Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 2-CORE
Microsoft Windows Server 2016 Standard 2-Core Windows Server 2016 Standard je zasnovan za potrebe virtualizacije in IT manjših podjetij ter je strežniška različica operacijskega sistema Windows 10. S paketom z dvema jedroma lahko...
21,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 DATACENTER 2-CORE
Microsoft Windows Server 2016 Datacenter 2-Core Windows Server 2016 Datacenter ponuja vse zahteve za popolno izpolnitev zahtev velikih organizacij in podjetij po visoki stopnji virtualizacije glede uporabljenih strežnikov in...
118,90 € *
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 16-CORE MICROSOFT WINDOWS SERVER 2016 STANDARD 16-CORE
Microsoft Windows Server 2016 Standard 16-Core Microsoft Windows je že približno trideset let uveljavljen na računalniškem trgu kot Standard operacijski sistem, ki ga uporabljajo ne le zasebniki, temveč tudi v razvojnih in raziskovalnih...
121,90 € *
MICROSOFT WINDOWS STREŽNIK 2016 DATACENTER 16-JEDRNI MICROSOFT WINDOWS STREŽNIK 2016 DATACENTER 16-JEDRNI
Microsoft Windows Server 2016 Datacenter 16-Core Verjetno najbolj znan operacijski sistem na svetu, Microsoft Windows, se ne uporablja le v zasebnem sektorju in uporabnikom omogoča brskanje, urejanje dokumentov in delo z različnimi...
608,90 € *

Windows Server 2016: celovit pregled

Uvod

Kategorija Windows Server 2016 omogoča poglobljen potop v raznolik svet tega pomembnega Microsoftovega operacijskega sistema. Windows Server 2016 je kot neposredni naslednik operacijskega sistema Windows Server 2012 v okolje strežniških operacijskih sistemov prinesel številne inovativne funkcije, izboljšave in novosti. V tem izčrpnem članku boste našli temeljit pregled operacijskega sistema Windows Server 2016 in podrobno izpostavili ključne vidike tega sistema.

Izdaje operacijskega sistema Windows Server 2016

Windows Server 2016 Standard Edition

Standard izdaja operacijskega sistema Windows Server 2016 zagotavlja trdne temelje za podjetja vseh velikosti. Vključuje osnovne strežniške funkcije in omogoča upravljanje fizičnih ali virtualnih strežnikov. S funkcijami, kot sta Nano Server in izboljšana integracija z oblakom, je ta izdaja odlična izbira za podjetja, ki iščejo uravnoteženo strežniško rešitev.

Windows Server 2016 Datacenter Edition

Datacenter Edition je najvišja različica sistema Windows Server 2016 in je posebej primerna za podatkovne centre in večja podjetja. Ponuja napredne virtualizacijske funkcije, neomejeno število virtualnih instanc in zmogljivo platformo za zahtevne aplikacije. S to izdajo lahko podjetja namestijo visoko virtualizirano okolje in izkoristijo funkcije, kot je grozdenje Hyper-V.

Windows Server 2016 Essentials Edition

Izdaja Essentials Edition, zasnovana posebej za manjša podjetja, ponuja lažje upravljanje uporabnikov, naprav in aplikacij. Omogoča brezhibno integracijo s storitvami v oblaku, kot je Office 365, in podjetjem ponuja stroškovno učinkovit način izpolnjevanja njihovih potreb po IT.

Nove funkcije in izboljšave

Nano strežnik

Windows Server 2016 je predstavil Nano Server, izjemno kompaktno in zelo modularno možnost namestitve. Nano Server je idealen za aplikacije in mikrostoritve v oblaku, saj ponuja minimalno površino za napade in izboljšano zmogljivost. Razvijalci imajo koristi od manjšega vzdrževanja in hitrejšega časa uvajanja.

Izboljšave Hyper-V

Virtualizacijska platforma Hyper-V je bila v operacijskem sistemu Windows Server 2016 bistveno izboljšana. Podpora za vsebnike Windows in Linux zagotavlja prilagodljiv in učinkovit način uvajanja aplikacij in delovnih obremenitev. Poleg tega izboljšave pri izolaciji virtualnih strojev in izboljšane zmogljivosti shranjevanja zagotavljajo večjo zmogljivost in zanesljivost v virtualiziranih okoljih.

PowerShell 5.0

Windows Server 2016 je predstavil program PowerShell 5.0, ki zagotavlja izboljšane možnosti avtomatizacije in še zmogljivejši skriptni vmesnik. Skrbniki lahko hitreje avtomatizirajo in upravljajo opravila, kar znatno poveča učinkovitost upravljanja strežnikov. PowerShell 5.0 omogoča tudi upravljanje nano strežnikov in vsebnikov, kar je ključnega pomena za sodobne infrastrukture IT.

Izboljšana varnost

Windows Server 2016 daje velik poudarek varnosti, zlasti v času, ko so kibernetske grožnje vse bolj izpopolnjene. Funkcije, kot so Credential Guard, Device Guard in Just Enough Administration (JEA), ščitijo pred grožnjami z omejevanjem dostopa do kritičnih virov in skrbniških privilegijev. Te funkcije bistveno povečajo varnostni nadzor ter pomagajo bolje zaščititi podatke in infrastrukturo podjetja.

Replikacija shrambe

Replikacija shrambe v sistemu Windows Server 2016 omogoča asinhrono replikacijo volumnov med strežniki, kar zagotavlja učinkovito rešitev za obnovitev po nesreči. To je ključnega pomena za organizacije, ki morajo zagotoviti varno in hitro obnovitev svojih podatkov v primeru okvare.

Življenjski cikel in podpora

Sistem Windows Server 2016 bo še naprej aktivno podprt, Microsoft pa bo redno zagotavljal varnostne posodobitve in popravke napak. Podjetja so lahko prepričana, da so njihovi sistemi dobro vzdrževani in zaščiteni, dokler uporabljajo to različico. Vendar naj podjetja za največjo varnost in najnovejše funkcije razmislijo o prehodu na novejše različice operacijskega sistema Windows Server, ko bodo te na voljo.

Zaključek

Sistem Windows Server 2016 je trajno spremenil način upravljanja in nameščanja strežniških okolij v podjetjih. Z različnimi izdajami, novimi funkcijami in izboljšavami ponuja široko paleto zmogljivosti za podjetja vseh velikosti. Ne glede na to, ali iščete večjo virtualizacijo, izboljšane varnostne funkcije ali vitkejšo infrastrukturo, ima Windows Server 2016 orodja in funkcije, ki ustrezajo vašim potrebam. Ta operacijski sistem ostaja steber v svetu strežniške tehnologije in bo tudi v prihodnosti igral ključno vlogo. Podjetja bi morala razmisliti o nadgradnji na operacijski sistem Windows Server 2016 in izkoristiti številne prednosti in izboljšave, ki jih ponuja. Z operacijskim sistemom Windows Server 2016 ste dobro opremljeni za upravljanje nenehno spreminjajočih se zahtev vaše infrastrukture IT ter izgradnjo zanesljivega, varnega in zmogljivega strežniškega okolja.