Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10590
 • P73-00354
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
53,90 € * 58,90 € * (8,49% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Core 16 Core 
Naprave 1x
Virtualni stroji 2x
Srednja Prenesi
Čas izvajanja Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Obseg dobave Prenos + licenca


Windows Server 2008 je neposredni naslednik različice iz leta 2003 . "Longhorn", kot se sistemska programska oprema neuradno imenuje, ne vsebuje le številnih izboljšav v primerjavi s starejšim predhodnikom, temveč tudi nove funkcije, ki izpolnjujejo trenutne zahteve , tudi glede virtualizacije. Server Microsoft Business

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD"

Microsoft Windows Server 2008

Windows Server 2008 je neposredni naslednik Microsoftove različice strežnika 2003. "Longhorn", kot je neuradno ime sistemske programske opreme, ne vsebuje le številnih izboljšav v primerjavi s starejšim predhodnikom, temveč tudi nove funkcije, ki izpolnjujejo trenutne poslovne zahteve, vključno z virtualizacijo.

Windows Server 2008 je zanesljiva osnova za vzpostavitev omrežja podjetja, ki ponuja varne vmesnike do osrednjega strežnika in seveda vključuje tudi številne končne naprave. Zaradi grafičnega uporabniškega vmesnika je uporaba strežnika Windows Server enostavna tudi za začetnike. Poleg tega lahko operacijski sistem (OS) upravljate tudi z miško in tipkovnico, zato poznavanje zapletenih ukazov ni potrebno.

Poleg Windows Portable Devices, Point of Service for .NET in RemoteApp so najpomembnejše funkcije tudi Hyper-V, ki omogoča virtualizacijo celotnih strežniških sistemov. Program PowerShell, ki temelji na ogrodju .NET Framework, je zdaj privzeto vključen v strežnik 2008, izboljšano pa je tudi grozdenje ob odpovedi. Vključena je tudi IIS 7.0, nova različica Internetne informacijske storitve, vključno s podporo za PHP, SSL in HTML.

Tako Windows Server 2008 predstavlja učinkovit strežniški operacijski sistem, katerega različne izdaje ustrezajo individualnim zahtevam večjih in tudi manjših podjetij. Programska oprema ponuja vse pogoje, da lahko skrbniki in strokovnjaki za IT optimizirajo prilagodljivost in zanesljivost strežniške infrastrukture podjetja, hkrati pa zagotavlja robustno aplikacijsko ali spletno platformo, na podlagi katere lahko razvijalci zagotavljajo različne aplikacije in storitve.

Microsoft Windows Server 2008 je na voljo v izdajah Standard, Enterprise in Datacenter, v vsakem primeru v 32-bitni in 64-bitni arhitekturi, od katerih je izdaja Standard pri Wiresoftu na voljo po ugodni ceni. Ta izdaja je posebej zasnovana za uporabo v malih in srednje velikih podjetjih, ne da bi se pri tem odrekli bistvenim funkcijam.

Pomembne funkcije in optimizacije strežnika Microsoft Windows Server 2008 Standard

S funkcijami, ki so na voljo v strežniku Windows Server 2008 Standard, imajo zlasti podjetja različnih velikosti na voljo vsa pomembna in učinkovita orodja za vzpostavitev in vzdrževanje zanesljivega strežniškega operacijskega sistema na področju upravljanja, zaščite in prenosa podatkov. Zmogljiva orodja za virtualizacijo poleg integracije sistema Windows Vista povečujejo učinkovitost skupinskega dela ter omogočajo boljši nadzor nad omrežji v podjetju in doma.

Večja varnost s strežnikom Windows Server Standard 2008

Windows Server 2008 Standard zato vsebuje tudi številne nove varnostne funkcije, ki izboljšujejo zaščito strežnika in upravljanih podatkov. Na primer, integrirani požarni zid v novem programu za upravljanje oddaljenih strežnikov ima številne spremenjene politike in nastavitve.

Druga varnostna orodja vključujejo nadzornika domene samo za branje, ki je še posebej uporaben na potencialno nevarnih lokacijah, in integrirano zaščito dostopa do omrežja (NAP). Upravljalna funkcija NAP predstavlja nekakšen sistem karantene za negotove odjemalce. Temelji na strežniku NPS (Network Policy Server), ki vsakemu odjemalcu, ki želi dostopati do strežnika Windows, nalaga določene zahteve, katerih izpolnjevanje je predpogoj, da se odjemalec lahko prijavi v omrežje podjetja. V ta namen strategije izolacije DC omogočajo ločeno ustvarjanje in upravljanje logičnih omrežij znotraj fizičnih omrežij, tako da so dovoljeni samo dostopi registriranih odjemalcev.

Orodje BitLocker je na voljo za šifriranje podatkov v strežniku 2008. BitLocker je skladen s predpisi Sarbanes-Oxleyja in Zakona o prenosljivosti in odgovornosti zdravstvenega zavarovanja (HIPAA) za varnost podatkov v podjetju. BitLocker šifrira celoten sistem. Komponente, ki se zaženejo pred jedrom, so zaščitene s preverjanjem celovitosti (Kernel Integrity Check).

Če povzamemo, vse te funkcije v strežniku Windows Server 2008 Standard zagotavljajo delovanje zanesljivega in hkrati varnega strežniškega operacijskega sistema.

Omeniti velja še naslednje funkcije:

Hyper-V za virtualizacijo strežniških sistemov

Hyper-V za Windows Server 2008 zdaj omogoča organizacijam, da virtualizirajo, ne da bi se zanašale na programe tretjih oseb. Orodje, ki je sestavljeno iz hipervizorja, omogoča vzpostavitev več navideznih strežnikov na enem fizičnem strežniku. Tako lahko strežnik prevzame več vlog, ki jih je mogoče upravljati ločeno eno od druge. Hyper-V se upravlja prek Microsoftove konzole za upravljanje (MMC). Pri delovanju v gruči lahko Hyper-V uporabljate tudi za migracije v živo, pri katerih lahko virtualne računalnike premikate med delovanjem.

Ta tehnologija virtualizacije deluje v računalnikih s procesorji x64 in x86, podpira pa tudi prevajanje omrežnih naslovov (NAT) in zaščito dostopa do omrežja (NAP). Na ta način Hyper-V pomaga tudi pri varčevanju s tipičnimi poslovnimi viri, kot so obratovalni stroški in poraba energije, ki se znatno zmanjšajo.

Windows PowerShell

Windows Server 2008 je prvi Microsoftov operacijski sistem, ki vključuje lupino (tolmač ukazne vrstice) Windows PowerShell. Program PowerShell temelji na ogrodju .NET različice 2.0; uporabniku omogoča interaktivno izvajanje ukazov v ukazni vrstici, primerljivo na primer s programom Windows Script Host, cmd.exe ali Unix. Za bolj zapletene skripte lupine je na voljo tudi skriptni jezik PowerShell.

Aktivni imenik v strežniku Windows Server 2008

Aktivni imenik, imeniška storitev Microsoftovega strežnika Windows Server za upravljanje virov in uporabnikov, je od različice Windows Server 2008 razdeljen na pet vlog:

 • Active Directory Domain Services (AD DS) kot osrednja komponenta za upravljanje domene in virov
 • Storitve lahkega imenika Active Directory (ADLDS) za povezovanje storitev, ki zahtevajo informacije, skladne s protokolom LDAP (Lightweight Directory Access Protocol)
 • Active Directory Federation Services (ADFS) za spletno preverjanje pristnosti uporabnikov zunaj infrastrukture AD-DS
 • Storitve upravljanja pravic Active Directory (ADRMS) za zaščito virov pred nepooblaščenimi uporabniki
 • Active Directory Certificate Services (ADCS) za zagotavljanje infrastrukture javnih ključev

Prejšnje vrste DCO v imeniku Active Directory so bile dopolnjene z domenskim krmilnikom samo za branje (RODC). RODC je namenjen samo branju in ima omejeno funkcionalnost, zato ne upravlja gesel, tako da se lahko uporablja kot krmilnik domene, zlasti na nezavarovanih območjih.

Grozdenje ob odpovedi

V različici Enterprise Edition Windows Server 2008 vključuje grozdenje s premostitvijo ob okvari na vozliščih gruče operacijskega sistema. Grozd s preklopom v primeru odpovedi podpira tabelo razdelkov GUID (GPT) z največ 128 razdelki in dinamično dodajanje virov, kar še izboljša visoko razpoložljivost strežnika.

Terminalske storitve v strežniku Windows Server 2008

Več funkcij je bilo dodanih tudi Terminalskim storitvam v strežniku Windows Server 2008. Med njimi so podpora za več monitorjev in ločljivosti do 1 920 × 1 200 slikovnih pik, zagotavljanje programov med sejo terminala prek aplikacije RemoteApp, Windows Portable Devices in Microsoft Point of Service for .NET. Terminalske storitve omogočajo tudi hkratno uporabo lokalnih in oddaljenih aplikacij na enem računalniku.

Intuitiven uporabniški vmesnik

Windows Server 2008 Standard prepriča z intuitivno uporabnim namizjem in možnostjo izbire med več načini: Z upraviteljem strežnika imate ves čas pregled nad trenutnim stanjem sistema in lahko prek njega upravljate osrednje funkcije. Vgrajeni vmesnik WMI zagotavlja tudi gostiteljske funkcije za skripte za upravljanje, s prej omenjenim vmesnikom PowerShell lahko uporabite obstoječe skripte v obliki bat ali vbs, medtem ko konzola Microsoft Management Console (MMC) zagotavlja različne programe za upravljanje prek vtičnikov.

Poleg tega je mogoče strežnik Windows Server 2008 namestiti tudi kot tako imenovano osnovno različico; v tem primeru je izpuščen grafični uporabniški vmesnik, zato vsebuje le najnujnejše funkcije. Osnovna različica ne porabi le manj virov, temveč zaradi manjšega števila nameščenih komponent, vključno z vlogami strežnika, ponuja tudi manjšo površino za napade.

Sistemske zahteve za Windows Server 2008 Standard

Zaradi večjega števila funkcij v primerjavi s prejšnjo različico veljajo pri uporabi strežnika Windows Server 2008 naslednje višje sistemske zahteve:

 • Procesor: vsaj 1 GHz (procesor x86) ali 1,4 GHz (procesor x64) - priporočljivo: 2 GHz ali več
 • Pomnilnik: najmanj 512 MB RAM - priporočljivo 2 GB RAM ali več
 • Pomnilnik 32-bitni sistemi: največ 4 GB
 • Pomnilnik 64-bitni sistemi: največ 32 GB
 • Trdi disk: vsaj 10 GB prostega prostora; za popolno namestitev je priporočljivo 40 GB; za namestitev v jedro strežnika je priporočljivo 10 GB
 • Pogon: DVD-ROM
 • Ločljivost: ločljivost Super VGA 800 × 600 ali več

Model licenciranja za Windows Server 2008

Licenciranje strežnika Windows Server 2008 temelji na številu procesorjev v fizičnem strežniku, v katerem se uporablja operacijski sistem, vključno z virtualnimi. Vsaka licenca za strežnik omogoča delovanje programske opreme Windows Server 2008 Standard v enem fizičnem in enem navideznem strežniku.

Licenca za strežnik vključuje tudi skrbniške pravice za upravljanje in zagotavljanje funkcij.

Za dostop do strežnika Windows Server Standard kot uporabnik so zato potrebne dodatne licence za dostop do odjemalcev (CAL). Ločena pravila veljajo tudi za dostop prek zunanjega priključka Windows Server 2008. Vse nadaljnje informacije o licencah CAL za Windows Server 2008 so na voljo na ustrezni Wiresoftovi strani izdelka.

Licenca za Microsoft Server 2008 Standard po posebni ceni prek Wiresofta

Wiresoft ponuja originalne strežniške licence za Microsoft Server 2008 Edition Standard po izjemno nizki končni ceni. Na ta način lahko izkoristite prednosti nakupa licenc pri Wiresoftu ne le za te, temveč tudi za vse druge licence programske opreme: Vsi Microsoftovi programski izdelki, ki so na voljo pri nas, so posamezne licence, kupljene pri evropskih podjetjih.

Pri nakupu ste kot kupec na popolnoma varni strani, saj sta nakup in nadaljnja prodaja programskih izdelkov, ki vključujejo tudi strežniške licence in licence za dostop do odjemalcev, v skladu s sodbo Sodišča Evropskih skupnosti popolnoma zakonita.

Poleg tega so vse te licence 100-odstotno uporabne, saj smo jih temeljito preizkusili glede pristnosti in uporabnosti.

Številne naše stranke lahko potrdijo prednosti Wiresoftove ponudbe cenovno ugodnega licenciranja, ki jo dopolnjujejo naši strokovni nasveti o najbolj ekonomičnem licenciranju strežnikov Windows v podjetju. Če imate kakršna koli vprašanja o svojem individualnem licenciranju z Microsoft Server 2008 Edition, se obrnite na nas:

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2008 STANDARD"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije