Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD
Microsoft Windows Server 2008 Windows Server 2008 je neposredni naslednik Microsoftove različice strežnika 2003. "Longhorn", kot je neuradno ime sistemske programske opreme, ne vsebuje le številnih izboljšav v primerjavi s starejšim...
53,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 R2 STANDARD
Microsoft Windows Server 2008 R2 Windows Server 2008 je neposredni naslednik Microsoftove različice strežnika 2003. "Longhorn", kot je neuradno ime sistemske programske opreme, ne vsebuje le številnih izboljšav v primerjavi s starejšim...
53,90 € *

Microsoft Windows Server 2008: obdobje strežniške tehnologije

Uvod v Windows Server 2008

Windows Server 2008 predstavlja pomembno fazo v razvoju Microsoftove linije izdelkov Windows Server. Z njegovo izdajo so bile uvedene številne izboljšave in nove funkcije, ki so zelo pomembne za podjetja in strokovnjake IT ter še danes vplivajo na strežniško tehnologijo.

V čem je Windows Server 2008 poseben?

Windows Server 2008 je kot naslednik sistema Windows Server 2003 nadgradil obstoječe funkcije in hkrati uvedel inovativne funkcije, kot so izboljšana varnost, upravljanje in možnosti virtualizacije, ki so postavile temelje za prihodnji razvoj.

Ključne značilnosti sistema Windows Server 2008

Izboljšana varnost in upravljanje

Windows Server 2008 je uvedel možnosti namestitve domenskega krmilnika samo za branje (RODC) in jedra strežnika, ki sta omogočili nove načine varovanja in upravljanja strežnikov.

Domenski krmilnik samo za branje (RODC)

RODC je ponujal varen način zagotavljanja storitev aktivnega imenika za mesta z visokim tveganjem, saj ni omogočal pisalnega dostopa do aktivnega imenika.

Napredek na področju virtualizacije

V operacijskem sistemu Windows Server 2008 je bila prvič predstavljena virtualizacijska tehnologija Hyper-V kot sestavni del operacijskega sistema.

Hyper-V

Hyper-V je odprl novo obdobje virtualizacije sistema Windows, saj je izboljšal učinkovitost uporabe virov in hkrati povečal izolacijo navideznih računalnikov.

Nove omrežne funkcije

Zaščita dostopa do omrežja (NAP) in izboljšan Terminal Services Gateway sta le nekatera od omrežnih funkcij, ki so bile izboljšane s sistemom Windows Server 2008.

Zaščita dostopa do omrežja (NAP)

NAP je bila nova varnostna funkcija, ki je preverjala zdravstveno stanje omrežnih odjemalcev, preden jim je bil odobren dostop do omrežnih virov, in tako zagotavljala dodatno obrambno linijo pred nezanesljivimi napravami.

Pomen sistema Windows Server 2008 danes

Dediščina in vzdrževanje

Operacijski sistem Windows Server 2008 je uradno dosegel konec svojega življenjskega cikla, kar pomeni, da Microsoft ne ponuja več redne podpore. Za organizacije je pomembno, da preidejo na novejše različice in tako zmanjšajo varnostna tveganja.

Podpora in selitev

Organizacije bi morale preiti na novejše različice, da bi še naprej prejemale varnostne posodobitve in tehnično podporo ter hkrati izkoristile prednosti najnovejših tehnologij.

Windows Server 2008 je bil prelomen izdelek, ki je utrl pot prihodnjim inovacijam na področju strežniške tehnologije. Tukaj predstavljeno besedilo kategorije zagotavlja celovit pregled sistema, njegovih ključnih funkcij in njegove pomembnosti danes.

kategorije