Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

  • SW10069
  • R18-04281
  • Trajno veljaven
  • Vsi jeziki
  • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
12,90 € *

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x uporabniški CAL
Sistem  Strežnik Windows 
CAL Uporabnik CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki
Terminalski strežnik ni združljiv(glejte RDS CAL )


Za uporabo funkcij, ki so na voljo v različicah Microsoft Windows Server 2012 in 2012 R2 - ki sta na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in Datacenter - je poleg ene od dveh strežniških licenc na uporabnika potrebna tudi licenca za dostop odjemalca: Windows Server 2012 User CAL. Registriranemu uporabniku dodeli ustrezne pravice dostopa, tudi za Windows Server 2012 R2, ki jih lahko nato uporablja v kateri koli končni napravi, združljivi s sistemom Windows.

Če imate dodatna vprašanja o izdelku, se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL"

Nakup rabljenih uporabniških licenc CAL za Microsoft Windows Server 2012

Če želite uporabljati funkcije, ki so na voljo v različicah Microsoft Windows Server 2012 in 2012 R2, ki sta na voljo pri podjetju Wiresoft v izdajah Standard in Datacenter, je poleg ene od dveh strežniških licenc na uporabnika potrebna tudi licenca za dostop odjemalca: Windows Server 2012 User CAL. Registriranemu uporabniku dodeli ustrezne pravice dostopa, tudi za Windows Server 2012 R2, ki jih lahko nato uporablja v kateri koli končni napravi, ki podpira sistem Windows.

Microsoftovo upravljanje licenc ločuje strežniško licenco za Windows Server 2012 od licence za dostop do odjemalca, tako da je treba pravice do uporabe dodatno kupiti v obliki uporabniškega dovoljenja CAL. Dostop do funkcij strežnika Windows imajo samo uporabniki, ki so registrirani prek te funkcije.

Zlasti licenco Windows Server 2012 User CAL lahko uporabite tudi za uporabo funkcij strežnika, opremljenega z licenco Windows Server 2012 R2. Uporabniške licence CAL za Windows Server 2012 ponuja podjetje Wiresoft po razumni ceni kot rabljeno programsko opremo. Te uporabljene licence za dostop do programske opreme se po funkcionalnosti ne razlikujejo od ustreznih neuporabljenih licenc iz Microsoftovega programa licenciranja - tudi te niso več na voljo. Poleg tega je mogoče uporabljene uporabniške licence CAL že kupiti z eno licenco za dostop do odjemalca - za prilagodljivo licenciranje zaposlenih, ki še vedno uporabljajo Windows Server 2012 ali R2, ki temelji na potrebah.

Uporaba vseh funkcij sistema Windows Server 2012 z uporabljenim uporabniškim dovoljenjem CAL

Uporabniške licence CAL, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo za različico Windows Server 2012, lahko v celoti uporabite za naslednika Windows Server 2008 R2, tako da so podatki zdaj na voljo tudi v oblaku prek ustrezne končne naprave.

Katere funkcije so na voljo z uporabniškim licenčnim dovoljenjem za Windows Server 2012 v izdajah Datacenter in Standard?

Microsoft Windows Server 2012 je naslednik operacijskega sistema Windows Server 2008 R2 in strežniške različice operacijskega sistema Windows 8. Najpomembnejše novosti vključujejo popolno spremembo upravitelja opravil, zagnane aplikacije so zdaj razdeljene v kategorije, neaktivne pa se za boljše delovanje ustavijo. Windows Server 2012 v standardnih izdajah in izdajah za podatkovne centre ponuja posodobljeno različico virtualizacijske platforme Hyper-V za skalabilna in razširljiva virtualna stikala; v različici 2012 R2 s funkcijami, kot so zagon UEFI za virtualne stroje, samodejna aktivacija sistema Windows v virtualnih strojih druge generacije, tudi s hitrejšo migracijo v živo in razširljivostjo na več lokacij. Novi datotečni sistem ReFS dopolnjuje NTFS in se uporablja zlasti za shranjevanje v datotečnih strežnikih. Podpora SMB 3 omogoča hitrejši in stabilnejši dostop do deljenih datotek ter vključuje tudi

