Chat with us, powered by LiveChat
PRAVNO
RESELLER
SOFTWARE ASSURANCE
Poslovne stranke
telephone
Pomoč pri namestitvi
+49 69 173261340
 
MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL
Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.

MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL

Pripravljen za takojšnjo odpremo, dobavni rok 24h

 • SW10051
 • 381-04396
 • Trajno veljaven
 • Vsi jeziki
 • EU
P Dobili boste Dodatne točke
PRENOS PROGRAMSKE OPREME + LICENCA
24,90 € * 26,90 € * (7,43% shranjeno)

z vključenim DDV.

Der Kinderschutzbund – Bundesverband

Z vsakim nakupom pri podjetju Wiresoft podpirate Kinderschutzbund.


Ste poslovna stranka
ali imate pravna vprašanja?

Tukaj sem za vas.


Kadir Aydin

Microsoft Licensing Professional (MLP)

PODROBNOSTI  
Količina 1x Device CAL
Sistem  Strežnik Exchange
CAL Device CAL
Obseg dobave Pravica do uporabe
Trajanje Neomejeno
Jeziki Vsi jeziki


Pogoj za dostop do vseh storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Enterprise, je poleg dejanske strežniške licence tudi licenca za odjemalski dostop za končne naprave: Exchange Server 2016 Device CAL. Le ta licenca določenemu registriranemu računalniku (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, mobilni telefon) zagotavlja ustrezne pravice dostopa.

Za dodatna vprašanja o izdelku se obrnite na našo službo za stranke.

Informacije o izdelku "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL"

Dovoljenja CAL za naprave za Microsoft Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema

Pogoj za dostop do vseh storitev strežnika Microsoft Exchange Server 2016, ki so na voljo v izdajah Standard in Enterprise, je poleg dejanske strežniške licence tudi licenca za odjemalski dostop za končne naprave: licenca Exchange Server 2016 Device CAL. Le tako se določenemu registriranemu računalniku (osebni računalnik, prenosni računalnik, tablični računalnik, mobilni telefon) dodelijo ustrezne pravice dostopa.

V skladu z določbami Microsoftovega upravljanja licenc strežniška licenca za strežnik Exchange Server 2016 ne vsebuje dodatnih uporabniških pravic, zato jih je treba kupiti ločeno v obliki dovoljenja CAL za napravo. Registrirano končno napravo lahko nato vsak pooblaščeni uporabnik uporabi za dostop do ustreznih funkcij strežnika Exchange.

Licence CAL za rabljene naprave za strežnik Exchange Server 2016 Standard in različice Enterprise Edition so na voljo pri Wiresoftu po ugodni ceni - za prilagodljivo licenciranje končnih naprav glede na potrebe so na voljo tudi posamično. Te licence za dostop do končne točke kot uporabljena programska oprema ponujajo enake funkcionalnosti kot licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016, ki so na voljo kot nove v uradnem Microsoftovem licenčnem programu.

Izkoristite vse prednosti strežnika Exchange Server 2016 z rabljeno licenco CAL za naprave

Microsoft Exchange Server 2016 je nepogrešljiva podlaga za nadzor in upravljanje ustreznih procesov komunikacijskega sistema v sodobnem podjetju. Strežnik Exchange deluje kot vmesnik za notranjo in zunanjo komunikacijo  ter povezuje vse zaposlene ali oddelke na različnih lokacijah, s čimer povečuje tudi učinkovitost delovnih tokov: Strežnik Exchange 2016 omogoča centralno upravljanje in pregledno arhiviranje e-pošte in stikov ter opravil; integrirano upravljanje različic izboljša tudi skupno delo z dokumenti. V različici 2016 je bilo število strežniških vlog v strežniški arhitekturi zmanjšano na dve: Mailbox in Edge Transport; poleg tega je bilo poenostavljeno tudi skaliranje poštnih predalov in optimizirana podpora za storitve v oblaku. Druge značilnosti:

 • Arhitektura iskanja eDiscovery dostopa do več strežnikov in deluje asinhrono ter na daljavo.
 • Kontekstualni filtri izboljšajo odkrivanje informacij.
 • Iskanje po vsebini je bolj razširljivo s povečanjem števila poštnih predalov za iskanje in arhivskih poštnih predalov na skupno 20.000.
 • Upravljanje za pošiljanje podatkov prek programa Outlook 2016 ali Outlook v programu Outlook je bilo med drugim izboljšano s prilagodljivimi pravicami dostopa.
 • Podprti so tudi hibridni scenariji za poštne predale.
 • Preprečevanje izgube podatkov (DLP) v različici Enterprise Edition povečuje varnost podatkov, tudi za e-pošto, ki vsebuje potencialno zlonamerno programsko opremo.
 • Outlookov standardni protokol MAPI prek HTTP optimizira zanesljivost in stabilnost povezav Exchange.

Informacije o uporabljenih licencah CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 Standard- in Enterprise-Edition na prvi pogled

Dovoljenja za naprave CAL, ki jih kot rabljeno programsko opremo ponuja Wiresoft, se ne razlikujejo od ustreznih novih dovoljenj za naprave CAL, saj ponujajo enake možnosti za izkoriščanje funkcij, ki so na voljo v izdajah strežnika Exchange Server 2016 Standard in Enterprise. Uporabljena programska oprema za licence CAL za naprave zato številnim podjetjem in ustanovam ponuja stroškovno učinkovito alternativo za opremljanje končnih naprav z licenco za dostop do strežnika Exchange. V naslednjem pregledu so pojasnjene vse prednosti in posebnosti.

Microsoftovo upravljanje licenc s pravicami CAL za strežnik Exchange Server 2016

Microsoftovo upravljanje licenc pojasnjuje vse določbe za dodatno opremo naprav ali končnih naprav s pravicami dostopa za strežnik Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise, tako da lahko uporabniki prek njih dostopajo do e-pošte itd. Vendar so take licence CAL, ki so že vključene v licenco strežnika, namenjene izključno skrbnikom in jih zato ni mogoče uporabljati za tipične storitve Exchange. Samo licenca za dostop do odjemalca, kot je licenca CAL naprave, končni napravi podeli pravice, da lahko eden ali več zaposlenih uporablja funkcije strežnika Exchange. Ta licenca CAL naprave ne vključuje nobene dodatne programske opreme razen namenskih pravic dostopa za okolje odjemalec/strežnik strežnika Exchange Server 2016.

Katere vrste licenc CAL so na voljo za strežnik Exchange Server 2016 Standard- in izdajo Enterprise?

Licenciranje na podlagi licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise zagotavlja natančno upravljanje pravic dostopa za vse ustrezne računalnike (stacionarne ali mobilne) v organizaciji. Microsoftov licenčni model ponuja dve vrsti licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016:

 • Dovoljenje CAL za napravo za strežnik Exchange Server 2016 za namensko končno napravo (osebni računalnik, prenosnik, tablični računalnik, telefon)
 • Uporabniška licenca CAL za strežnik Exchange Server 2016 - za enega namenskega uporabnika

Kakšne so razlike med licencami za naprave in uporabniškimi licencami za strežnik Exchange Server 2016?

Načeloma se licenca CAL naprave za strežnik Exchange Server 2016 ne razlikuje od uporabniške licence CAL v smislu razpoložljivih funkcij in storitev. Vendar pa se prednosti, ki jih ponujajo posamezne vrste dostopa do strežnika Exchange, pomembno razlikujejo: Glede na število in konfiguracijo delovnih postaj v podjetju ter delovne tokove, v katerih se dostopa do strežnika Exchange, si lahko več zaposlenih v ta namen deli eno samo končno napravo za izmeničen dostop do strežnika Exchange ali pa lahko en sam uporabnik v ta namen uporablja popolnoma različne končne naprave.

Končno napravo, ki je odobrena za dostop z licenco CAL naprave in omogoča dostop do spletnega mesta Windows, lahko za uporabo razpoložljivih storitev Exchange uporablja vsak zaposleni, ki ima za to dovoljenje. V podjetju z izmenskim delom si na primer več zaposlenih deli eno samo končno napravo za prejemanje e-pošte itd., zato je tu potrebnih manj licenc za dostop do odjemalcev kot pri uporabniškem CAL.

Če se ta licencirana končna naprava lahko uporablja tudi kot mobilna naprava, npr. prenosni računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon, jo lahko zadevni uporabnik uporablja tudi za dostop do strežnika Exchange prek internetnega dostopa ne glede na lokacijo - npr. na poti, z druge lokacije ali domaOffice. V programu Device CAL so na voljo tudi možnosti mobilne uporabe.

Kakšne so razlike med licencami CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 v izdajah Standard in Enterprise?

Dovoljenja CAL za naprave za strežnik MS Exchange Server 2016 ponujajo različne funkcionalnosti glede na različico Standard ali Enterprise Edition, pri čemer je pri Enterprise Edition večja skalabilnost zahtevkov za poštne predale. Vendar je mogoče uporabiti tudi Exchange Server Enterprise Edition z licenco CAL naprave za Standard Edition - z ustrezno omejeno funkcionalnostjo Standard Edition in manjšim številom podatkovnih baz poštnih predalov. Zato licence CAL za naprave za izdajo Enterprise z ustrezno strežniško licenco za izdajo Enterprise ponujajo razširjen obseg storitev in funkcij, ki so pogosto potrebne v večjih podjetjih ali organizacijah, vključno s preprečevanjem izgube podatkov.

Opomba združljivost različic licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016

Poleg funkcij, ki so na voljo glede na izdajo, licenca CAL za napravo za strežnik Exchange Server 2016 ne zagotavlja le pravic dostopa za točno to različico strežnika, temveč tudi pooblastila za dostop do starejših različic strežnika Exchange, kot je 2013 (nadgradnja). Vendar licence CAL naprave za različico strežnika 2016 ni mogoče uporabiti za dostop do višje različice strežnika Exchange Server 2019 (nadgradnja).

Zato morajo kupci licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server poleg funkcij, ki so na voljo v posamezni izdaji, vedno upoštevati tudi združljivost med uporabljeno licenco za strežnik in licenco za dostop do odjemalca.

Kaj še je treba upoštevati pri licenciranju strežnika Exchange Server 2016 z licencami CAL za naprave?

Dovoljenje CAL za napravo za strežnik Exchange Server različice 2016 velja za točno eno končno napravo in ji zagotavlja ustrezne pravice dostopa. Ko je registracija končana, kode CAL naprave ni mogoče prenesti na drugo končno napravo. Prav tako ni mogoče spremeniti vrste CAL, v tem primeru: uporabiti CAL naprave kot uporabniški CAL.

Namen teh določb o upravljanju Microsoftovih licenc je preprečiti nepravilen dostop do strežnika Exchange Server 2016 in zagotoviti večjo varnost komunikacij v podjetju, saj računalniki brez licenc ne morejo dostopati do e-poštnih storitev in podatkov strežnika.

Zaključek o izbiri naprav CAL

Katera vrsta licence za dostop do odjemalca za uporabo strežnika Exchange Server 2019 ponuja podjetju več možnosti, je torej vedno odvisno od posameznega primera. Poleg števila končnih naprav, ki uporabljajo strežnik Exchange Server, ima pri tem pomembno vlogo tudi število uporabnikov: če več zaposlenih izmenično uporablja eno samo končno napravo za dostop do strežnika Exchange Server, ima licenca CAL za naprave več prednosti.

Poznavanje tipičnih scenarijev vašega podjetja je najboljše izhodišče za izbiro prave vrste licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016. Za podjetje je lahko cenejše licenciranje z licencami CAL za naprave kot z licencami CAL za uporabnike, saj je treba kupiti manj licenc za dostop.

Uporabljene licence CAL za naprave za Microsoft Exchange Server 2016 so na voljo v Wiresoftovi spletni trgovini že za eno samo licenco

Uporabljene licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 so na voljo tudi posamično v Wiresoftovi spletni trgovini - ker tu ne veljajo nobeni Microsoftovi predpisi o licenciranju po stopnjah; poleg tega pri uporabnosti uporabljene programske opreme ni nobenih pomanjkljivosti ali omejitev - ne le zato, ker se programska oprema načeloma ne more izrabiti. Več o tem v nadaljevanju.

Od kod izvirajo licence CAL za naprave za strežnik Exchange 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljeno programsko opremo?

