Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 STANDARD MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2010 STANDARD
Microsoft Exchange Server 2010 Standard V podjetju morajo biti komunikacijski kanali prilagodljivi, jasni, pregledni in stroškovno učinkoviti. Windows Exchange Server 2010 vas pri tem podpira in vam pomaga doseči povsem novo raven...
76,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 STANDARD MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 STANDARD
Microsoft Exchange Server 2013 Standard V podjetju morajo biti komunikacijski kanali prilagodljivi, jasni, pregledni in stroškovno učinkoviti. Windows Exchange Server 2013 vam pomaga doseči povsem novo raven zmogljivosti in...
97,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 ENTERPRISE MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 ENTERPRISE
Microsoft Exchange Server 2013 Enterprise V primerjavi s predhodnikom ima izdelek številne nove storitve, funkcije in tehnologije, ki so namenjene podpori podjetjem pri oblikovanju njihovih komunikacijskih kanalov. S to programsko opremo...
608,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 STANDARD MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 STANDARD
Microsoft Exchange Server 2016 Standardna izdaja Windows Exchange Server 2016 ponuja zanesljivo platformo za sporočanje, s katero je mogoče centralno upravljati e-pošto in stike ter sestanke in opravila. Gre za strežniško različico...
127,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 ENTERPRISE MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 ENTERPRISE
Microsoft Exchange Server 2016 Enterprise Windows Server 2016 je preizkušena platforma za sporočanje za centralno upravljanje e-pošte in stikov ter sestankov in opravil ter strežniška različica sistema Windows 10. Zlasti večja podjetja...
909,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 STANDARD MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 STANDARD
Microsoft Exchange Server 2019 Standard Za vaše podjetje je še posebej pomembno, da ima vedno na voljo prilagodljive komunikacijske kanale med zaposlenimi in strankami. Predvsem so pomembni varen e-poštni promet, usklajevanje sestankov,...
169,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2019 ENTERPRISE
Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise Poleg obdelave besedil in preglednic ima v podjetjih pomembno vlogo tudi upravljanje elektronske pošte, sestankov, stikov in nalog. Microsoft Exchange Server 2019 Enterprise je odlična podpora za...
1.001,90 € *

Pregled različic strežnika Windows Exchange Server, ki so trenutno na voljo v Wiresoftovi trgovini

V spletni trgovini Wiresoft ne boste našli le najnovejše različice strežnika Exchange Server 2019, temveč tudi prejšnje različice, za katere je običajno na voljo tudi Microsoftova podpora. To vam omogoča, da po ugodni ceni dopolnite svoje trenutne strežniške licence v ustrezni različici ali pa jih nadgradite na višjo različico. Naslednje različice Exchangea so na voljo v različicah Standard in Enterprise Editions:

Za vse strežniške licence za strežnik Windows Exchange Server, ki so na voljo v spletni trgovini Wiresoft, boste našli tudi ustrezne licence za dostop do odjemalcev, s katerimi lahko svoje zaposlene opremite na prilagojen in hkrati stroškovno učinkovit način.

Če želite uporabljati strežnik Windows Exchange Server kot namizno aplikacijo, je kot odjemalska programska oprema priporočljiv Microsoft Outlook, čeprav ni del nobene različice strežnika Exchange Server. Če ne uporabljate programske opreme Outlook, ki je vključena v paket Office, lahko Outlook in strežnik Microsoft Exchange Server kupite skupaj pri podjetju Wiresoft.

V nadaljevanju najdete kratek pregled najpomembnejših funkcij in novosti posameznih različic strežnikov. Podrobnejše informacije lahko dobite na straneh posameznih izdelkov in tudi neposredno od naše ekipe - po e-pošti, telefonu ali klepetu.

Strežnik Exchange 2019

Microsoft Exchange Server 2019 je trenutno najnovejša različica preizkušene platforme za sporočanje z obsežnimi uporabniško opredeljenimi in zato prilagodljivimi funkcijami za sporočanje in sodelovanje v celotnem podjetju. Pri tem je v sistemu Exchange še večji poudarek na varnem e-poštnem prometu, ki ga dopolnjujejo obsežne možnosti za usklajevanje sestankov, opravljanje nalog in upravljanje stikov. Vloga strežnika poštnih predalov omogoča znatno izboljšanje zmogljivosti z aplikacijami Exchange Transport, Mailbox Transport Submission, Mailbox Transport Delivery in Frontend Transport. Aplikacije strežnika Exchange lahko namestite lokalno in v oblaku. Ključne funkcije v Exchange 2019 vključujejo:

 • Meta Cache Database (MCD) za varnostno kopiranje metainformacij, kot je struktura map poštnega predala, ter za hitrejši dostop in iskanje.
 • Dinamični predpomnilnik podatkovne zbirke (DDC) za dinamično prilagajanje zmogljivosti pomnilnika glede na razmere, zlasti med visokimi obremenitvami.
 • Reorganizacija iskalnega indeksa - ta se zdaj nahaja neposredno v ustrezni podatkovni bazi poštnega predala.
 • Jedro strežnika Windows ponuja poenostavljeno različico standardnega strežniškega sistema, ki omogoča lažje konfiguriranje in deaktiviranje nepotrebnih storitev, ki zahtevajo veliko virov, hkrati pa ponuja manj točk napada.
 • Pravila za dostop odjemalcev omogočajo omejevanje dostopa do območja konfiguracije strežnikov, tako za središče za upravljanje kot za program PowerShell.
 • Številne izboljšave koledarja, zlasti v zvezi z organizacijo sestankov, vključno s privzetim datumom zaključka, funkcijo Ne posreduj naprej, izboljšanim upravljanjem koledarja in več možnostmi za konfiguriranje sporočil zunaj pisarne ter dodeljevanjem pooblaščenca prek PowerShell.
 • OneDrive za podjetja ponuja izboljšano sodelovanje pri dokumentih, saj združuje lokalno shranjene in spletne datoteke.

Strežnik Exchange 2016

Različica Microsoft Exchange Server 2016 ponuja visoko stopnjo nadzora in hkrati preglednost pri organizaciji e-poštnega prometa ter

Nadzor in upravljanje drugih komunikacijskih procesov. Elektronsko pošto in stike je mogoče upravljati in arhivirati centralno, izboljšano pa je tudi skupno delo z dokumenti, vključno z upravljanjem različic. Z zmanjšanjem strežniških vlog na dve - poštni predal in robni transport - je bila optimizirana arhitektura strežnika in hkrati poenostavljeno skaliranje, vključno z boljšo podporo za storitve v oblaku. Strežnik Exchange 2016 ima med drugim naslednje ključne funkcije:

 • Outlook na spletu je novo ime za spletni dostop Outlook ali spletno aplikacijo Outlook. Spletni dostop do strežnika Exchange ponuja optimiziran spletni vmesnik, ki ga lahko uporabljate tudi brez predhodne namestitve aplikacije Outlook v pametnem telefonu ali tabličnem računalniku.
 • Arhitektura iskanja e-odkritij deluje asinhrono in decentralizirano ter vključuje več strežnikov. Pri vnosu iskalnih izrazov v programu Outlook ali Outlook na spletu se prikažejo predlogi na podlagi pogosto uporabljenih stikov ter e-pošte, koledarjev in prejšnjih iskalnih poizvedb, vključno s filtri, kot so datumski razponi.
 • Izboljšana skalabilnost iskanja poveča število poštnih predalov in arhivskih poštnih predalov s 5.000 na 10.000.
 • Datoteke, shranjene v storitvah OneDrive za podjetja in SharePoint 2016, lahko zdaj preprosto vstavite kot povezavo v e-poštno sporočilo in jih prejemnik odpre.
 • S podporo hibridnim scenarijem je lahko poštni predal nameščen v lokalnem strežniku ali v oblaku. Lokalni poštni predali se lahko uporabljajo tudi prek arhiviranja v storitvi Exchange Online ali upravljanja pravic v storitvi Azure.
 • Preprečevanje izgube podatkov (DLP) varuje varnost podatkov v e-poštnem prometu, tako pri pošiljanju zaupnih informacij kot pri prejemanju prirejenih e-poštnih sporočil.

Strežnik Exchange 2013

Strežnik Exchange 2013 ponuja vrsto praktičnih funkcij, ki omogočajo učinkovito in pregledno sodelovanje med zaposlenimi in skupinami. Posebna pozornost je bila namenjena nadzoru in zaščiti kritičnih podatkov brez oviranja poslovnih procesov. Hkrati je bilo optimizirano tudi upravljanje poštnih predalov in koledarjev, med drugim z zmanjšanjem strežniških vlog na tri - z: Strežnik poštnih predalov, odjemalski dostop in robni transport. Vse funkcije strežnika Exchange lahko zagotovite lokalno in v oblaku. Spletna aplikacija Outlook ima izboljšan uporabniški vmesnik: podpora zaslonov na dotik razširja uporabo Exchange 2013 tudi na mobilne naprave. Med bistvene novosti različice strežnika 2013 spadajo tudi naslednje funkcije:

 • Funkcija inteligentnega iskanja prispeva ne le k izboljšanju kakovosti rezultatov iskanja, temveč tudi h komunikaciji v podjetju: Tako je mogoče informacije pridobiti iz različnih virov in jih povzeti.
 • Funkcija Compliance-eDiscovery ponuja izboljšano integracijo Microsoft Lync 2013 in Microsoft SharePoint 2013, ki zdaj omogoča tudi iskanje spletnih poštnih predalov.
 • Sistem eDiscovery na kraju samem poenostavlja iskanje podatkov z optimiziranimi funkcijami iskanja in indeksiranja, kar olajša tudi izpolnjevanje zahtev glede skladnosti.
 • Poenostavljen prenos e-pošte z vlogo strežnika poštnih predalov, ki jo sestavljajo storitve Front-End Transport Service (FET), Hub Transport Service (HT) in Mailbox Transport Service (MT) ter nadomešča prejšnjo vlogo Hub Transport Server. Storitev Unified Messaging vsebuje funkcije, ki jih je prej opravljala vloga strežnika Unified Messaging.
 • Središče Exchange Admin Centre (EAC) vključuje prejšnji konzoli Exchange Management Console (EMC) in nadzorno ploščo Exchange Control Panel (ECP), hkrati pa je optimizirano za lokalne ter spletne in hibridne namestitve.
 • Dešifriranje poročil v dnevniku omogoča zaščito e-poštnih sporočil z upravljanjem informacijskih pravic (IRM) v programu Microsoft Outlook in spletni aplikaciji Office Outlook.
 • Preprečevanje izgube podatkov - DLP - ne preprečuje le izgube podatkov, temveč tudi naključno ali namerno pošiljanje občutljivih podatkov nepooblaščenim osebam.
 • ActiveSync Mobile Access omogoča mobilnim napravam sinhronizacijo s poštnim predalom Exchange ter dostop do koledarjev, stikov in opravil.

Strežnik Exchange 2010

Exchange Server 2010 je priljubljena različica Microsoftove programske opreme za skupinsko programsko opremo, ki se v številnih podjetjih še vedno uporablja kot strežnik za prenos e-pošte ter za upravljanje sestankov in opravil. Zato Microsoft ponuja podaljšano podporo za strežnik Exchange Server 2010, verjetno do vključno oktobra 2020.

Strežnik Exchange 2010 prepriča z zanesljivostjo, zmogljivostjo in velikim obsegom funkcij za e-poštni promet, ki imajo zlasti za spletni dostop Outlook in upravljanje številne izboljšave in razširitve, podprte s prilagodljivostjo pri uporabi številnih funkcij in predpisi o skladnosti. Konfiguracija poteka prek orodja PowerShell, spletni servisi pa nadzorujejo dostop do e-poštnih predalov ter javnih map in replikacije. Posebne omembe vredne so tudi druge funkcije in inovacije:

 • Outlook Web Access ali Outlook Web App - OWA - ponuja iskalne mape, ki jih pozna Outlook, in priljubljene možnosti za razvrščanje e-pošte, vključno z več pogledi, na primer za koledar, ter funkcijo arhiviranja. Outlook 2010 je lahko povezan z več računi Exchange, ne da bi bilo treba ustvariti ločen profil.
 • Z arhiviranjem e-poštnih sporočil prek spleta v strežniku Exchange lahko do njih dostopate od koder koli. Shranjevanje e-poštnih sporočil je individualno opredeljeno s politikami obdobja hrambe, kar olajša skladnost.
 • Enotno sporočanje zdaj ponuja enoten poštni predal za e-pošto, glasovno pošto ter sporočila SMS in telefaks; glasovno pošto je mogoče dostaviti tudi kot e-pošto s funkcijo Speech2Text ali prikazati na pametnem telefonu kot predogled besedila.
 • Upravljanje uporabnikov je mogoče prek konzole za upravljanje Exchange, oddaljenega PowerShella ali spletnega dostopa Outlook. OWA v ta namen ponuja lasten vmesnik za upravljanje; nadzor dostopa na podlagi vlog (RBAC) posameznim zaposlenim podeljuje tudi določene pravice, na primer za upravljanje distribucijskih skupin.
 • Funkcija Odpornost poštnih predalov poleg obnovitve po nesreči ponuja tudi možnost visoke razpoložljivosti. Funkcija Database Availablity Group (DAG) omogoča tudi kopiranje podatkovnih zbirk Exchange med različnimi strežniki z replikacijo z uporabo dnevnikov transakcij.
 • Organizacijo e-poštnih pogovorov dodatno olajša cela vrsta praktičnih funkcij; pogovore lahko organizirate v niti in po temah, s Pogledom pogovorov ustrezno razvrstite e-poštna sporočila, s Pogledom ignoriranja pa skrijete nepomembne e-poštne pogovore. Funkcija Office Communicator OC prikazuje stanje prisotnosti sodelavcev, funkcija Consistent Experience pa poenoti delovanje funkcij v računalniku, mobilnem telefonu ali spletu. Funkcija dnevnika omogoča upoštevanje pravil o skladnosti.

Microsoftov model licenciranja za strežnik Exchange Server s strežniško licenco in licencami CAL

Licenciranje različic strežnika Microsoft Exchange Server je sestavljeno iz strežniške licence in števila potrebnih licenc za dostop do odjemalcev (CAL). Microsoft navaja, da je treba upoštevati naslednje določbe:

1. Vsak posamezni strežnik potrebuje svojo licenco strežnika Exchange.

2. Licenca za strežnik vsebuje pravice dostopa za upravitelje, ki omogočajo upravljanje strežnika Exchange, vendar te pravice ne pomenijo pravic uporabe storitev Exchange.

3. Vsak zaposleni, ki želi uporabljati funkcije strežnika Exchange Server, mora imeti v ta namen licenco za dostop do odjemalca (CAL).

4. Dovoljenja CAL za strežnik Exchange Server so na voljo v dveh različicah: kot dovoljenje CAL, povezano z osebo, in kot dovoljenje CAL, povezano z napravo.

Katere strežniške licence so na voljo za izdaje strežnika Exchange Server?

Za vsako izdajo strežnika Exchange Server je na voljo ločena licenca za strežnik - običajno Standard in Enterprise. Z njihovim nakupom pridobite pravico do namestitve ustrezne strežniške programske opreme v strežnik svojega podjetja. Najpomembnejša razlika med obema izdajama je število razpoložljivih podatkovnih baz poštnih predalov:

 • Že standardna izdaja 2010 podpira do 5 podatkovnih zbirk poštnih predalov in tako pogosto zadostuje zahtevam malih in srednje velikih podjetij.
 • Izdaja Enterprise Edition s podporo za do 100 podatkovnih zbirk poštnih predalov izpolnjuje zahteve velikih podjetij in organizacij.

Funkcionalni obseg ustrezne izdaje strežnika Windows Exchange Server 2010 se nadzoruje z licencami za dostop odjemalcev. Zato niso vezani na določeno izdajo strežnika Exchange, tako da lahko z licenco Enterprise CAL uporabljate tudi strežnik Exchange Standard Server, s standardno licenco CAL pa strežnik Exchange Enterprise Server. Licenca CAL za izdaje Exchange Enterprise je tako rekoč dodatek k licenci CAL za izdaje Exchange Standard.

Dodatne informacije o licenciranju z licencami CAL so na voljo tukaj ali pri posameznih različicah strežnika Exchange Server v Wiresoftovi spletni trgovini.

Nakup licenc in svetovanje o licencah za strežnik Exchange pri Wiresoftu

V spletni trgovini Wiresoft najdete vse licence opisanih različic strežnikov - od Exchange 2008 do Exchange 2019 - v različici Standard in Enterprise Edition kot originalne Microsoftove licence. Poleg tega vam ponujamo ustrezne licence za dostop do odjemalcev, da lahko uporabljate funkcije in storitve zadevne izdaje; priročno jih lahko kupite posamično in tako pokrijete svoje zahteve CAL na prilagojen in hkrati ekonomičen način.

Izkoristite naše posebne, znižane cene za vse strežniške licence in licence CAL: Ti izvirajo iz evropskih podjetij, so neuporabljeni in zato popolnoma delujoči. Poleg tega jih je Wiresoft preveril za 100-odstotno pristnost. Kot Wiresoftova stranka ste pri nakupu licenc vedno na varni strani, poleg tega pa lahko za vsa morebitna vprašanja izkoristite naše strokovno svetovanje - v spletnem klepetu, po e-pošti ali telefonu.