Funkcije pospeševanja, kot sta RDMA ali uporaba več vzporednih povezav TCP med odjemalcem in strežnikom (SMB Multichannel), so načeloma podprte. Dinamični nadzor dostopa ureja dostop do datotek poleg varnostnih pravilnikov storitve Active Directory. Z orodjem Active Directory PowerShell 3.0 med drugim ponuja konfiguracijo prek spletnega brskalnika in neposredno izvajanje aplikacij Windows Workflow Foundation s spletnim dostopom.

Med novostmi sistema Windows Server 2012 so tudi razširitve odpornega datotečnega sistema (REFS) za datotečne strežnike, selitev podatkovne shrambe v živo in s funkcijo Hyper-V Replica distribucija virtualnih strežnikov na več gostiteljev.

Uporabniške licence CAL za Windows Server 2012 lahko uporabite tudi za Windows Server 2012 R2

V nasprotju z drugimi licencami za dostop do odjemalcev za Windows Server lahko uporabniški licenčni list za Windows Server 2012 uporabite tudi za naslednjo višjo različico Windows Server 2012 R2, ki ponuja dodatne izboljšave in razširitve.

Wiresoft ponuja različici strežnika v standardni in podatkovni različici; razlikujeta se po različni stopnji virtualizacije, vendar sta enaki po obsegu funkcij.

Microsoftov sistem licenciranja z licencami CAL

Z izdajo sistema Windows Server 2012 je Microsoft prilagodil tudi svoj model licenciranja. Odvisno od izdaje je strežnik lahko licenciran po jedrih - v tem primeru dodatne licence CAL za uporabnike niso potrebne - ali pa je licenciran strežnik kot tak in zahtevano število licenc za dostop odjemalcev (CAL). Predvsem za mala in srednje velika podjetja je model licenciranja dostopa z licencami CAL pogosto ugodnejša rešitev.

Katere vrste licenc CAL so na voljo za izdaje Windows Server 2012 Standard in Datacenter?

V sistemu Windows Server 2012 sta dve vrsti licenc CAL za dostop do odjemalcev:

  • Uporabniški licenčni list za Windows Server 2012 - za enega uporabnika
  • Dovoljenje CAL za naprave za Windows Server 2012 - za eno končno napravo (npr. osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik)

Strežniško licenco tako dopolnjujejo licence CAL za uporabnike ali licence CAL za naprave, pri čemer prve uporabniku zagotavljajo ustrezne pravice dostopa, druge pa končni napravi omogočajo uporabo funkcij strežnika Windows. Oba dovoljenja CAL ne vsebujeta nobene programske opreme razen pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik sistema Windows Server 2012/R2.

Kakšne so razlike med uporabniškimi licencami CAL in licencami CAL za naprave v sistemu Windows Server 2012?

Dovoljenja CAL za uporabnika in dovoljenja CAL za naprave za Windows Server 2012 se med seboj razlikujejo le po načinu avtorizacije dostopa do strežnika Windows Server: Z uporabniškim licenčnim računom CAL je določena oseba pooblaščena za dostop do storitev in podatkov strežnika; pri tem lahko uporabnik s svojim osebnim računom izmenično uporablja popolnoma različne končne naprave, torej neodvisno od lokacije, če te podpirajo operacijski sistem Windows in so opremljene z združljivo različico operacijskega sistema Windows.

Ta uporabnik lahko na primer uporablja stacionarni računalnik na delovnem mestu, prenosni ali tablični računalnik na poti in tam razpoložljivi osebni računalnik ali zasebni prenosni računalnik v domači pisarni. Po drugi strani pa je v delovnih razmerah, ko več uporabnikov uporablja eno in isto registrirano končno napravo, bolj praktičen program CAL za končne naprave.

Licenciranje odjemalskega dostopa z uporabniškimi licencami CAL je lahko ugodnejše, zlasti če večina zaposlenih v podjetju dela mobilno in preverja elektronsko pošto ali dostopa do podatkov na strežniku itd. z izbrane končne naprave.

Cenovna ugodnost in razpoložljivost rabljenih uporabniških licenc CAL za izdaje Windows Server 2012 Standard in Datacenter

Uporabljene licence CAL za uporabnike niso le ekonomičen način, s katerim lahko številna podjetja in organizacije svoje zaposlene opremijo z licenco za dostop do strežnika za Windows Server 2012, temveč Microsoft in prodajalci tudi ne ponujajo več novih različic CAL, zato je uporabljena programska oprema rešitev, če še vedno uporabljate starejše različice strežnika.

V naslednjem pregledu so povzete vse prednosti in posebnosti uporabljene programske opreme CAL.

Kakšen je obseg uporabe uporabljenega uporabniškega dovoljenja CAL za Windows Server 2012 v izdajah Standard in Datacenter?

Glede na to, ali je operacijski sistem Windows Server 2012 nameščen v različici Standard ali Datacenter Edition, so z uporabniškim licenčnim računalnikom na voljo različne možnosti skaliranja: Če Datacenter Edition operacijskega sistema Windows Server 2012 ali R2 uporabljate z uporabniškim licenčnim dovoljenjem za Standard Edition - kar je načeloma mogoče -, so na voljo le njegove tipične funkcije. Če se uporabniški licenčni licenčni list za različico Datacenter - ki ima razširjen obseg funkcij - uporablja za dostop do sistema Windows Server 2012/R2 v različici Standard Edition, so na voljo samo njegove funkcije.

Upoštevanje združljivosti različic uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012

Z uporabniško licenco CAL za Windows Server 2012 ima registrirani uporabnik pravice uporabe za Windows Server 2012 in naslednjo višjo različico 2012 R2, vendar pravice dostopa za višje različice strežnikov, kot je 2016, niso na voljo (nadgradnja). Vendar lahko uporabite tudi starejšo različico Windows Server 2008 ali 2008 R2 (nadgradnja).

Pred nakupom uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 je zato priporočljivo preveriti združljivost med obstoječo licenco za Windows Server in licenco za dostop do odjemalca.

Kaj je še treba upoštevati pri uporabljenih uporabniških licencah CAL za Windows Server 2012?

Za uporabljene uporabniške licence CAL velja tudi naslednje: Ko je uporabnik registriran z uporabniško licenco za dostop do odjemalca za Windows Server 2012, te uporabniške licence CAL ni več mogoče prenesti na drugega uporabnika. Poleg tega je načeloma izključeno, da bi spremenili vrsto CAL in uporabniški CAL uporabili kot CAL naprave, da bi z njim registrirali končno napravo.

Namen teh omejitev Microsoftovega upravljanja licenc je preprečiti nepooblaščen dostop do sistema Windows Server 2012; podatki in varnost komunikacije v podjetju so tako bolje zaščiteni, saj nepooblaščeni uporabniki brez licence CAL ne morejo dostopati do strežniških storitev in podatkov.

Zaključek o uporabljenih uporabniških licencah CAL za Microsoft Windows Server 2012

Katera vrsta licenc za dostop do odjemalca ne le ponuja bolj prilagodljive možnosti uporabe, temveč tudi predstavlja stroškovno učinkovitejše licenciranje, se razlikuje od podjetja do podjetja. Odločilna sta število zaposlenih z licenco in število končnih naprav, ki se uporabljajo za dostop do strežnika Windows Server: licenciranje z uporabniškimi licencami CAL ponuja več prednosti, če večina uporabnikov za dostop do strežnika Windows Server 2012 uporablja različne končne naprave in morda tudi lokalno neodvisno.

Zato je poznavanje tipičnih delovnih postopkov pomemben predpogoj za nakup rabljenih licenc CAL. V opisanem primeru je licenciranje z uporabniškimi licencami CAL cenejše, ker je treba kupiti manj licenc za dostop do odjemalcev. Za dodatne nasvete se obrnite na ekipo Wiresofta.

Uporabljene licence CAL za Microsoft Windows Server 2012 iz Wiresofta

Rabljene uporabniške licence CAL za Windows Server 2012 so na voljo tudi posamično v spletni trgovini Wiresoft, saj običajni Microsoftovi predpisi o lestvici licenc ne veljajo; sicer pa rabljena programska oprema nima nobenih pomanjkljivosti ali omejitev v primerjavi z novimi licencami - ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti.

Od kod prihaja uporabljena programska oprema uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 v podjetju Wiresoft?

Uporabljene uporabniške licence CAL za Windows Server 2012, ki jih ponuja Wiresoft, so originalne licence iz Microsoftovega licenčnega programa in del uporabniške licence za Windows Server 2012, ki jo je najprej kupilo podjetje in jo nato prodalo Wiresoftu. Celotne licenčne količine je mogoče razdeliti na posamezne licence, pri čemer se pridobljene licence CAL za posameznega uporabnika imenujejo uporabljena programska oprema in jih je mogoče uporabiti kot novo licenco za registracijo uporabnika.

Varnost kupca z uporabljeno programsko opremo, kot so uporabniške licence CAL za Windows Server 2012

Wiresoftova ponudba rabljene programske opreme za uporabniške licence CAL za Windows Server 2012 in druge licence CAL našim strankam zagotavlja enake prednosti kot nove licence: Zato uporabljeni uporabniški licenčni izvodi vključujejo običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom po opravljenem nakupu in takojšnjo aktivacijo licence z licenčnim ključem, ki velja za ta namen.

Ali sta nakup in uporaba rabljenih uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 zakonita?

Wiresoftove stranke so lahko prepričane, da pri nakupu ali uporabi rabljenih uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 ne kršijo nobenih pravnih predpisov. Licence za dostop do odjemalcev, ki so na voljo v trgovini Wiresoft Shop, kot so rabljene uporabniške licence CAL za Windows Server 2012, namreč izvirajo iz zaloge licenc podjetij. Zato veljavna pristojnost velja tudi za trgovanje z rabljenimi uporabniškimi licencami CAL, ki izrecno dovoljuje ne le prodajo, temveč tudi nakup in uporabo Microsoftovih uporabniških licenc CAL v obliki rabljene programske opreme; to je bilo večkrat potrjeno z različnimi sodnimi odločbami. Poleg tega rabljena programska oprema Wiresoft ponuja tudi revizijsko varnost zaradi popolnega dokazila o vseh kupcih!

Vse prednosti uporabljenih uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 na prvi pogled

Wiresoftova uporabljena programska oprema uporabniških licenc CAL za Windows Server 2012 ni le posebej ugodna, temveč ima v primerjavi s ponudbo licenc CAL številnih drugih ponudnikov Microsoftove programske opreme tudi to prednost, da so poleg trenutnih licenc za dostop v trgovini na voljo tudi številne starejše različice - to velja tudi za druge Microsoftove licence za dostop do odjemalcev in strežnikov.

Uporabljene licence CAL podjetja Wiresoft tako omogočajo dodajanje tudi starejše programske opreme; s tem se lahko izognete težavam z združljivostjo, na primer pri vzporedni uporabi različnih različic programske opreme, kar zmanjša tudi stroške nakupa nove strojne opreme.

Licenciranje z uporabljenimi uporabniškimi licencami CAL iz podjetja Wiresoft odpravlja običajne lestvice licenciranja, tako da lahko kupite le točno toliko licenc za dostop, kolikor jih dejansko potrebujete - za prilagojeno licenciranje glede na vašo dejansko uporabo storitev Windows Server.

V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo boste našli uporabniške licence CAL za izdaje Windows Server 2012 in ustrezne licence CAL za naprave kot uporabljeno programsko opremo. Wiresoftova ponudba rabljene programske opreme vključuje tudi številne druge Microsoftove programe - z vsemi omenjenimi prednostmi. Če imate vprašanja o licenciranju z uporabniškimi licencami CAL za MS Windows Server 2012 ali kateri koli drug Microsoftov izdelek, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT WINDOWS SERVER 2012 USER CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije