Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2017 ENTERPRISE 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2017 ENTERPRISE 2-CORE
Microsoft SQL Server 2017 Enterprise 2-Core SQL Server 2017 Enterprise Edition večjim organizacijam zagotavlja zmogljivo novejšo različico Microsoftove preizkušene relacijske podatkovne platforme, ki združuje vse ključne zmogljivosti...
7.456,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2017 Standard 2-Core Z vključeno zbirko podatkov ter funkcijami poročanja in analize ponuja izdaja SQL Server 2017 Standard predvsem malim in srednje velikim podjetjem zmogljivo različico preizkušene Microsoftove...
1.844,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2017 STANDARD
Microsoft SQL Server 2017 Standard Microsoft strežnik SQL Server 2017 Standard edition zagotavlja vse zmogljive funkcije podatkovnih zbirk, poročanja in analize, ki jih mala in srednje velika podjetja pričakujejo od sistema za...
451,90 € *

Najpomembnejše novosti strežnika SQL Server 2017 na kratko

strežnikom SQL Server 2017 podjetja prejmejo zmogljivo različico Microsoftove preizkušene podatkovne platforme, ki zagotavlja vse pomembne funkcije zbirke podatkov, poročanja in analize. Ta izdaja strežnika SQL Server je zato zelo primerna za izpolnjevanje vseh zahtev sodobnega, zmogljivega sistema za upravljanje relacijskih podatkovnih zbirk (RDMS), ki je značilen za sisteme za upravljanje blaga, programsko opremo ERP (Enterprise Resource Planning) in sisteme CRM. V strežniku SQL Server 2017 lahko izkoristite vpogled v napredne analize v podatkovni zbirki s programoma Python in R ter interaktivne vizualizacije. Poleg tega SQL Server 2017 ponuja tudi številne izboljšave in nove funkcije ter izboljšave zmogljivosti v storitvah Master Data Services (MDS) in Reporting Services (SSRS) za SQL Server 2017:

Nove funkcije motorja zbirke podatkov

SQL Server 2017 dodaja številne nove funkcije pogona zbirke podatkov, vključno z izboljšano zmogljivostjo. To vključuje možnost dodajanja sklopov CLR na pozitivni seznam. Prilagodljiva obdelava poizvedb vključuje tri nove izboljšave: Adaptive Joins ter povratne informacije o dodeljevanju pomnilnika v paketnem načinu in prekrivanju izvajanja funkcij vrednosti tabele z več izjavami, s čimer se sprostijo viri procesorja. Prav tako novi dinamični seznami za upravljanje in samodejna optimizacija podatkovne zbirke izboljšujejo zmogljivost; slednja omogoča vpogled v težave z zmogljivostjo poizvedb, predlaga rešitve in samodejno odpravlja ugotovljene težave.

Storitve za analizo strežnika SQL Server (SSAS)

Različica strežnika SQL Server 2017 vključuje tudi številne pomembne nove funkcije v storitvah SQL Server Analysis Services. Te vključujejo izboljšave tabelaričnih modelov, kot je tabelarni način kot privzeta možnost namestitve. In Get Data uvaja nove vire podatkov v Power Query, ki podpirajo obstoječe vire podatkov v poizvedbah M.

Integracijske storitve strežnika SQL Server 2017 (SSIS)

Funkcija Scale Out v SSIS ima v strežniku SQL Server 2017 nove in spremenjene funkcionalnosti, kar olajša izvajanje SSIS na več računalnikih. Poleg tega glavni strežnik Scale Out zdaj podpira visoko razpoložljivost, izboljšano pa je tudi ravnanje z dnevniki izvajanja delavcev Scale Out v primeru odpovedi. Poleg tega ima katalog SSIS zdaj še eno globalno lastnost, ki določa privzeti način pri nameščanju paketov SSIS. SSIS podpira tudi strežnik SQL Server v operacijskem sistemu Linux.

Uporaba sistema Linux s strežnikom SQL Server 2017

V izdajah Enterprise ali Standard za strežnik SQL Server 2017 lahko uporabniki za dostop do strežnika SQL Server uporabljajo tudi odprti operacijski sistem Linux. Zaradi gonilnika Java Database Connectivity to ni več težava tudi pri aplikacijah Java. Pri aplikacijah za Linux in C++ je povezava s strežnikom SQL Server 2017 običajno vzpostavljena prek vmesnika Open Database Connectivity.

Storitve SQL Server R Services se zdaj imenujejo storitve SQL Server Machine Learning Services

Prejšnje storitve SQL Server R so se v različici SQL Server 2017 preimenovale v storitve SQL Server Machine Learning Services. Razlog za to je podpora Pythona - poleg prejšnjega programskega jezika R. Storitve za strojno učenje lahko v strežniku SQL Server 2017 uporabite za izvajanje skript R ali Python, poleg tega pa je mogoče namestiti tudi samostojni strežnik Microsoft Machine Learning Server za nameščanje modelov R in Python, ki ne zahtevajo strežnika SQL Server. Razvijalci strežnika SQL Server imajo zdaj tudi dostop do knjižnic ML in AI za Python, ki so jim na voljo v odprtokodnem okolju.

Izdaje strežnika SQL Server 2017 pri Wiresoftu

Pri Wiresoftu boste našli različici SQL Server 2017 Enterprise in Standard, slednja je na voljo tudi s pravicami CAL kot alternativa licenciranju Core. Medtem ko je izdaja Standard prava izbira za osnovno upravljanje in funkcije poslovnega obveščanja (BI) ter za delovne obremenitve, ki zahtevajo minimalne vire IT, je izdaja Enterprise še posebej primerna za večja podjetja, saj ponuja še obsežnejšo in tudi kritično zmogljivost, kot je potrebno za zahtevne podatkovne zbirke in zahteve BI. SQL Server 2017 Enterprise zagotavlja najvišjo raven storitev in zmogljivosti, kot je potrebno za večje in največje delovne obremenitve.

Razlike med izdajama SQL Server 2017 Standard in Enterprise

Glavna razlika med standardno in poslovno izdajo strežnika SQL Server 2017 je, kot že omenjeno, zmogljivost. Zato je različica SQL Server 2017 Standard primerna predvsem za mala in srednje velika podjetja, različica Enterprise pa je prav tako primerna za srednje velika podjetja, vendar je namenjena predvsem potrebam velikih podjetij. Tako so glede na izdajo strežnika na voljo različne omejitve skaliranja: Medtem ko je pri različici Enterprise Edition na voljo največja računalniška zmogljivost, ki jo uporablja posamezna instanca, je pri različici Standard Edition ta omejena na manj kot 4 vtičnice ali 24 jeder ali, odvisno od aplikacije, je na voljo le omejeno število GB.

Poleg tega ima Enterprise Edition strežnika SQL Server 2017 dodatne funkcije, ki niso vključene v SQL Server 2017 Standard: SQL Server Enterprise na primer ne omogoča le neomejene virtualizacije, temveč tudi popust pri Software Assurance, poleg tega pa ima razširjeno visoko razpoložljivost s skupinami razpoložljivosti Always On, funkcijo failover za več podatkovnih zbirk in berljive sekundarne replike. Poleg tega izdaja ponuja pregledno šifriranje podatkov ter poročanje o združljivosti prek storitve SQL Server Audit in naprednega povezovanja podatkov z nejasnim združevanjem v skupine in iskanjem, pa tudi mobilno poročanje in zmogljivosti KPI.

Obsežnejše funkcije poslovne inteligence v SQL Enterprise 2017 podjetjem ponujajo izboljšave večdimenzionalnih modelov, tabelaričnega modela in podatkovnega rudarjenja ter način shranjevanja DirectQuery in dostop do strežnika poročil Power BI. Celovitejša integracija funkcij strojnega učenja v primerjavi s standardno izdajo ponuja popolno vzporednost analitike v R in Pythonu ter možnost izvajanja na grafičnih procesorjih, ki so na voljo tudi za Hadoop/Spark in Linux.

Modeli licenciranja za Microsoft SQL Server 2017 pri Wiresoftu

strežnikom SQL Server 2016 je Microsoft spremenil tako imenovano licenčno metriko, tj. metodo za izračunavanje potreb po licencah. Če je bilo prej nepomembno, koliko jeder ima procesor, je zdaj število jeder odločilno za natančno določitev zahteve za licenco. Pri licenciranju je upoštevano stalno naraščajoče število jeder na procesorju, ki lahko ustrezno obvladuje vedno večje delovne obremenitve.

Microsoft zato ponuja tudi možnost osnovnega licenciranja za različico SQL Server 2017. Glede na izdajo - SQL Server 2017 Standard ali Enterprise - imate na voljo različne možnosti za pridobitev ustreznih strežniških licenc:

Pri izdaji SQL Server 2017 Standard lahko izbirate med licenciranjem na strežnik/CAL (strežniške licence in licence za dostop) in glede na jedra - za to niso potrebne dodatne licence za dostop.

različici SQL Server 2017 Enterprise Edition licenciranje na strežnik/CAL na splošno ni več na voljo. Licenciranje poteka izključno glede na število jeder.

Licenciranje strežnika SQL Server 2017 Standard s strežnikom/CAL

Licenčni model strežnika/CAL temelji na naslednjih pogojih:

Za vsak strežnik, v katerem se bo izvajal primerek strežnika SQL Server, je potrebna standardna licenca za strežnik. Poleg tega je za vsakega uporabnika ali napravo, ki dostopa do licenciranega strežnika SQL Server za to ali nedavno nameščeno različico strežnika, potrebna ločena licenca za dostop (CAL) - kot licenca CAL za uporabnika ali napravo. To pomeni, da lahko z licenco CAL za strežnik SQL Server 2019 dostopate tudi do strežnika SQL Server 2017.

Katero licenciranje standardne izdaje strežnika SQL Server 2017 - po jedrih ali po strežniku in CALS - je ugodnejše, je odvisno od tipične uporabe v podjetju. V nekaterih primerih je zato licenciranje strežnika/CAL ugodnejše kot licenciranje po jedrih. Na primer, računalnik z največ dvema procesorjema s po 8 jedri je mogoče ceneje licencirati z različico SQL Standard Server/CAL.

Licenciranje strežnika SQL Server 2017 Standard ali Enterprise po jedrih

Za licenciranje strežnika SQL Server glede na procesorska jedra Microsoft določa nekatere opredelitve za metodo štetja. Ena licenca za jedro tako velja za dve jedri - v nasprotju s preteklostjo, ko se je zaračunavala ena licenca na procesor.

Skupna potrebna licenca je torej odvisna od števila jeder na procesor. Privzeto je na strežnik potrebnih vsaj osem licenc, pri čemer je na procesor licenciranih osem jeder. Vsako fizično jedro strežnika tako potrebuje svojo licenco za jedro. Microsoft je določil naslednja pravila:

Za vsak procesor je potrebnih 8 licenc za jedro - najmanjše število, ki ga je določil Microsoft. Za stroje z manjšim številom jeder zato ni mogoče pridobiti licence po nižji ceni.

Za vsak strežnik je potrebnih vsaj 16 licenc za jedro.

Licence za jedro, ki so potrebne za strežnik, so na voljo samo v paketih po 2.

Za licenciranje na osnovi jedra niso potrebne dodatne licence CAL.

Licenca Microsoft SQL Server 2017 po nizki ceni pri Wiresoftu

Ne glede na to, ali želite pokriti svoje potrebe po licenciranju za Microsoft SQL Server 2017 s standardno ali poslovno izdajo, boste pri Wiresoftu prejeli licence za Server/CAL in 2-Core izključno kot izvirne licenčne pravice. Licence za SQL Server 2017 so pri Wiresoftu še posebej ugodne, saj ponujamo cenovno ugodnost z neuporabljenimi licencami programske opreme evropskih podjetij - in to povsem zakonito.

V skladu s sodbo Sodišča Evropskih skupnosti je namreč programsko opremo mogoče brez težav preprodajati že od leta 2012. Vse licence, ki jih ponuja družba Wiresoft, so bile predhodno preverjene glede popolne izvirnosti in uporabnosti. To potrjujejo številne naše navdušene stranke. Če imate vprašanja o licenciranju Microsoft SQL Serverja 2017, se obrnite na nas.