Licence CAL za naprave za MS Exchange Server 2016, ki jih Wiresoft ponuja kot uporabljene, so originalne licence Microsoftovega licenčnega programa; kot uporabljene licence CAL za naprave so bile prej del licence za naprave za strežnik Exchange Server 2016, ki jo je podjetje kupilo prej. Družba Wiresoft je kupila to licenco in posamezne licence za dostop do naprav, ki niso bile potrebne, licenco za obseg pa je razdelila na posamezne licence. Tako nastali tako imenovani CAL za eno napravo se nato imenujejo uporabljena programska oprema. Kljub temu, da so označene kot licence za uporabljen dostop, jih lahko uporabljate kot neuporabljene licence za dostop do strežnika Exchange 2016, saj se ne razlikujejo glede omejitev funkcionalnosti ali časa uporabe.

Dovoljenja CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 kot uporabljena programska oprema zagotavljajo varnost kupca

Wiresoftova ponudba rabljene programske opreme v licencah CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 strankam zagotavlja cenovno ugodno možnost licenciranja za strežnik Exchange Server 2016, saj je njihova uporaba varna! Uporabljene licence CAL za naprave iz podjetja Wiresoft zagotavljajo tudi običajno varnost kupca s takojšnjim prenosom po nakupu in takojšnjo aktivacijo licence z veljavnim licenčnim ključem.

Ali sta nakup in uporaba rabljenih licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 zakonita?

Licence CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 in druge licence za dostop do odjemalcev, ki jih ponuja podjetje Wiresoft, so na voljo iz zaloge licenc podjetij. Iz tega sledi, da trgovanje z rabljenimi licencami CAL temelji na veljavni sodni praksi, ki izrecno dovoljuje tako prodajo kot tudi nakup in uporabo Microsoftovih rabljenih licenc; različne sodne odločbe so to vedno znova jasno potrdile.

Wiresoftove stranke imajo zato pravno varnost pri nakupu rabljenih licenc CAL za naprave za strežnik Exchange 2016 in njihovi uporabi, saj pri tem ne kršijo nobenih pravnih predpisov.

Rabljena programska oprema podjetja Wiresoft zagotavlja tudi revizijsko varnost s popolnim dokazilom o vseh prejšnjih kupcih!

Povzetek vseh prednosti licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016 kot uporabljene programske opreme

Rabljena programska oprema uporabniških licenc CAL za strežnik Exchange Server 2016 podjetja Wiresoft predstavlja cenovno ugodno alternativo v primerjavi s primerljivo novo programsko opremo običajnih ponudnikov programske opreme - ta cenovna prednost velja tudi za drugo uporabljeno strežniško programsko opremo z ustreznimi Microsoftovimi licencami za dostop.

Licenciranje z uporabljenimi licencami CAL za naprave ob nakupu ne vsebuje nobenih številčnih omejitev kot običajne stopnje, zato lahko licenco prilagodite, saj ustreza dejanski uporabi strežniških storitev za točno določeno število končnih naprav v vašem podjetju. Tako lahko Wiresoftove stranke s prilagodljivo izbiro števila licenc za strežnik Exchange Server zmanjšajo tudi stroške licenciranja dostopa do naprav.

Rabljene licence podjetja Wiresoft so zato še posebej ekonomičen način dopolnjevanja zaloge programske opreme po razumni ceni. Razpoložljivost več različic programske opreme pomaga tudi pri izogibanju težavam z združljivostjo, ki bi jih lahko povzročila uporaba neenotnih različic programske opreme, s čimer se zmanjšajo tudi stroški nakupa nove strojne opreme. V Wiresoftovi trgovini s programsko opremo zato ne boste našli le licenc CAL za naprave za strežnik Exchange Server 2016, temveč tudi ustrezne licence CAL za uporabnike kot uporabljeno programsko opremo in licence za dostop do odjemalcev za druge različice strežnika MS Exchange Server.

Wiresoftova ponudba rabljene programske opreme vključuje tudi Microsoftovo programsko opremo za uporabo na drugih poslovnih področjih - z vsemi omenjenimi prednostmi. Če imate vprašanja o licencah CAL za MS Exchange Server 2016 ali katerem koli drugem Microsoftovem izdelku, nas lahko kontaktirate prek klepeta, e-pošte ali telefona.

Nadaljnje povezave do "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL"
Ocene strank za "MICROSOFT EXCHANGE SERVER 2016 DEVICE CAL"
Napišite pregled
Mnenja bodo aktivirana po preverjanju.

Polja, označena z *, so obvezna.

Seznanil sem se s predpisi o varstvu podatkov.

kategorije