibridno okolje v oblaku.

Katera izdaja operacijskega sistema Windows Server 2012 R2 je najprimernejša v posameznem primeru, je preprosto povedano odvisno od števila virtualnih strežnikov, ki jih želi uporabnik upravljati.

Poleg strežniške licence za obe različici Standard in Datacenter uporabniki potrebujejo tudi licence CAL (licence za dostop do odjemalcev) - na podlagi uporabnika ali naprave -, ki so prav tako na voljo pri Wiresoftu po ugodni ceni.

Kupite izdaje Windows Server 2012 R2 po razumni ceni pri Wiresoftu

Izdaji Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter sta pri Wiresoftu na voljo po nizkih cenah. Glede na to, ali želite dopolniti licence za Windows Server 2012 R2 ali licencirati strežnike z eno od obeh izdaj, vam Wiresoft ponuja neizkoriščene licence evropskih podjetij, ki so kupljene zakonito - po brezkončni ceni!

Pri nakupu licenc Windows Server 2012 R2 pri Wiresoftu boste prejeli samo originalne licence, katerih pristnost in brezhibno delovanje je Wiresoft temeljito preveril. Številne zadovoljne Wiresoftove stranke potrjujejo cenovno prednost z Wiresoftovimi Microsoftovimi licencami. Če imate vprašanja o licenčnih potrebah za izdaje Windows Server 2012 R2 Standard in Datacenter, se obrnite na nas: