Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2012 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2012 STANDARD
SQL Server 2012 Standard Posebne prednosti so na področju poslovne inteligence in kritičnih aplikacij ter integracije oblaka v skladu z vašimi željami in potrebami. Virtualizacija opisuje postopek, pri katerem imajo končni uporabniki na...
127,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2012 ENTERPRISE MICROSOFT SQL SERVER 2012 ENTERPRISE
Microsoft SQL Server 2012 Enterprise SQL Server 2012 je pomembna izdaja izdelka s številnimi novimi funkcijami: Zanesljivost za kritične aplikacije z večjo razpoložljivostjo, bliskovito hitrimi poizvedbami in naprednimi varnostnimi...
1.824,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2012 BUSINESS INTELLIGENCE MICROSOFT SQL SERVER 2012 BUSINESS INTELLIGENCE
Microsoft SQL Server 2012 Poslovno obveščanje Nakup strežnika: Microsoft SQL Server 2012 Poslovno obveščanje Če želite stalno spremljati svoje operativne procese in jih optimizirati, potrebujete dober sistem za upravljanje podatkovnih...
1.292,90 € *

Druge novosti, ki jih velja omeniti pri strežniku SQL Server 2012, so močnejša integracija rešitve v oblaku SQL Azure: z njo je mogoče zbirke podatkov zagotavljati tudi prek interneta in sinhronizirati lokalne zbirke podatkov. SQL Azure se upravlja v programu SQL Server Management Studio. Poleg tega nova funkcija Contained Databases bistveno poenostavlja premikanje podatkovnih zbirk, vključno z odvisnimi objekti.

Indeks stolpčnega skladišča (Transact-SQL) uvaja standard za shranjevanje in poizvedovanje po velikih tabelah podatkovnega skladišča. Stolpčno skladišče uporablja shranjevanje in obdelavo podatkov na podlagi stolpcev, s čimer doseže do desetkrat večjo zmogljivost poizvedb v primerjavi z običajnim shranjevanjem na podlagi vrstic.

Nenazadnje nove storitve SQL Server Data Quality Services (DQS) omogočajo ustvarjanje baze znanja, ki se lahko uporablja za izvajanje pomembnih nalog kakovosti podatkov, kot so standardizacija ter popravljanje, razširjanje in deduplikacija podatkov.

Tudi Microsoftov licenčni model je bil prilagojen trenutni zmogljivosti sodobnih strežniških sistemov. Standardna izdaja strežnika SQL Server 2012, ki je na voljo v 32- in 64-bitni različici, že ima povezavo z oblakom. To lahko kupite z osnovno licenco ali s strežniško licenco in licencami CAL. Vsaka izdaja strežnika SQL Server 2012 ima različna pravila za pravilno licenciranje. Več podrobnosti o tem najdete spodaj.

SQL Server 2012 je združljiv tudi s starejšimi različicami sistema Windows 7 ali 8. Z licenco za strežnik SQL Server 2012 tako dobite izjemno zmogljivo strežniško programsko opremo, ki se lahko uporablja tudi v številnih scenarijih.

Microsoft SQL Server 2012 je pri Wiresoftu na voljo v naslednjih izdajah in po brezkončni ceni:

 • Standardni strežnik SQL Server 2012
 • Poslovno obveščanje v strežniku SQL Server 2012
 • SQL Server 2012 Enterprise

Standardna izdaja strežnika SQL Server že vsebuje številne funkcije za uporabo v vsakdanjem poslovanju ter obsežna orodja za upravljanje, ki izpolnjujejo zahteve manjših podjetij in organizacij, vključno z virtualizacijo in varnostjo podatkov

Virtualizacijo in varnost podatkov.

Z izdajo Business Intelligence Edition se je število razpoložljivih strežniških izdaj za SQL 2012 povečalo še za enega člana, pri čemer izdaja Premium, SQL Server 2012 Enterprise, končnim uporabnikom ponuja najširši nabor funkcij in storitev, s katerimi je mogoče ustvariti skalabilne in hkrati visoko razpoložljive aplikacije SQL Server.

Z veseljem vam bomo svetovali pri nakupu izdaje strežnika SQL Server, ki najbolj ustreza vašim potrebam, in za vas pripravili prilagojen paket licence za strežnik.

Kratek pregled izdaj strežnika SQL Server 2012

Poleg različic Standard - za mala in srednje velika podjetja - in Enterprise s celotnim naborom funkcij, razvitih za potrebe srednje velikih do velikih podjetij in organizacij, ki jih poznamo iz prejšnjih različic strežnika SQL, je nova različica Business Intelligence Edition nov član obsežne družine strežnikov SQL Server, ki vključuje tudi druge različice. Kot pove že ime, je bila izdaja BI zasnovana posebej za zahteve podjetij, ki želijo uporabljati visoko zmogljiva orodja za tipična poslovna opravila.

Poleg 64-bitne različice jestrežnik SQL Server 2012 na voljo tudi v 32-bitni različici, čeprav je priporočljivo namestiti 64-bitno različico. V izdajah Standard, Business Intelligence in Enterprise je največja velikost podatkovnih zbirk omejena na 524 PByte (petabajtov).

Pomembne funkcije poslovne inteligence različice strežnika SQL Server 2012

Z obsežnimi funkcijami SQL Server BI različice 2012 lahko podjetja vzpostavijo funkcionalno platformo BI. V ta namen ponuja obsežne funkcije poročanja in analize Najpomembnejše funkcije BI vključujejo naslednje:

 • Semantični model BI (BISM ): S semantičnim modelom BI zagotavlja strežnik SQL Server 2012 orodje za ustvarjanje modelov v storitvah SQL Server Analysis Services (SSAS) in Powerpivot za Excel - slednji omogoča skrbnikom ustvarjanje izključno tabelaričnih modelov.
 • Semantično iskanje za poslovno obveščanje: Semantično iskanje razširja že obstoječo funkcijo iskanja po celotnem besedilu v strežniku SQL Server z novimi scenariji, ki presegajo iskanje ključnih besed: Semantično iskanje omogoča iskanje podobnosti med dokumenti z analizo njihovih pomenov.
 • SQL Server PowerPivot za SharePoint : Pri SQL Server PowerPivot je strežnik SharePoint povezan s strežnikom SQL Server 2012, da lahko uporabljate ustrezne funkcije. Z orodjem PowerPivot lahko podatke, shranjene lokalno v tabelah programa Excel ali podatkovnih zbirkah Access, omogočite drugim uporabnikom in jih hitro analizirate.
 • Storitve za analizo v strežniku SQL Server 2012: Storitve SSAS zagotavljajo rešitve za ustvarjanje in dajanje na voljo analitičnih podatkovnih zbirk, ki se lahko nato uporabljajo v aplikacijah BI, kot so Excel, Performance Point, Reporting Services itd. Primer storitve Analysis Services je zasnovan za različne vrste rešitev: Upravitelji lahko izbirajo med večdimenzionalno ali tabelarično rešitvijo.
 • SQL Server Data Tools (SSDT ): SSDT je naslednik programa Business Intelligence Development Studio v različici SQL Server 2008 R2.SQL Server Data Tools lahko uporabljate za ustvarjanje podatkovnih skladišč in upravljanje storitev Analysis Services v strežniku SQL Server 2012.
 • Indeksi v skladišču stolpcev : Indeksi v skladišču stolpcev v strežniku SQL Server 2012 so učinkovito orodje za tipične aplikacije podatkovnih skladišč. Omogočajo združevanje, upravljanje in pridobivanje podatkov v obliki podatkov, ki temelji na stolpcih. Pri tem se vsi stolpci povežejo med seboj, da se ustvari skupni indeks.
 • Storitve za kakovost podatkov (DQS) : S storitvami za kakovost podatkov (DQS) so v strežniku SQL Server 2012 izboljšani postopki, kot sta čiščenje podatkov in ujemanje podatkov. DQS čisti in optimizira podatkovne nize z iskanjem in odstranjevanjem podvojenih ali neskladnih podatkov, preden se uporabijo za poročila v storitvah poročanja ali podatkovnih skladiščih.
 • Power View: Druga funkcija BI je Power View, dodatek za strežnik SharePoint. Power View je spletno orodje za nadzorno ploščo za analizo podatkov in izdelavo ad hoc poročil, ki omogoča hitro vizualizacijo podatkov.

Trenutni model licenciranja za strežnik SQL Server 2012 družbe Microsoft

Spremenjena metrika licenciranja velja za različico strežnika SQL Server 2012. S tem Microsoft določi vrsto in potrebo po licencah, ki so na voljo za posamezno izdajo strežnika. To pomeni, da obstajajo različne možnosti licenciranja programske opreme SQL.

Licenca za procesor, znana iz prejšnjih različic, ne obstaja več. Nadomestilo ga je licenciranje jedra, pri katerem je treba licencirati vsako jedro vseh procesorjev v strežniku. Medtem ko zmogljivost strežnika, ki temelji na jedrih, ni imela vloge pri licenciranju starejših različic Microsoftovih strežnikov, je število jeder izhodišče za izračun zahtevane licence v izdajah SQL Server Enterprise. Tako je osnova za izdajanje licenc vedno večja zmogljivost strežnikov, ki lahko prenesejo večje delovne obremenitve, kar omogoča število jeder.

Virtualni strežniki so lahko med drugim opremljeni tudi z licencami Server/CAL. V tem primeru so, tako kot pri standardni izdaji, poleg strežniških licenc potrebne tudi dodatne licence za dostop do odjemalcev (CAL). Pri osnovnem licenciranju pa za dostop do strežnika ne potrebujete licenc CAL.

Pregled možnosti licenciranja za strežnik SQL Server 2012

Ta pregled prikazuje različne vrste licenc za izdaje strežnika SQL Server 2012, ki so na voljo pri podjetju Wiresoft:

 • Standard Edition (SE) - tu lahko izbirate med licenciranjem z jedri ali na strežnik in licencami CAL
 • Business Intelligence Edition (BI) - to je mogoče licencirati samo na strežnik in licence CAL
 • Enterprise Edition (EE) - možno je samo licenciranje na osnovi jedra

Izdajanje dovoljenj za Standardna izdaja

Standardna izdaja strežnika SQL Server različice 2012 je edina, ki omogoča izbiro med licenciranjem za dve jedri in licenciranjem po strežnikih/CAL. Ta okoliščina temelji na dejstvu, da Microsoft razlikuje med različnimi zahtevami malih in srednje velikih podjetij ter večjih in velikih podjetij glede zmogljivosti in skalabilnosti strežnika SQL Server

Zmogljivost in razširljivost funkcij SQL. S finančno ugodnejšo licenčno alternativo strežnika in licenc CAL lahko tudi ti v podjetju uporabljajo zmogljivost in vsestranske funkcije v oblaku strežnika SQL Server 2012, prilagojene manjši, vendar za njihove namene običajno povsem zadostni zmogljivosti strežnika.

Vendar pa tudi manjše organizacije in podjetja včasih potrebujejo polno moč SQL, ki jo lahko pokrije le licenca Core. Če želite kupiti pravo vrsto licence za standardno izdajo strežnika SQL Server že na začetku, morate

Najprej določite tipične delovne obremenitve in poleg tega število zaposlenih, ki uporabljajo storitve strežnika SQL Server. V nekaterih okoliščinah je zato morda ugodneje kupiti osnovne licence.

V naslednjem razdelku so poudarjene razlike med obema možnostma licenciranja za strežnik SQL Server 2012. Če želite izvedeti, katero licenciranje Standard Edition je najboljše za vaše podjetje, nas preprosto kontaktirajte za posvetovanje, dobrodošli pa smo tudi na klepetu.

Licenciranje strežnika SQL Server Standard in Enterprise Edition z 2-jedrnimi paketi

Za licenciranje jedra strežnika SQL Server 2012 veljajo naslednje zahteve v skladu z merili, ki jih je opredelil Microsoft:

 • Vsaka licenca za jedro velja za natanko dve jedri - pri tem se ne upošteva čisto število jeder na procesor - velja tudi naslednje:
 • Najmanjše število jeder je vedno 16 - ne glede na to, ali ima motor dejansko manj jeder.
 • Za strežnik z manjšim številom jeder od 16 ni mogoče pridobiti licence po nižji ceni.
 • Osnovne licence so na voljo samo v dveh paketih.

To pomeni: kupiti morate vsaj 16 licenc za jedra = 8 paketov licenc za 2 jedra. Dodatno licenciranje z uporabniškimi licencami CAL ali licencami CAL za naprave se ne uporablja.

Licenciranje strežnika/CAL za SQL Server 2012 Standard in Business Intelligence

Licenciranje strežnika SQL Server 2012 Standard ali Business Intelligence s strežniško licenco in dodatnimi licencami za dostop do odjemalcev (CAL) je sestavljeno iz naslednjih dveh delov:

 • Vsak strežnik potrebuje svojo licenco. Ta vsebuje pravice dostopa upravitelja, ki so namenjene izključno upravljanju.
 • Vsak zaposleni, ki bo uporabljal storitve in funkcije strežnika, potrebuje licenco za dostop do odjemalca (CAL).
 • Te licence CAL so na voljo v dveh različicah: kot uporabniška licenca CAL in kot licenca CAL naprave.
 • Ko je licenca za dostop stranke izdana, je ni mogoče prenesti ali uporabiti drugače, kot je določeno.

Licenciranje Microsoft SQL Server 2012 pri Wiresoftu po posebej ugodni ceni

Wiresoft ponuja različico SQL Server 2012 v izdajah Standard, Business Intelligence in Enterprise kot originalne Microsoftove licence po izjemno nizkih cenah. Cene programske opreme pri Wiresoftu so tako ugodne, ker so ponujene licence neizkoriščene, brezplačne pravice uporabe, ki izvirajo iz evropskih podjetij in smo jih pridobili povsem zakonito. Nakup in nadaljnja prodaja programskih izdelkov, kot so strežniške licence, je bila izrecno dovoljena v sodbi Sodišča Evropskih skupnosti.

Zato ste lahko prepričani, da kupujete popolnoma delujoč licenčni paket podjetja Wiresoft, ki je 100-odstotno uporaben in katerega pristnost je bila temeljito preverjena.

Številne stranke se že zanašajo na Wiresoftovo nenavadno licenčno ponudbo, ki omogoča prihranek stroškov - vključno s strokovnim svetovanjem. Če imate vprašanja o najugodnejšem licenciranju z izdajami Microsoft SQL Server 2012, se obrnite na nas.