Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 STANDARD MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 STANDARD
Microsoft Exchange Server 2013 Standard V podjetju morajo biti komunikacijski kanali prilagodljivi, jasni, pregledni in stroškovno učinkoviti. Windows Exchange Server 2013 vam pomaga doseči povsem novo raven zmogljivosti in...
220,90 € *
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 ENTERPRISE MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2013 ENTERPRISE
Microsoft Exchange Server 2013 Enterprise V primerjavi s predhodnikom ima izdelek številne nove storitve, funkcije in tehnologije, ki so namenjene podpori podjetjem pri oblikovanju njihovih komunikacijskih kanalov. S to programsko opremo...
1.369,90 € *

Izdaje in licenciranje strežnika Microsoft Exchange Server 2013

Microsoft Exchange Server 2013 v vseh razpoložljivih izdajah ponuja osnovne preizkušene in varne ter nove funkcije za pošiljanje e-pošte ter upravljanje poštnih predalov, opravil in koledarjev v organizaciji.

Microsoft Exchange Server 2013 je licenciran po običajnem modelu odjemalec/strežnik. To pomeni, da je za en strežnik in vse odjemalce, ki dostopajo do njega, potrebna licenca. Funkcije, ki so na voljo tukaj, so odvisne tudi od vrste licenc za dostop, ki so potrebne za njihovo uporabo  - te so prav tako na voljo pri podjetju Wiresoft. Strežniška licenca za Exchange 2013 je na voljo v dveh izdajah, ki se razlikujeta predvsem po številu podprtih poštnih predalov:

 • Standardna izdaja je pripravljena na zahteve malih in srednje velikih podjetij, ki ne potrebujejo več kot 5 podatkovnih zbirk poštnih predalov.
 • Izdaja Enterprise Edition je posebej zasnovana za večja podjetja, ki potrebujejo več kot 5 podatkovnih zbirk poštnih predalov, podpira pa celo (s kumulativno posodobitvijo Exchange Server 2013 RTM) do 100 poštnih predalov.

Pomembne novosti v strežniku Exchange Server 2013

V primerjavi s prejšnjimi različicami strežnika Exchange ponuja Microsoft Exchange Server 2013 obsežen nabor novih funkcij in storitev, ki uporabnikom še bolje pomagajo pri komunikaciji in sodelovanju. Poleg tega pomagajo povečati njihovo učinkovitost in hkrati zmanjšati stroške poslovanja v podjetjih. Funkcije strežnika Exchange so lahko zagotovljene lokalno in v oblaku. Poleg tega spletna aplikacija Outlook ponuja optimiziran uporabniški vmesnik, ki podpira zaslone na dotik in tako razširja uporabo Exchange 2013 na mobilne naprave. Glavne novosti različice strežnika 2013 so naslednje funkcije:

Središče za upravljanje strežnika Exchange (EAC)

Exchange 2013 ponuja tudi številne optimizacije za skrbnike. Na primer, konzola za upravljanje strežnika Exchange (EMC) in nadzorna plošča Exchange (ECP), ki sta predstavljala dva prejšnja vmesnika za upravljanje strežnika Exchange, sta bila združena v novem spletnem središču Exchange Admin Center (EAC). To je optimizirano tudi za lokalne, spletne in hibridne namestitve. Spletno upravljanje omogoča skrbnikom, da s pravili za dostop do odjemalcev individualno določijo dostop uporabnikov do interneta ter intraneta in upravljalne konzole Exchange.

Inteligentna funkcija iskanja

Orodje za inteligentno iskanje v strežniku Microsoft Exchange Server 2013 ne izboljšuje le kakovosti rezultatov iskanja, temveč tudi izboljšuje sodelovanje in komunikacijo med skupinami in posamezniki: Uporabniki lahko zdaj preprosto pridobivajo in povzemajo informacije iz več virov.

Integracija s SharePointom in Lyncom

Microsoft Exchange Server 2013 Standard zagotavlja izboljšano integracijo z Microsoft Lync 2013 in Microsoft SharePoint 2013 prek funkcije Compliance eDiscovery in spletnih poštnih predalov. Ti dve storitvi skupaj zagotavljata pomembne funkcije, vključno z možnostjo sodelovanja s spletnimi poštnimi predali.

Podpora zahtevam po skladnosti

Izpolnjevanje zahtev glede skladnosti in ohranjanje skladnosti s pravili je za organizacije veliko lažje z e-iskanjem na kraju samem. Izboljšane funkcije iskanja in indeksiranja v programu Exchange 2013 olajšajo iskanje ključnih podatkov. Poleg tega preprečevanje izgube podatkov (DLP) uporabnikom preprečuje pošiljanje zaupnih informacij nepooblaščenim osebam.

Poenostavljen prenos e-pošte

strežniku Exchange Server 2013 so za pošiljanje e-pošte zdaj odgovorne tri storitve: Front-End Transport Service (FET), Hub Transport Service (HT) in Mailbox Transport Service (MT). So sestavni deli vloge poštnega strežnika. Te storitve zdaj opravljajo funkcije prejšnje vloge Hub Transportni strežnik. Funkcije, ki jih je v prejšnji različici Exchange 2010 opravljala vloga strežnika Unified Messaging, tukaj zagotavlja storitev Unified Messaging.

Razlike med standardno in poslovno izdajo strežnika Exchange Server 2013

Kot je bilo že pojasnjeno, je glavna razlika med Microsoft Exchange Server 2013 Standard Edition in Enterprise Edition v številu podatkovnih zbirk, ki jih je mogoče upravljati z njim. To pomeni, da so namenjeni različno velikim podjetjem, ki imajo tudi različne potrebe glede razširjanja storitev strežnika Exchange. Standardna izdaja je na primer omejena na pet podatkovnih zbirk na strežnik, medtem ko lahko Enterprise Edition upravlja do 50 podatkovnih zbirk na strežnik.

Poleg tega Microsoft pri nakupu strežnika Exchange Server 2013 Enterprise Edition profesionalnim uporabnikom ponuja nekatere dodatne funkcije ali razširjen nabor funkcij v primerjavi s standardno izdajo. Ti vključujejo:

Dešifriranje poročil iz dnevnika

Strežnik Exchange 2013 tako uporabnikom ponuja možnost, da svoja sporočila zaščitijo z upravljanjem informacijskih pravic (IRM) v programu Microsoft Outlook in spletni aplikaciji Office Outlook. V ta namen je mogoče ustvariti ne le določena pravila zaščite, na primer za samodejno zagotavljanje zaščite IRM za sporočila, preden so poslana. Dešifriranje dnevniških poročil omogoča tudi shranjevanje nešifrirane kopije sporočila, zaščitenega z IRM, skupaj z originalnim sporočilom, zaščitenim z IRM, v dnevniških poročilih.

Preprečevanje izgube podatkov - DLP

Preprečevanje izgube podatkov je pomemben vidik sporočanja v podjetju, zlasti kadar je pri poslovno kritičnih komunikacijah treba pošiljati e-poštna sporočila, ki vsebujejo zaupne podatke. Funkcije za preprečevanje izgube podatkov v strežniku Exchange Server ne le močno poenostavljajo upravljanje, temveč, kar je še pomembneje, omogočajo enostavno izpolnjevanje pravil zaupnih podatkov, ne da bi pri tem ovirali produktivnost uporabnikov. DLP ne preprečuje le izgube podatkov v organizaciji, temveč tudi preprečuje, da bi zaposleni pomotoma ali namerno pošiljali občutljive podatke nepooblaščenim osebam.

Upravljanje mobilnih naprav ActiveSync

Medtem ko je funkcija ActiveSync Mobile Access vključena tudi v standardno izdajo strežnika Exchange Server 2013 in uporabnikom omogoča sinhronizacijo ene ali več mobilnih naprav s poštnim predalom Exchange ter dostop do koledarjev, stikov in opravil, je v poslovni izdaji strežnika Exchange Server 2013 funkcija ActiveSync Mobile Management z naprednimi politikami za upravljanje vseh storitev posebej.

Glasovna pošta s funkcijo Unified Messaging (UM)

Poenoteno sporočanje uporabnikom omogoča, da poleg glasovne pošte uporabljajo tudi druge storitve glasovne pošte, kot je Outlook Voice Access. Za združevanje glasovnih sporočil ali klepeta ter avdio in videokonferenc ter razširjenih informacij o prisotnosti v integriranem komunikacijskem okolju lahko UM v ta namen uporabi strežnik Microsoft Lync. Uporabniki lahko s katerim koli telefonom poslušajo sporočila prek e-poštnega predala ali glasovnega dostopa programa Outlook.

Arhiv skladnosti

V skladu s smernicami o skladnosti mora podjetje ali organizacija hraniti vse pomembne elektronsko shranjene informacije, vključno z elektronsko pošto, za morebitne pravne spore. Arhiviranje v skladu s predpisi v strežniku Exchange Server jim pomaga pri nadzoru ustreznih podatkov o sporočilih v organizaciji, saj prejšnje shranjevanje datotek PST (Personal Store) v programu Outlook nadomešča z arhiviranjem v arhivu skladnosti. S pomočjo analize vsebine v strežniku Microsoft Exchange Server 2013 Enterprise sta zaščita in spremljanje zaupnih podatkov v skladu z zahtevami še učinkovitejša.

Sistemske zahteve za Microsoft Exchange Server 2013

Za namestitev strežnika Microsoft Exchange Server 2013 v standardni različici ali različici za podjetja ali za njegovo polno uporabo so potrebne naslednje minimalne zahteve:

 • Podprti operacijski sistemi: Windows Server 2012 ali R2 Standard ali Datacenter ter Windows Server 2008 R2 Standard ali Enterprise s SP1 in R2 Datacenter RTM
 • Procesor: Intel 64 ali AMD64
 • Glavni pomnilniški predal: vsaj 8 GB
 • Pomnilnik za dostop do odjemalca: vsaj 4 GB
 • Edge Transport: vsaj 4 GB
 • Prostor na trdem disku: vsaj 30 GB, 500 MB prostora za vsak jezikovni paket UM in 200 MB prostora na sistemskem disku
 • Pogon: DVD-ROM
 • Ločljivost zaslona: vsaj 1.024 x 768 slikovnih pik
 • Scenariji soobstoja, ki jih podpira Exchange 2013 s prejšnjimi različicami:

            Exchange 2013: vključno s CU2

            Exchange 2010: vključno s SP3

            Exchange 2007: vključno s posodobitvijo Roll-Up 10 za SP3

            Exchange 2003 in prejšnje različice: niso podprte

           

            Obstajajo lahko tudi drugi predpogoji.

Različice strežnika Windows Exchange Server 2013 - na voljo po nizkih cenah pri Wiresoftu

Wiresoft ponuja različico Microsoft Exchange Server 2013 v dveh izdajah Standard in Enterprise po izjemno nizki ceni. Z nakupom standardne različice Exchange 2013 so vse zahteve malih in srednje velikih podjetij ter organizacij glede poštnih predalov že zdaj odlično izpolnjene. Če kupite različico Enterprise Edition, večja podjetja in ustanove ne bodo imela koristi le od razširljivosti zmogljivega upravljanja poštnih predalov, temveč tudi od celotnega nabora funkcij te različice strežnika Exchange Server 2013.

Licenciranje strežnika Windows Exchange Server 2013

Z nakupom Enterprise ali Standard Edition strežnika Exchange Server 2013 pri Wiresoftu se odločite za originalni Microsoftov programski izdelek, ki prihaja iz evropskega podjetja in smo ga zakonito prodali ali kupili. To so vedno neuporabljene licence, ki jih je Wiresoft preveril glede popolne pristnosti in popolne funkcionalnosti. Kot stranka imate koristi od naše brezkončne cenovne prednosti. Za dodatne informacije in vprašanja o potrebah po licenciranju programske opreme nas preprosto kontaktirajte: