Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2014 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2014 STANDARD
SQL Server 2014 Standard Microsoft SQL Server 2014 je pomembna izdaja izdelka s številnimi novimi funkcijami: Zanesljivost za kritične aplikacije z večjo razpoložljivostjo, bliskovite poizvedbe in napredne varnostne funkcije za kritične...
158,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2014 ENTERPRISE MICROSOFT SQL SERVER 2014 ENTERPRISE
SQL Server 2014 Enterprise Microsoft SQL Server 2014 zagotavlja informacijsko platformo v oblaku, ki organizacijam pomaga sprostiti prelomne vpoglede v organizaciji ter hitro ustvarjati rešitve in razširjati podatke lokalno in v javnem...
2.121,90 € *

Učinkovito delo s storitvami strežnika SQL Server 2014

Sistem strežnika SQL Server je sestavljen iz več komponent, ki jih Microsoft imenuje storitve in omogočajo celovito uporabo funkcij in upravljanje. SQL Server 2014 vsebuje naslednje strežniške komponente:

  • Pogon podatkovne zbirke
  • Analitične storitve
  • Storitve poročanja
  • Storitve integracije
  • Storitve glavnih podatkov

Pogon zbirke podatkov strežnika SQL Server

Podatkovni mehanizem ali modul podatkovne zbirke strežnika SQL Server zagotavlja osnovne funkcije za strežnik SQL Server 2014. Ti vključujejo obdelavo ter shranjevanje, replikacijo in varnostno kopiranje podatkov. Ta modul zbirke podatkov vsebuje tudi različna orodja za upravljanje in zagotavljanje relacijskih podatkov in podatkov XML ter strežnik DQS (Data Quality Services), ki prav tako deluje skupaj s storitvami integracije.

Analitične storitve

Ta analitična komponenta strežnika Microsoft SQL Server 2014 Standard zagotavlja vrsto orodij, s katerimi lahko uporabniki ustvarjajo in upravljajo poizvedbe OLAP (Online Analytical Processing), na primer za analize trendov, napovedi prodaje, izračune proračuna ali finančna poročila. To vključuje tudi aplikacije za rudarjenje podatkov za statistične izračune, s katerimi se ugotavljajo trendi ali vzorci v analiziranih podatkih.

Storitve poročanja

Storitve poročanja v strežniku SQL Server 2014 omogočajo ustvarjanje poročil v različnih oblikah: v obliki matrike, grafa ali v prosti obliki. Ta poročila je mogoče tudi enostavno in učinkovito upravljati ter uporabljati. Storitve poročanja zagotavljajo tudi razširljivo platformo za razvoj lastnih aplikacij za poročanje.

Storitve integracije

S storitvami za integracijo (SSIS) ponuja strežnik SQL Server 2014 skupino grafičnih orodij in programirljivih objektov, ki se uporabljajo za premikanje, kopiranje ali preoblikovanje podatkov. S fiksnimi vlogami, ki so na voljo v zbirki podatkov kataloga SSIS, so integracijske storitve veliko olajšanje zlasti za upravitelje.

Storitve glavnih podatkov

Storitve matičnih podatkov (na kratko MDS) zagotavljajo učinkovito in varno rešitev za upravljanje domen ter strank, računov in izdelkov, hkrati pa zagotavljajo varnost transakcij. V ta namen je mogoče s podatkovnimi različicami MDS upravljati hierarhije in poslovna pravila. Storitve glavnih podatkov podpira tudi poseben dodatek za Excel.

Pomembne novosti v strežniku SQL Server 2014 - za optimizirano analizo podatkov

Microsoft SQL Server 2014 uporabnikom zagotavlja informacijsko platformo, ki je primerna za uporabo v oblaku in ponuja številna pomembna orodja in funkcije, s katerimi lahko podjetja zagotovijo zanesljive rešitve in aplikacije za oblak. Med njimi so funkcije OLTP v pomnilniku ter Column Store Index in StreamInsight, ki podpirajo tudi strategijo hibridnega oblaka s storitvijo SQL Azure, podrobneje opisano v nadaljevanju.

Podatkovna orodja strežnika SQL Server za poslovno obveščanje

Dodatne novosti v strežniku SQL Server 2014 so poleg visoke razpoložljivosti in skalabilnosti tudi nova podatkovna orodja SQL Server Data Tools for Business Intelligence (SSDT). Predloge projektov BI poleg storitev Analysis Services, Integration Services in Reporting Services podpirajo tudi Visual Studio 2013.

Tehnologija v pomnilniku z OLTP v različici za podjetja

V novi izdaji SQL je v različici Enterprise Edition še posebej opazna integrirana pomnilniška tehnologija OLTP (Online Transaction Processing). Ta funkcija, ki jo je Microsoft napovedal pod imenom "Project Hekaton", je pravi turbo, ki prispeva k znatnemu povečanju zmogljivosti strežnika SQL Server 2014. To je podatkovna zbirka v pomnilniku, ki podpira delovne obremenitve OLTP, vgrajene v Microsoft SQL Server 2014. OLTP v pomnilniku dopolnjuje zmogljivosti v pomnilniku, ki so že na voljo za podatkovna skladišča in poslovno obveščanje.

Spominsko rezidenčne zmogljivosti OLTP, ki so na voljo s programom Hekaton, povečajo zmogljivost aplikacij strežnika SQL Server, ne da bi bila potrebna dodatna optimizacija. Hekaton je na voljo samo v različici Enterprise, zato naj podjetja, ki cenijo hitro delovanje, izberejo to različico.

Pomnilniško optimizirani indeksi xVelocity ColumnStore in skupine razpoložljivosti AlwaysOn

Samo v različici Enterprise so na voljo tudi posodobljivi indeksi ColumnStore, s katerimi je mogoče podatke shranjevati, upravljati in priklicati v podatkovni obliki, ki temelji na stolpcih.

Nenazadnje SQL Server 2014 ponuja tudi skupine razpoložljivosti AlwaysOn, ki podpirajo do 8 sekundarnih replik, vključno z dvema sinhronima sekundarnima replikama.

Microsoft SQL Server 2014 - Sistemske zahteve

Pomnilnik: najmanj 1 GB RAM, priporočljivo 4 GB ali več

Procesor: najmanj 1 GHz za 32-bitne sisteme ali 1,4 GHz za 64-bitne sisteme, priporočljivo 2 GHz

Prostor na trdem disku: najmanj 6 GB, odvisno tudi od nameščenih komponent strežnika SQL Server 2014

Operacijski sistem: Windows Server 2012 in Windows Server 2012 R2 v 32-bitni oziroma 64-bitni različici

Izdaje in licenciranje strežnika Windows SQL Server 2014 pri Wiresoftu

SQL Server 2014 je pri Wiresoftu na voljo v dveh glavnih izdajah, ki ustrezata različnim zahtevam organizacij in posameznikov glede funkcij in zmogljivosti:

  • Enterprise Edition strežnika SQL Server 2014 je še posebej primeren za kritične aplikacije, ki zahtevajo visoko zmogljivost v pomnilniku in varnost ob ohranjanju visoke razpoložljivosti.
  • Standardna izdaja strežnika SQL Server 2014 že ponuja obsežne funkcije za aplikacije srednjega nivoja in shranjevanje podatkov v podatkovnih skladiščih (data marts).

Novi Microsoftov model licenciranja za strežnik SQL Server 2014

Nova tako imenovana Microsoftova licenčna metrika velja tudi za različico SQL Server 2014.

To glede na ustrezno izdajo strežnika določa, katere možnosti licenciranja so na voljo za uporabo programske opreme SQL.

Pri starejših različicah Microsoftovih strežnikov prej ni bilo pomembno, koliko jeder ima procesor. Zdaj pa je njihovo število osnova za določanje licenčnih zahtev za določene izdaje strežnika SQL Server. Razlog za to je večje število jeder, kar še dodatno poveča zmogljivost procesorjev in s tem tudi naraščajoče delovne obremenitve. Licenciranje jedra tako na neki način ustreza večjemu skaliranju zmogljivosti.

Standardna izdaja strežnika SQL Server različice 2014 je v nasprotju z drugimi izdajami, kot je Enterprise, na voljo ne le z licenciranjem za 2 jedra, temveč tudi z licenciranjem na strežnik/CAL. Microsoft tako upošteva nižje zahteve manjših in srednje velikih podjetij glede zmogljivosti in skalabilnosti storitev. Na ta način lahko izkoristijo tudi zmogljivost in funkcije oblaka strežnika SQL Server 2014 ter se vrnejo k običajno cenejši alternativi licenciranja s strežnikom in licencami CAL.

Da bi ugotovili, katera oblika licenciranja za SQL Server 2014 Standard Edition je najprimernejša za vaše podjetje ali organizacijo, morate določiti in analizirati tipične delovne obremenitve ter na podlagi tega izbrati ustrezno izdajo ali, v primeru različice Standard, pravilno obliko licence. To je odvisno tudi od števila zaposlenih in zahtevane virtualizacije storitev. Čeprav je licenciranje strežnika/CAL pogosto stroškovno učinkovitejša možnost, je v nekaterih primerih koristno izbrati licenciranje po jedrih. V nadaljevanju najdete kratko razlago obeh možnosti licenciranja za SQL Server 2014. Če imate vprašanja o najugodnejši obliki za vaše podjetje ali zahteve, se lahko obrnete na nas in vam svetujemo.

Licenciranje različice strežnika SQL Server 2014 z 2-jedrnimi paketi

Microsoft navaja, da licenciranje strežnika SQL Server 2014 na osnovi jedra temelji na naslednjih merilih: Licenca za eno jedro vedno velja za dve jedri - namesto ene licence na procesor kot v preteklosti. Vendar je Microsoft uvedel dodatno merilo, tako da edino število jeder na procesor ne ustreza številu zahtevanih licenc za jedra, temveč velja naslednje: Najmanjše število jeder je vedno 16, ne glede na to, ali je motor opremljen z manjšim številom jeder.

Zato morate vedno kupiti vsaj 16 licenc za jedra, tj. 8 paketov licenc za 2 jedra. Nadaljnje licence v obliki licenc CAL niso potrebne. Motorjev z manjšim številom jeder od 16 zato ni mogoče licencirati po nižji ceni.

Licenciranje strežnika/CAL za SQL Server 2014 Standard

Pri licenciranju s strežniško licenco in licencami za dostop do odjemalcev (CAL) sta potrebni naslednji dve komponenti: Strežnik najprej potrebuje lastno licenco za SQL Server Edition 2014 Standard. To vključuje tudi pravice upravitelja, vendar mora imeti zaposleni za uporabo storitev in funkcij strežnika dodatno licenco za dostop do odjemalca. Tu lahko izberete med licenco CAL za uporabnika ali za končno napravo - imenovano licenca CAL za uporabnika ali licenca CAL za napravo. Oba sta na voljo tudi pri podjetju Wiresoft po posebni ceni.

Microsoft SQL Server 2014 po ugodni ceni pri Wiresoftu

Pri Wiresoftu lahko dobite SQL Server 2014 v standardni in podjetniški različici kot izvirno Microsoftovo licenco. Predvsem imate koristi od cenovne ugodnosti, ki vam jo Wiresoft zagotavlja za te in druge licence Microsoftove programske opreme. Vsi ponujeni Microsoftovi izdelki so neuporabljene licence, ki izvirajo iz evropskih podjetij, se lahko uporabljajo 100-odstotno - in smo jih pridobili popolnoma zakonito. Ker je v skladu s sodbo Sodišča Evropskih skupnosti dovoljeno preprodajati ali kupovati programske izdelke, kot so licence za strežnike. To pomeni, da ste lahko prepričani, da kupujete popolnoma uporaben paket licenc Wiresoft, katerega pristnost smo temeljito preverili. Številne stranke zaupajo Wiresoftovi ponudbi licenc in strokovnim nasvetom, ki jih zagotavljamo. Če imate kakršna koli vprašanja o specifičnem licenciranju za Microsoft SQL Server 2014, se obrnite na nas.