Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
Trustmask
Za filtriranje ni bilo najdenih rezultatov!
MICROSOFT SQL SERVER 2016 STANDARD MICROSOFT SQL SERVER 2016 STANDARD
Microsoft SQL Server 2016 Standard SQL Server 2016 Standard podjetjem zagotavlja zanesljivo, skalabilno in hibridno platformo podatkovne zbirke za ustvarjanje inteligentnih in kritičnih aplikacij, saj ta izdaja vsebuje vse potrebne...
160,90 € *
MICROSOFT SQL SERVER 2016 STANDARD 2-CORE MICROSOFT SQL SERVER 2016 STANDARD 2-CORE
Microsoft SQL Server 2016 Standard 2-Core Izdaja SQL Server 2016 Standard 2-Core zagotavlja podjetjem zanesljivo skalabilno in hibridno platformo relacijskih podatkovnih zbirk za izdelavo inteligentnih aplikacij za namizje, strežnik in...
737,90 € *

Pomembne prednosti in funkcije različice Microsoft SQL Server 2016 na kratko

 • Integracija Stretch Databases zagotavlja izboljšano podporo v oblaku s povezovanjem lokalnih okolij in oblaka ter možnostjo shranjevanja podatkov OLTP v Microsoft Azure
 • Nova tehnologija Always Encrypted pomaga zaščititi podatke podjetja - lokalno in v oblaku
 • OLTP v pomnilniku izboljša zmogljivost zajemanja podatkov z več kot 100-krat hitrejšimi poizvedbami in do 30-krat hitrejšo obdelavo transakcij
 • Podprte so običajne rešitve OLAP (spletna analitična obdelava)
 • Programski jezik R se lahko uporablja za statistične analize z napredno analitiko
 • Večja varnost s funkcijami, kot so vedno šifrirano, dinamično maskiranje podatkov in varnost na ravni vrstic (RLS)
 • Povečanje zmogljivosti strežnika SQL s programom T-SQL (Transact-SQL)
 • PolyBase poenostavlja obdelavo relacijskih in nerelacijskih podatkov v poizvedbah Transact-SQL
 • Business Intelligence je na voljo za vse mobilne naprave, vključno s pametnimi telefoni Android in iOS, za objavo poročil v Excelu 2016 za intuitivno razumevanje z bogatimi vizualizacijami
 • Napredno poslovno obveščanje s storitvami SQL Server Reporting Services (SSRS)
 • V Microsoft Azure so na voljo hibridni scenariji za varnostno kopiranje, vključno z visoko razpoložljivostjo in obnovo lokalnih podatkovnih zbirk, vključno s shranjevanjem aktivnih sekundarnih replik v skupinah razpoložljivosti Always On z dostopom samo za branje

Prednosti in storitve z Microsoft SQL Server 2016 na kratko

Microsoft SQL Server 2016 je še ena različica inteligentne in zanesljive podatkovne platforme, ki podpira produktivno skupinsko delo. S strežnikom SQL Server 2016 Standard lahko različne ključne poslovne aplikacije spremenite v inteligentne aplikacije. Pri tem že različica 2016 Standard Edition poleg optimizirane razpoložljivosti za do 24 jeder ponuja tudi večjo skalabilnost. Poleg tega integracija odprtokodnega programa R omogoča razširjene možnosti analize.

Windows SQL Server 2016 tako zagotavlja celovito zbirko podatkov za poslovno obveščanje za upravljanje in analizo podatkov. Vsi zaposleni v podjetju, ki imajo licenco za dostop do odjemalca ali so pooblaščeni za dostop do podatkovne zbirke kot take v primeru licenciranja z dvema jedroma, lahko zaženejo različne tipične poslovne aplikacije.

Administratorji bodo cenili učinkovito upravljanje podatkovnih zbirk, saj SQL Server 2016 zahteva le minimalne vire IT. Poleg tega različica strežnika podpira vrsto razvojnih orodij, ki niso namenjena le lokalni uporabi, temveč tudi uporabi v oblaku. V različici SQL Server 2016 velja omeniti predvsem naslednje nove funkcije in lastnosti:

SQL Server 2016 ponuja še večjo zmogljivost

Različica 2016 programske opreme Microsoft SQL Server ima poleg številnih drugih funkcij tudi optimizirano zmogljivost, vključno s številnimi prilagodljivimi možnostmi namestitve. To zagotavljajo tudi integrirane funkcije v pomnilniku, ki zagotavljajo znatno povečanje zmogljivosti za vse delovne obremenitve - in to s hitrostjo, primerljivo s hitrostjo OLTP v pomnilniku. Poleg tega so na voljo še

Funkcije, ki prav tako povečujejo zmogljivost strežnika SQL Server 2016, kot sta In-Memory Columnstore in Query Store ter Temporal Tables, integrirana podpora za zgodovinjenje in hkratno zagotavljanje podatkov v tabelah.

Storitve R za Microsoft SQL Server

Z vključitvijo novih storitev SQL Server R Services Microsoft omogoča, da je statistični jezik R na voljo tudi za strežnik SQL Server 2016. Uporabniki, ki imajo licenco za odjemalski dostop, lahko tako izvajajo skripte R neposredno v strežniku SQL, namesto da bi najprej izvozili vse podatke za analizo iz podatkovne zbirke SQL in jih nato uvozili v R, kot je veljalo prej. Storitve R tako ne prihranijo le dragocenega časa, temveč zagotavljajo tudi večjo varnost, saj občutljivih podatkov ni več treba prenašati.

Storitve matičnih podatkov za učinkovito upravljanje matičnih podatkov

Orodje Master Data Services (MDS) v strežniku SQL Server 2016 omogoča učinkovito upravljanje naborov matičnih podatkov podjetja ali organizacije. Z MDS je mogoče podatke organizirati ne le v obliki modelov, temveč je mogoče opredeliti tudi pravila za posodabljanje, vključno s pooblastili oseb, ki lahko posodabljajo te podatke. Osnovni nabor podatkov lahko v programu Excel tudi sprostite določenim osebam.

Storitve za poročanje (SSRS) za zagotavljanje poročil

SSRS - SQL Server Reporting Services - z različnimi orodji in storitvami podpira ustvarjanje in upravljanje, vključno z zagotavljanjem mobilnih in paginiranih poročil. Analitične storitve zagotavljajo analitične podatke iz poročil storitev Poročanje in Poslovne storitve ter se lahko uporabljajo tudi za odjemalske aplikacije ali orodja za poslovno obveščanje drugih ponudnikov. Poleg tega funkcije storitev poročanja uporabniku omogočajo ustvarjanje poročil iz različnih virov podatkov, vključno z objavo v različnih oblikah. Zaposleni jih lahko berejo prek brskalnika na spletnem portalu, po e-pošti ali celo na mobilni napravi.

Višja stopnja varnosti

Različica Microsoft SQL Server 2016 ima tudi nekaj pomembnih izboljšav na področju varnosti:

S funkcijo Always Encrypted so posebej občutljivi podatki, kot so številke kreditnih ali osebnih kartic, zaščiteni in šifrirani ter shranjeni v podatkovni zbirki Azure SQL ali SQL Server. Vedno šifrirano omogoča razlikovanje med uporabniki, ki so pooblaščeni za pregledovanje teh podatkov, in tistimi, ki jih lahko le upravljajo, vendar nimajo dostopa do njih.

Varnost na ravni vrstice (Row-Level Security - RLS) pa omogoča natančno izvajanje omejitev dostopa za posamezne podatkovne vrstice. RLS tako ureja, da lahko določen zaposleni dostopa le do tistih podatkovnih vrstic, za katere je pooblaščen.

Dinamično maskiranje podatkov (DDM) poenostavlja varnostno kodiranje v aplikacijah; DDM nepooblaščenim uporabnikom preprečuje dostop do zaupnih podatkov tako, da jih maskira.

Standardna izdaja strežnika SQL Server 2016 je na voljo pri podjetju Wiresoft

Wiresoft ponuja SQL Server 2016 Edition Standard po ugodni ceni v dveh različicah z licenco za 2 jedra ter Server/CAL. Pri tem so upoštevane različne potrebe podjetij in ustanov glede razširljivosti storitev SQL na podlagi zmogljivosti strežnika.

Microsoftov model licenciranja za strežnik SQL Server 2016

Microsoft je z različico SQL Server 2016 spremenil tudi tako imenovano licenčno metriko: ta izračunava število licenc, potrebnih za strežnik, s katerim se uporablja programska oprema SQL. Medtem ko pri prejšnjih različicah Microsoftovih strežnikov ni bilo pomembno, koliko jeder je na voljo v procesorju, je zdaj to število osnova za določitev zahtevane licence - odvisno od ustrezne izdaje strežnika. Pri licenciranju je upoštevana vedno večja zmogljivost procesorjev zaradi vedno večjega števila vgrajenih jeder, kar pomeni, da je mogoče obdelovati vedno večje delovne obremenitve.

Za različico SQL Server 2016 Microsoft poleg dodatnega licenciranja za dve jedri ponuja tudi licenciranje na strežnik/CAL za standardno izdajo, ki je na voljo pri Wiresoftu. To pomeni, da lahko tudi manjša podjetja izkoristijo zmogljivosti in virtualizacijske funkcije strežnika SQL Server 2016 Standard, če zmogljivost njihovega strežnika omogoča licenciranje s cenejšo alternativo Server & CAL.

Ali je licenciranje standardne izdaje strežnika SQL Server 2016 po jedrih za podjetje ugodnejše od licenciranja po strežnikih in licencah CAL, je odvisno od ustrezne uporabe v podjetju ter na primer od števila zaposlenih in stopnje virtualizacije storitev. Možno je tudi obratno, da je licenciranje strežnika/CAL stroškovno učinkovitejša možnost. Računalnik z največ dvema procesorjema s po 8 jedri je mogoče ceneje licencirati z različico SQL 2016 Server/CAL, če je dejanska potreba po storitvah v oblaku itd. manjša.

Licenca za SQL Server 2016 na strežnik/CAL

Microsoftova licenca za strežnik/CAL je sestavljena iz teh komponent:

Za vsak strežnik, v katerem bo nameščena standardna izdaja strežnika SQL Server 2016, je v osnovi potrebna lastna licenca za strežnik. Da lahko zaposleni uporabljajo vse storitve in funkcije strežnika, je treba strežniško licenco dopolniti z dodatnimi licencami za dostop do odjemalcev (CAL). Za vsakega uporabnika ali končno napravo je potrebna ločena licenca za dostop - kot licenca CAL za uporabnika ali napravo.

Licenca za SQL Server 2016 na 2-jedro

Microsoft pri licenciranju strežnika SQL Server 2016 na podlagi procesorskih jeder opredeli metodo štetja v skladu z naslednjimi merili: Ena licenca za jedro velja za dve jedri - v nasprotju s prejšnjim izračunom, ki je predvideval eno licenco na procesor.

Tako se skupna potrebna licenca za SQL Server 2016 zdaj izračuna na podlagi števila jeder na procesor.

Vendar je treba upoštevati, da je Microsoft uvedel naslednje pravilo: Za vsak strežnik je potrebnih vsaj 16 licenc za jedra, tj. 8 paketov licenc za 2 jedra. Razlog za to je, da je Microsoft to na splošno določil kot najmanjše število jeder. To pomeni, da za motorje z dejansko manjšim številom jeder še vedno ni mogoče pridobiti licence po nižji ceni. V nasprotju z licenciranjem s paketom Server/CALs pa dodatne licence CAL niso potrebne.

Nakup licenc za Microsoft SQL Server 2016 po nizki ceni pri Wiresoftu

Glede na to, ali želite kupiti licence za Microsoft SQL Server 2016 z 2-jedrnimi izdelki ali z izdelki Server/CAL, boste pri Wiresoftu prejeli oba paketa licenc kot originalne Microsoftove licence - in to po posebno ugodni ceni. To pa zato, ker vam ponujamo cenovno ugodnost s prodajo neuporabljenih licenc programske opreme, ki so jih evropska podjetja popolnoma zakonito pridobila prek nas. V skladu s pravno veljavno odločbo Sodišča Evropskih skupnosti se lahko programski izdelki, kot so strežniške licence, ponovno prodajajo. Zato ste lahko prepričani, da boste pri Wiresoftu kupili popolnoma uporaben licenčni paket, saj smo vse licence predhodno temeljito preverili. Veliko navdušenih strank že uporablja našo licenčno ponudbo. Če imate vprašanja o licenciranju za Microsoft SQL Server 2016, se obrnite na nas.